Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Universitetslektor i klinisk gynekologi / obstetrikk

Søknadsfrist: 18.11.2024

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser to Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Om stillingen

Et 40 % vikariat som universitetslektor (SKO 1009) i klinisk gynekologi/obstetrikk er ledig ved Kvinneklinikken ved Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo.

Undervisningsoppgavene til universitetslektoren vil i hovedsak bestå av smågruppeundervisning av medisinstudenter innen fødselshjelp og kvinnesykdommer, propedeutikk og introduksjonskurs/oppsummeringskurs. 

Universitetslektoren vil også ha oppgaver i forbindelse med planlegging og avvikling av eksamen. Merk at undervisningsoppgavene vil kunne endres i henhold til det aktuelle behov til enhver tid.

Dersom det blir aktuelt, kan stillingen deles opp i to stillinger av 20 %, forutsatt at det ikke er mulig å finne en kandidat som kan ta på seg 40 %.

Mer om stillingen

Stillingen er en ren undervisningsstilling i klinisk gynekologi/obstetrikk. Undervisning vil i all hovedsak foregå på dagtid. Ønsket oppstart er så snart som mulig, og vikariatet varer til 30.06.2025. 

Det inngår ikke forskningstid i lektorstillingen eller fristilling fra arbeidstid hos en eventuell hovedarbeidsgiver. Utfordringer med eventuell konflikt med klinisk arbeidstid vil derfor måtte diskuteres med hovedarbeidsgiver.

Formell undervisningserfaring og -kompetanse er meritterende og blir økende vektlagt ved ansettelse i akademiske stillinger. Lektoratet er derfor en god mulighet for leger med ambisjoner om framtidige akademiske posisjoner til å tilegne seg etterspurt kompetanse.

Ansettelsen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme.

Kvalifikasjonskrav

  • Mastergrad eller tilsvarende høyere utdanning i medisin, med fokus på gynekologi og obstetrikk
  • Undervisningsspråket er engelsk i modul 6, med mange tilreisende studenter som ikke behersker norsk. Det forutsettes derfor at man kan undervise på et godt nivå i muntlig og skriftlig engelsk språk, i tillegg til at man må beherske norsk eller annet skandinavisk språk både skriftlig og muntlig.

I tillegg vil følgende bli tillagt vekt ved ansettelse:

  • Klinisk erfaring innen fødselshjelp og kvinnesykdommer. 
  • Interesse for og erfaring med forskningsbasert og studentaktiverende undervisning.
  • Dokumentert undervisningserfaring vil være en fordel.
  • Gjennomført spesialisering i gynekologi/obstetrikk vil være en fordel.
  • Avlagt doktorgrad vil være meritterende.

Personlige egenskaper

  • Vi søker personer som har stor interesse for undervisning og som er faglig sterkt motivert. 
  • Personlig egnethet og samarbeidsevne vil bli vektlagt ved ansettelse.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 615.700 til kr 646.000 avhengig av kompetanse, i stilling som Universitetslektor (SKO 1009)
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Evt. Publikasjonsliste
  • 2-3 referanser

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Vitnemål, attester og annen dokumentasjon vil eventuelt etterspørres senere.

Det benyttes intervju og prøveforelesning i ansettelsesprosessen.

Andre opplysninger

Se retningslinjer knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. 

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Professor Trond Melbye Michelsen, e-post: t.m.michelsen@medisin.uio.no 

For spørsmål om innlegging av elektronisk søknad og saksgang:

  • HR-rådgiver Andreas Hessen Solheim, e-post: a.h.solheim@medisin.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS