Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Førstelektor i latin

Søknadsfrist: 31.08.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk består av fire faggrupper: Filosofi, idéhistorie, kunsthistorie og klassiske språk (gresk og latin). Instituttet er også ansvarlig for examen philosophicum ved UiO. IFIKK har rundt 110 ansatte.

Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk

Om stillingen

En stilling som førstelektor (SKO 1198) i latin er ledig ved Institutt for filosofi, ide- og kunsthistorie og klassiske språk (IFIKK), Universitetet i Oslo.

Instituttet tilbyr bachelor- og mastergrad i klassiske språk (gammelgresk og latin). Fagmiljøet sørger også for undervisningen på årsenheten i Antikkens kultur. Klassisk seminar er et faglig og sosialt møtepunkt for ansatte og studenter innenfor fagområdet. Mer informasjon om studietilbudet finnes her.

Mer om stillingen

Stillingen er en undervisningsstilling som er tillagt75 % undervisning, 19 % faglig utviklingsarbeid og 6 % administrasjon. Undervisningen vil i første rekke være på lavere grad.

Undervisningen kan være på alle studietilbudene i klassiske språk og antikkens kultur, men vil primært omfatte grammatikk- og nærlesningsemner (både latinsk prosa og poesi) på bachelornivå. Undervisningen vil primært foregå på norsk eller et annet skandinavisk språk, men det kan være noe behov for undervisning på engelsk. Søkere som i tillegg til latin, kan dokumentere undervisningskompetanse i gammelgresk og/eller antikkens kultur, vil ha en fordel.

Kvalifikasjonskrav

Søkere må oppfylle følgende krav:

  • PhD grad eller tilsvarende i latin
  • undervisningserfaring i latin
  • den som ansettes, må kunne undervise på norsk, svensk eller dansk ved tiltredelse
  • personlig egnethet og motivasjon for stillingen

Ved vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på:

  • pedagogisk utdanning, pedagogisk virksomhet/undervisningserfaring fra universitet og høgskole eller særlig relevant virksomhet fra andre skoleslag, se Hvordan dokumentere din undervisningskompetanse
  • pedagogiske kvalifikasjoner, dokumenterte resultater fra undervisning og veiledning, og evne til å inspirere studenter
  • erfaring fra utarbeiding av lærebøker og kompendier eller erfaring fra nettbasert undervisning/fleksibel læring
  • undervisningskompetanse i gammelgresk og/eller antikkens kultur vil være en fordel
  • interesse for og evne til ledelse og administrasjon
  • evne til og erfaring med samarbeid
  • faglig kompetanse og ev. vitenskapelig produksjon

Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere formell pedagogisk basiskompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. Stillingsinnehaver må beherske engelsk og et skandinavisk språk som arbeidsspråk.

Vi tilbyr

  • lønn fra kr 604 700 til kr 702 100per år, avhengig av kompetanse i stilling som førstelektor (krever doktorgrad eller tilsvarende)
  • et faglig stimulerende arbeidsmiljø
  • god pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger
  • mulighet til å søke om opprykk på et senere tidspunkt

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev som beskriver søkerens kvalifikasjoner og motivasjon for stillingen samt beskrivelse av egen forskning
  • Curriculum Vitae (med oversikt over utdanning, ansettelser, undervisningserfaring, administrativ erfaring og andre kvalifiserende aktiviteter, samt publiserte og upubliserte verker)
  • eventuell publikasjonsliste

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Diplomer, vitnemål, masteroppgaver og lignende skal ikke vedlegges søknaden, men kan bli etterspurt senere.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”.

Det benyttes intervju og prøveundervisning i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Innenfor sin normale arbeidsplikt og i samsvar med sin faglige kompetanse kan den som ansettes også bli pålagt arbeid utenfor sitt institutt. Ansettelsen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme.

Vi viser til regler knyttet til ansettelse i universitetslektorstillinger og Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om hvordan søke:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS