Universitetslektor i design og kommunikasjon i digitale medier
Søknadsfrist: 27.05.2025
Publisert
OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med 23 000 studenter og over 2600 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.
Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) utgjør et sterkt og mangfoldig faglig miljø med tydelig internasjonalt preg. Arbeidet gjøres i en profesjonell organisasjon som er ledende i å ta i bruk ny teknologi og nye løsninger, og er langt fremme på tverrfaglig og eksternt samarbeid. Fakultet for teknologi, kunst og design er i sterk vekst og vi rekrutterer høyt kvalifiserte medarbeidere fra hele verden. Fakultet TKD har om lag 4 000 studenter og 400 ansatte, og holder til i Pilestredet i Oslo sentrum og på Kjeller utenfor Lillestrøm. Fakultetet utfører forskning og tilbyr utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå innen teknologi, kunst og design.
Institutt for estetiske fag (EST) er i sterk utvikling og står foran spennende endringer de nærmeste årene. Instituttet har ca. 900 studenter og 58 ansatte. Vi tilbyr studieprogram på bachelor- og masternivå innen design, kunst og håndverk, drama- og teaterkommunikasjon, kunst og formidling, og mote og produksjon. I tillegg har vi i et nytt PhD program: Innovasjon for bærekraft og flere videreutdanninger og praktisk-pedagogiske utdanninger i design, kunst og håndverk og drama- og teaterkommunikasjon. De fleste av utdanningene har et element av praksisopplæring som en integrert del av sin studieprogresjon og faglige innhold. Instituttet har fire forskergrupper og stor aktivitet innen eksternrettet oppdragsvirksomhet. Dette er tilknyttet instituttets enhet for livslang læring, Enhet for innovasjon og kompetanseutvikling (EIK).
Ved Fakultet for teknologi, kunst og design, Institutt for estetiske fag er det ledig en fast 100% stilling som universitetslektor i design og kommunikasjon i digitale medier.
En sentral del av stillingen er undervisning i digitale verktøy og medier, kommunikasjon og kunstformidling. Stillingen er knyttet til undervisning og veiledning av studenter i bachelorprogram i kunst og design – studieretning kunst og formidling, femårig lærerutdanning i praktiske og estetiske fag, master i estetiske fag, design og kommunikasjon i digitale medier (DKDM), samt andre etter- og videreutdanningstilbud ved instituttet.
Stillingen kan bli tillagt program- og emneansvar og undervisning på kveldstid og helg. Det legges stor vekt på forskning og utvikling ved fakultetet. Ved Institutt for estetiske fag er det etablert flere forskergrupper med stor aktivitet. Det forventes at den som ansettes deltar i forskning og faglige utviklingsprosjekter.
Andre ansvarsoppgaver vil kunne være å bistå i digitale utviklingsprosesser og undervisning, utvikling og oppfølgning av samarbeid med praksis og arbeidsfeltet.Det tillegges også stillingen oppgaver i å bidra i utvikling av kommende interne og eksternfinansierte prosjekter, og samarbeidsprosesser med partnere fra ulike sektorer.
Dine arbeidsoppgaver og ansvarsområder vil være å
undervise og veilede studenter på ulike studieprogrammer
følge opp studenter
følge opp praksis og samarbeid med arbeidslivet
utføre faglige og administrative oppgaver
delta i forskningsaktiviteter, strategiske utviklingsprosjekter og eksternfinanisert oppdragsvirksomhet
Kvalifikasjonskrav
mastergrad innen praktiske og estetiske fag eller formidlingeller tilsvarende innen relevant fagområde
kompetanse og erfaring innen design, digitale verktøy, kommunikasjon og kunstformidling
erfaring fra undervisning og veiledning i digitale verktøy og medier
erfaring fra faglige utviklingsprosjekter eller ulike samarbeidsprosjekter
god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på ett skandinavisk språk og engelsk
pedagogisk kompetanse gjennom godkjent lærerutdanning, universitetspedagogikk, PPU eller tilsvarende
Søkere må dokumentere grunnleggende kompetanse i undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere slik universitetspedagogisk basiskompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. OsloMet tilbyr et emne i universitetspedagogikk (UHPED) som dekker dette kravet.
Generelle kriterier for ansettelse i undervisnings- og forskningsstillinger følger av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger (FOR-2006-02-09-129) jf. overgangsregler beskrevet i Forskrift til universitets- og høyskoleloven § 13.2.
Det vil bli lagt vekt på
evne til å variere undervisningsformer og benytte nyere digitale metoder i undervisning og formidling
kjennskap til dagsaktuell formidlings- og utstillingspraksis
erfaring fra faglige utviklingsprosjekter i universitets- og høgskolesektoren
undervisnings- og veiledningserfaring fra grunn-, og /eller videregående skole og/eller høgere utdanning
Vi ønsker deg som
er innovativ, faglig engasjert og initiativrik
har evne til å samarbeide, tenke tverrfaglig og å bygge relasjoner
har evne til å lytte og være nysgjerrig på endringer
er strukturert og løsningsfokusert
Personlig egnethet vil bli vektlagt.
OsloMet kan gjennomføre prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju. Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.
Søknadsprosessen
Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:
søknadsbrev
CV, attester og alle sider av vitnemål
2 referanser med kontaktinformasjon
Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert og du må påregne å fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som søker skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli vurdert.
Vi tilbyr
interessante oppgaver ved Norges tredje største og mest urbane universitet
mulighet for faglig utvikling i inspirerende, aktive og sterke fagmiljøer
en arbeidsplass i utvikling
låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
Stillingen lønnes iht. Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i stillingskode 1009 universitetslektor, kr. 509 300 – 646 000 per år i 100% stilling. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Andre opplysninger
Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:
Studieleder Alexander Kayiambakis, tlf. +47 99007934
Instituttleder Liv Klakegg Dahlin, tlf: 99 71 71 99
OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.