Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Skolesjef tilknyttet University of Tromsø School of Aviation (UTSA)

Søknadsfrist: 05.05.2019

Vil du jobbe ved verdens nordligste universitet?

Om stillingen

Ved UiT Norges arktiske universitet er det ledig fast stilling som skolesjef tilknyttet University of Tromsø School of Aviation (UTSA) / Trafikkflygerutdanningen på Bardufoss, med tiltredelse snarest.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Institutt for teknologi og sikkerhet er organisert under Fakultet for naturvitenskap og teknologi. Instituttet har ca. 70 tilsatte og ca. 500 studenter på våre ulike utdanninger. Instituttet tilbyr utdanninger på bachelor- og masternivå så vel som forskning innenfor områdene luftfartsfag, nautiske fag, ingeniørfag og sikkerhetsfag.

UiT tilbyr Norges eneste trafikkflygerutdanning i offentlig regi. Bachelor i luftfartsfag er et enestående studium som kombinerer tradisjonell flyskole med akademiske fag, og våre studenter får en ettertraktet akademisk kompetanse som er tilpasset luftfartsbransjens krav.

Mer om stillingen

Accountable Manager (AM) har en stab på 12 flyinstruktører i tillegg til skolesjef og 4 admin piloter.

I samsvar med EASA-forskriften har UTSA også en sikkerhets- og kvalitetsleder, en teknisk sjef (CAMO-ansvarlig) og annet administrativt personale.

Det blir tatt opp 12 studenter per semester ved trafikkflygerutdanningen. Det er for tiden full drift på Bardufoss med 48 studenter. Skolen opererer med 6 en-motors fly av typen Cessna 182 med Garmin 1000 og 2 to-motors fly av type PA-31 Navajo. I tillegg benytter utdanningen en FMPT II simulator, Alsim ALX / 35. UTSA har som mål å erstatte alle våre fly og simulatorer innen to år.

Utdanningen med tilhørende stillinger er organisert under Institutt for teknologi og sikkerhet. Skolesjef rapporterer til Accountable Manager, og arbeidssted er Bardufoss.

Stillingens arbeidsområde

Skolesjefen har ansvaret for sikre at opplæringen som blir gitt til studentene er i tråd med Part-FCL. Videre må han eller hun sikre at det er optimal integrasjon mellom den teoretiske og operative delen av utdanningen, inkludert fly- og simulatortrening. Skolesjef har et overordnet ansvar for den enkelte flystudents progresjon.

Kvalifikasjonskrav

Stillingen som skolesjef krever godkjennelse av NCAA (ref. EASA ORA. ATO. 110). Stillingen krever omfattende erfaring som instruktør i treningsprogrammer som omfattes av ATO. Den som tilsettes bør i løpet av de 3 siste årene av sin første ansettelse som skolesjef inneha eller ha innehatt en profesjonell pilot licence og tilhørende rating eller sertifikat utstedt i samsvar med Part-FCL, forutsatt relatert til fly-treningsprogrammet, inkludert «multi crew» erfaring.

Videre krever vi at HT har:

 • Evnen til å jobbe strukturert og effektivt
 • Gode lederegenskaper
 • Evnen til å jobbe både i team og selvstendig
 • Gode engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig, samt behersker ett av de skandinaviske språkene
 • Rent rulleblad
 • Arbeids- og oppholdstillatelse i Norge

Personlige egenskaper vi søker

 • Airmanship
 • Mellommenneskelige ferdigheter
 • Fleksibel
 • Tåler stressende arbeidsperioder

Vi tilbyr

 • Store muligheter i den mest spennende jobben i norsk luftfart.
 • Fremragende arbeidsmiljø, med fokus på ansattes trivsel og samarbeid
 • En mulighet til å bidra i utviklingen av det første masterprogrammet innen luftfart i Norge
 • Unik mulighet for faglig utvikling
 • Gode pensjonsordninger
 • Gode velferdsordninger, eks trening i arbeidstiden

Personlig egnethet for stillingen vil vektlegges.

Lønn etter Statens regulativ kode 1211 Seksjonssjef. Fra bruttolønnen trekkes 2 % lovfestet pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Kontaktinformasjon

Er du fremdeles interessert, og vil vite mer?

Ta kontakt med:

 • Assisterende Accountable Manager Bengt Svendsen, tlf 478 89 166, eller
 • Instituttleder Yngve Birkelund, tlf. 993 77 377

om det er noe mer du lurer på vedrørende stillingen.

Legg ved vitnemål og attester, samt uttømmende politiattest som er utstedt i Norge eller et annet EØS-land som ikke er eldre enn tre måneder. Oppgi referanser i søknaden.

Søknad, CV og vedlegg sendes elektronisk via skjema på denne siden, "Søk stillingen".

Søk stillingen