Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Prosjektleder for nettstedsprosjekter

Søknadsfrist: 04.12.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner. Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.


USIT på ett minutt

Om stillingen

Vi ser etter deg som er motivert og har den rette kompetansen til å lede arbeidet med design og utvikling av nettsteder.

Som prosjektleder vil du jobbe i et tverrfaglig team bestående av bl.a. utviklere, UX-designere og spesialister på universell utforming.

Det aktuelle teamet gjennomfører hvert år 6-8 ulike nettstedprosjekter, hvor noen er nyetableringer, mens andre er videreutvikling av eksisterende nettsteder.

Utenfor teamet får du et faglig felleskap i Gruppe for brukeropplevelse, hvor det blant annet er en egen faggruppe for prosjekt-/ teamledere. Faggruppa møtes fast hver uke for å utveksle erfaringer på ulike relevante temaer innen prosjektledelse.

Du vil lede prosesser fra utredning til lansering, og være bindeleddet mellom kunde/oppdragsgiver og linjeledelsen på USIT.

Stillingen er et ettårig vikariat, men det vil være gode muligheter for videre karriere på USIT for den rette kandidaten.

Kvalifikasjonskrav

Vi ser etter deg som:

 • Har evne til å lede et team av fagspesialister slik at de yter best mulig i prosjektene.
 • Har evne til å være bindeleddet mellom oppdragsgiver/ledelse og et team av utviklere og UX-designere.
 • Har kunnskap om prosjekt- og smidig utviklingsmetodikk.
 • Har evne til å sette deg tilstrekkelig inn i de faglige områdene du skal lede arbeid innen.
 • Er løsningsorientert, endringsdyktig og god til å samarbeide.
 • Jobber strukturert og opptatt av å skape leveranser innenfor tid, budsjett og avtalt kvalitet.
 • Har god skriftlig og muntlig norsk framstillingsevne.
 • Har høyere relevant utdanning, minimum bachelornivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere for utdanningskravet

Det er også en fordel om du har kompetanse på et eller flere av fagområdene til teamet, som f.eks. HTML/CSS, interaksjonsdesign, grafisk design, informasjonsarkitektur og universell utforming.

Vi tilbyr

USIT legger stor vekt på å gi sine ansatte utfordrende og lærerike oppgaver, med gode muligheter til faglig utvikling. Som ansatt ved USIT kan du benytte universitetets velferdstilbud, som inkluderer trening i arbeidstiden, firmahytte, egne UiO-barnehager og boliglån i Statens pensjonskasse.

Lønn fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 550 000 ,- og kr 689 600,- i stillingskode 1113 prosjektleder.

Les mer om hvordan er det er å jobbe i IT-avdelingen på UiO - Universitetets senter for informasjons­teknologi

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Vitnemål

Søknad må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Kvinner oppfordres spesielt til å søke.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Kontaktinformasjon

Tomm Eriksen, Gruppeleder UX-gruppa, telefon: 928 61 986, e-post: tomm.eriksen@usit.uio.no

Mer informasjon om UX-gruppa her.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS