Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Økonomileder (seksjonssjef)

Søknadsfrist: 23.01.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Det utdanningsvitenskapelige fakultet er et av åtte fakulteter ved Universitetet i Oslo og består av tre institutter og to sentre. Det er for tiden ca. 3500 studenter knyttet til fakultetet. Antall ansatte omfatter ca. 400 årsverk, hvorav 120 årsverk teknisk- og administrativ ansatte og ca 220 årsverk vitenskapelig ansatte.

Er du en tydelig leder og faglig sterk økonom? Drives du av å skape resultater sammen med ditt team?

Om stillingen

Det utdanningsvitenskapelige fakultet er Norges største utdanningsvitenskapelige fagmiljø med ca 400 årsverk og 3500 studenter, og har en samlet omsetning på ca 400 MNOK pr. år.

Vår nåværende økonomileder går videre til nye utfordringer, og vi er på jakt etter en faglig sterk leder (seksjonssjef SKO 1211) av fakultetets økonomiseksjon.

Økonomiseksjonen er totalleverandør av økonomitjenester til fakultetet med alle dets underenheter og består av 8 faglig dyktige medarbeidere i tillegg til økonomileder. Seksjonens oppgaver spenner fra overordnet økonomistyring, budsjettering og rapportering til løpende innkjøp/anskaffelser, bilagsarbeid og regnskapsoppgaver.

Som økonomileder er din hovedoppgave å sørge for at tjenestene leveres med tilstrekkelig kvalitet og effektivitet, og at de utvikles i takt med skiftende behov. Du vil bidra med rådgivning og i det strategiske arbeidet innenfor økonomiområdet.

UiO er i ferd med å gjennomføre store endringer i hvordan blant annet oppgaver på økonomiområdet løses. En sentral oppgave for økonomilederen vil være å bidra til å utnytte potensialet i disse prosessene best mulig.

Dine ansvarsområder og arbeidsoppgaver vil i hovedsak være:

  • Daglig ledelse av økonomiseksjonen
  • Fagansvar for økonomiområdet på fakultetet
  • Ivareta en sentral og koordinerende rolle i virksomhetsstyringen, herunder forvalte prosesser for budsjettering, rapportering, analyse- og prognosearbeid
  • Bidra til, og tilrettelegge for kompetanseutvikling og være en driver for videreutvikling av seksjonen i tråd med UiOs og fakultetets mål og strategier
  • Forberede og å fremme relevante saker for fakultetets øverste ledelse
  • Representere fakultetet i UiOs økonomiledernettverk

Økonomileder rapporterer til fakultetsdirektør, og er en del av ledergruppen ved UV- fakultetet.

Vi ser etter deg som har:

  • Økonomiutdanning på masternivå. Kandidater uten master vil bli vurderte dersom de har annen relevant utdanning på høyskole-/universitetsnivå og særlig relevant erfaring.
  • God rolleforståelse og relevant ledererfaring med dokumenterte resultater
  • Bred erfaring med både økonomistyring og daglige driftsoppgaver – fortrinnsvis innen forvaltningsøkonomi med tydelige innslag av ekstern finansiering
  • Erfaring med digitaliserings- og endringsprosesser
  • God skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk og engelsk
  • Erfaring fra offentlig sektor er en fordel, men ikke et krav

Hvem er du?

Du er faglig sterk, har forståelse for prinsipper og samtidig en pragmatisk tilnærming til problemløsning. Videre evner du å skape tillit gjennom din kompetanse på tvers av fagmiljøer. Vi søker ikke en tusenkunstner, men for å lykkes i stillingen bør du være tydelig i lederrollen og ha evner til å involvere, motivere og skape engasjement for felles mål. Du har god gjennomføringskraft i en tidvis hektisk hverdag, er effektiv, god til å prioritere og evner å veksle mellom å være tett på arbeidet i økonomiseksjonen og ha et strategisk blikk på virksomheten. Din evne og vilje til å etablere gode samarbeidsrelasjoner gjør at du trives godt i dialog med ulike fagmiljøer og egne medarbeidere.

Hva kan vi tilby deg?

  • Du vil bli en del av et spennende fagmiljø med hyggelige kolleger
  • Faglig utvikling, blant annet gjennom økonomiledernettverket ved UiO
  • Lønn som økonomileder (seksjonssjef SKO 1211) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom ltr. 76-84, kr 734 400 – 919 700, avhengig av kompetanse
  • Gode velferds- og pensjonsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli kontaktet etter søknadsfristens utløp (i uke 4) og invitert til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål til stillingen eller er nysgjerrig på hvordan det er å jobbe hos oss? Da er du velkommen å ta kontakt med:

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS