Spennende jobbmulighet ved NORCE Norwegian Research Centre AS!

Portretter av forskere
Portretter av forskere

Konsernsjef

Søknadsfrist: 04.02.2023

NORCE Norwegian Research Centre AS

NORCE er et fremtidsrettet forskningsinstitutt med stor faglig bredde og sterke kunnskapsmiljøer. Vi bidrar med forskning og innovasjon innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi. Vår kunnskap løser sentrale samfunnsutfordringer og skaper stor verdi lokalt, nasjonalt og globalt. De siste årene har vi, som vertskap eller partner, blitt tildelt en rekke prestisjeprosjekter som seks SFIer, to Petrosentre, en FME, Grønn plattform-prosjekter, samt flere titalls EU-finansierte prosjekter.

NORCE er et relativt nytt konsern, men med stolte røtter tilbake til 1930-tallet. Vi har ca 1000 ansatte fordelt på lokasjoner i Bergen (hovedkontor), Tromsø, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Grimstad og Oslo og omsetter for 1,4 milliarder i året. Våre ansatte representerer over 50 nasjoner.

Se: Forskning og innovasjon - Norce (norcesearch.no)

Her er muligheten til å lede et av Norges største forskningskonsern!

Vi søker en engasjert og samlende leder som ytterligere kan styrke vår posisjon som en nasjonalt ledende og internasjonalt anerkjent forskningsaktør. NORCE bidrar med kunnskap for å løse store samfunnsutfordringer gjennom forskning på fremtidens energiløsninger, klima- og miljørisiko, bærekraftige hav og kyst og trygge samfunn. Vi har et nært samarbeid med både næringsliv, universiteter og andre deler av offentlig sektor, kompetansemiljøer og klynger. Vår nye konsernsjef skal bidra til å sikre at vår kunnskap blir en pådriver for omstilling, innovasjon og nyskaping i samfunnet rundt oss.

Vår visjon: «Lidenskap for kunnskap - Sammen for bærekraft»

Ansvarsområder / arbeidsoppgaver

Vår nye konsernsjef vil realisere godt forankrede strategiske ambisjoner for instituttet. Gjennom god virksomhetsstyring og organisering, skal lederen sikre at NORCE når sine strategiske hovedmål:

  • Bidra aktivt med kunnskap til samfunnet
  • Være en nasjonalt ledende og internasjonalt anerkjent forskningsaktør
  • Sikre kunnskapsoverføring, innovasjon og etablering av nye arbeidsoppgaver
  • Være en attraktiv arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø

Vår nye konsernsjef må sikre krav til god økonomisk drift og høy faglig standard.

Erfaring og kvalifikasjoner

Vi ser etter en erfaren toppleder med høyere relevant utdanning. Konsernsjefen må kunne vise til gode resultater fra å lede og videreutvikle større, komplekse kunnskapsvirksomheter. Bakgrunn fra instituttsektoren eller relevant erfaring fra UH-sektoren er en fordel. Relevant erfaring fra forsknings- og innovasjonsdrevet næringsliv vil også bli vektlagt. Vi ønsker at vår konsernsjef har god forståelse for oppdragsforskning og sentralpolitiske prosesser, med et relevant nettverk inn i disse miljøene.

Personlige egenskaper

Vår nye konsernsjef må være en drivkraft i den videre utviklingen av våre prosjekter og resultatene vi skaper. Vi ønsker oss en visjonær og helhetsorientert leder som fremstår synlig, tydelig og trygg og som skaper gode forhold for samhandling på tvers av fagområder og disipliner. Stillingen har et bredt ansvarsområde med mange samarbeidspartnere, og lederen må være relasjonssterk og ha gode kommunikasjons- og samhandlingsevner.

Vi tilbyr:

  • Muligheten til å lede et konsern som bidrar til et bedre samfunn!
  • En stor bredde i forskningsfeltet og mange svært spennende prosjekter
  • Samarbeid med et erfarent styre og en solid, sammensveiset ledergruppe med høy kompetanse
  • En økonomi som gir grunnlag for videre vekst og utvikling
  • En organisasjon preget av engasjerte og dyktige medarbeidere, god stemning og stor grad av stolthet, ro og optimisme

Vi ser frem til å høre fra deg.

For ytterligere informasjon om stillingen, vennligst kontakt Mercuri Urval (MU) ved Gro Reinertsen, tlf 975 59 058 eller Ole Petter Bratteberg, tlf 975 59 036.

Meld din interesse ved å laste opp din CV og søknadsbrev innen 4. februar 2023. Alle henvendelser til Mercuri Urval vil bli behandlet konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver.

Søk på stillingen

Plassering: Bergen

Selskap: NORCE Norwegian Research Centre AS

Referansenummer: NO-05024

Les mer: norceresearch.no/

Powered by Labrador CMS