Stilling:

Lærling i IKT servicefag

Søknadsfrist 24.03.2019

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Vil du bli lærling hos oss?

Opplæringskontoret UiT er et godkjent flerfaglig opplæringskontor som tilbyr viktige læreplasser, UiT Norges arktiske universitet (UiT) har i 2019 totalt 22 læreplasser fordelt på ulike lærefag.

Høsten 2019 vil det ansettes flere IKT-servicefag lærlinger ved seksjon for brukernær IT-støtte (BITS). Seksjonen har ansatte og lærlinger i Tromsø, Harstad og Narvik. Man ser også på muligheten for å opprette læreplass ved seksjon for digitale utdanningstjenester (SDU) i Tromsø.

Å søke om lærlingeplass ligner på å søke jobb, og det er konkurranse om plassene. Aktuelle kandidater vil inviteres til intervju, hvor det er viktig at lærlingen gjør et godt inntrykk og har gode faglige resultater. UiT ønsker dyktige og motiverte lærlinger.

UiT er godkjent lærebedrift i følgende fag

  • IKT-servicefaget
  • Dataelektronikerfaget
  • Kontor- og administrasjonsfaget (søker godkjenning for opptak høsten 2019)
  • Mediegrafikerfaget
  • Automasjonsfaget
  • Industrimekanikerfaget
  • Fotograffaget
  • Akvakulturfaget

Arbeidsoppgaver

Opplæring i lærefaget i henhold til fastlagt læreplan.

Arbeidsoppgaver kan eksempelvis være:

  • Vedlikehold og support for AV-utstyr (f.eks. streaming)
  • Brukerstøtte på maskinvare og programvare, herunder bl.a. Windows og MacOS, Office 365
  • Vedlikehold og installasjon av programvare/maskinvare
  • Feilsøking, problemløsning på maskinvare og programvare (via telefon og fjernstyring av maskiner)
  • Innkjøp og klargjøring av PC utstyr
  • Lage brukerveiledninger
  • Koble opp utstyr

Lærlinger ved UiT vil utvikle en generalistkompetanse, men det kan legges til rette for spesialisering innen ett eller to relevante områder dersom lærlingene har ønske om dette.

Personlige egenskaper

Vi søker initiativrike og motiverte lærlinger med målrettet interesse for faget.

Lærlingen vil ha en sentral rolle på å yte støtte og service til ansatte og studenter i bruk av digitale verktøy. Vi ønsker derfor kandidat med gode kommunikasjonsevner, og god serviceinnstilling.

Kandidatene bør kunne:

  • Takle periodevis høyt tempo
  • Utføre fysisk arbeid

UiT har mange utenlandske ansatte og studenter. Det er derfor ønskelig (men ingen betingelse) at søkere behersker skriftlig og muntlig norsk og engelsk.

Om BITS (seksjon for brukernær IT-støtte)

BITS er organisert i førstelinjetjeneste (Orakelet/Skranketjeneste) og andrelinjetjeneste (BITS drift).

Orakelet består av telefontjeneste og skranketjeneste hvor innkomne henvendelser blir forsøkt løst umiddelbart ved mottak. Telefontjenesten ved Orakelet tar imot henvendelser fra alle campuser ved UiT og forsøker å løse disse ved hjelp av fjernstyringsverktøy. Forespørsler som ikke blir ferdigbehandlet ved Orakelet blir videresendt til BITS Drift (2. linjen) ved de respektive campuser.

BITS drift skal ta hånd om feilsituasjoner som ikke lar seg løse med fjernhjelp, i tillegg til utplassering/installasjon av maskinvare. Lærlinger ved BITS er normalt utplassert et år ved Orakelet og et år ved BITS drift.

Om ansettelsesprosessen

Aktuelle søkere innkalles til intervju i perioden mars-april. Ansettelsesprosessen forventes å bli sluttført i løpet av mai, med tegning av arbeidsavtale og søknad om inngåelse av lærekontrakt til Fylkeskommunen.

Alle stillinger har tiltredelse i juli/august 2019.

Kontakt

For mer informasjon ta kontakt Opplæringskontoret UiT ved:

Slik søker du

Søknaden sendes via denne siden. Den skal inneholde søknadsbrev, attester og vitnemål. Frem til du får vitnemål kan du sende kopi av karakterutskrift. Husk å ettersende vitnemålet når du mottar det.

Andre opplysninger

Ved Universitetet i Tromsø legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger håndteres i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS