Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Seniorrådgiver internkommunikasjon (engasjement – 2 år)

Søknadsfrist: 22.05.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Seksjon for kommunikasjon er underlagt Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt. Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt har et overordnet ansvar for strategisk og operativ kommunikasjon ved UiO.


Avdelingen leder kommunikasjonsområdet sentralt på universitetet med ansvar for visjon, strategi, planlegging, tjenesteportefølje og kanaler samt utvikling av disse. Hovedoppgavene er bl.a. mediehåndtering, samspill med myndigheter, utvikle relasjonen og kommunikasjonen mellom UiO og omverdenen, koordinere og utvikle UiOs sentrale kommunikasjonskanaler- og oppgaver.

Vil du bidra til bedre internkommunikasjon for våre 7500 ansatte?

Om stillingen

Universitetet i Oslo UiO er et ledende europeisk universitet, og har et høyt ambisjonsnivå for forskning, utdanning og formidling. Vi har også store ambisjoner for at vårt kommunikasjonsarbeid skal gjøre hverdagen enklere for 28 000 studenter og 7500 ansatte.

Nå søker vi en faglig sterk seniorrådgiver som vil være med på å videreutvikle vår internkommunikasjon.

Vi søker deg som har solid erfaring med internkommunikasjon og endringskommunikasjon. Du har et strategisk blikk, og svært gode samarbeidsevner.

Digitalisering påvirker både forskning, undervisning og administrasjon, og det er behov for god kommunikasjon knyttet til innføring av nye systemer. De nærmeste årene skal vi innføre et nytt system for sak/arkiv. Vi søker en erfaren kommunikasjonsrådgiver som kan bidra til at vi lykkes med innføringen, og at ansatte får god og relevant informasjon på riktig tidspunkt i prosessen. I tillegg vil du få en viktig rolle i vårt arbeid med å vurdere og videreutvikle kanaler for internkommunikasjon sentralt og ved fakultetene. Du vil også få arbeide med kommunikasjonsplaner og -tiltak for andre saker, samt delta i pressehåndtering. Hos oss får du jobbe både strategisk og operativt.

Vi ser etter en medarbeider som er faglig sterk, målrettet, løsningsorientert, og som trives i et bredt samarbeid med ulike miljøer. Stillingen inngår i seksjon for kommunikasjon i avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt. Seksjonen har ansvar for UiOs nettsted, sentrale kanaler i sosiale medier, kampanje og markedsføring.

Arbeidsoppgaver

 • Utarbeide og gjennomføre kommunikasjonsplaner i forbindelse med innføring av nytt system for sak/arkiv ved Universitetet i Oslo.
 • Bidra med kommunikasjonsfaglige råd og kompetanse inn i prosjekt som skal videreutvikle og forbedre internkommunikasjon generelt, og særlig våre nettsider for ansatte.
 • Kommunikasjonsrådgivning, pressehåndtering mv.

Kvalifikasjonskrav

 • Høyere utdanning på masternivå. Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning.
 • Svært god kunnskap om kommunikasjon som virkemiddel og om internkommunikasjon.
 • Erfaring fra arbeid med internkommunikasjon og endringskommunikasjon i en stor organisasjon.
 • Erfaring fra universitets- og høyskolesektoren og/eller offentlig sektor er en fordel.
 • Gode språkkunnskaper: Norsk flytende skriftlig og muntlig er et krav. Må beherske bokmål, nynorsk og engelsk.
 • Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Personlige egenskaper

 • Strukturert og målrettet
 • Løsningsorientert
 • Svært gode samarbeidsegenskaper

Vi tilbyr

 • Lønn som seniorrådgiver kode 1364 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et lønnspenn på kr 626 100- 734 400 avhengig av ansiennitet og kompetanse
 • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • Trening i arbeidstiden
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • Evt. vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS