Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Rådgiver for digital kommunikasjon og konseptutvikling

Søknadsfrist: 13.08.2020

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (KHM) er et av landets største kulturhistoriske museer, og er et forskningsintensivt museum og en universitetsenhet med status på linje med UiOs fakulteter. Det rommer den største arkeologiske-, etnografiske- og numismatiske samlingen i Norge. Museet inkluderer også vikingskipene på Bygdøy, kirkekunstsamling fra middelalderen, klassiske og egyptologiske samlinger fra Middelhavslandene samt et runearkiv.

Vil du være med på å formidle verdens ledende vikingtidsmuseum?

Om stillingen

Kulturhistorisk museum har en ledig fast stilling som rådgiver for digital kommunikasjon og konseptutvikling tilknyttet prosjektet Nytt Vikingtidsmuseum på Bygdøy.

Sammen med Universitet i Oslo og Statsbygg bygger vi et nytt Vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo, som om få år vil slå opp dørene for mer enn 5 000 kvadratmeter med nye utstillinger. Der vil publikum få oppleve de unike vikingskipene og mange andre vikingskatter på nye måter.

Kulturhistorisk museum har ansvar for å sikre skip og gjenstander i byggeprosessen og ved flytting til nybygget, og for å utvikle et publikumstilbud til det nye museet basert på ny og spennende forskning. Arbeidet er organisert i Prosjekt Nytt Vikingtidsmuseum, som avsluttes ved åpning av det nye museet.

Prosjektet er delt opp i flere delprosjekt. Delprosjekt for kommunikasjon, branding og kommersiell profil skal produsere innhold om nytt Vikingtidsmuseum på våre digitale flater. I perioden frem mot ferdigstilling av nytt museum i 2025/2026 vil vi informere om hva som skjer og tilby digitale publikumstilbud i byggeperioden.

Delprosjektet har nå ledig en fast stilling som rådgiver for digital kommunikasjon og konseptutvikling. Vi søker en skrivedyktig, kreativ og løsningsorientert medarbeider til å arbeide med spennende og varierte oppgaver innen innholdsproduksjon av digital kommunikasjon og utvikling av effektive konsepter for digital formidling.

Du vil arbeide i et utviklingsteam for det nye museet, og vil også arbeide tett sammen med museets kommunikasjonsgruppe og koordinere innhold med museets fagfolk innen vikingtid.

Stillingen vil være organisatorisk plassert i museets Utstillings- og publikumsseksjon. Seksjonen jobber med museets utadrettede virksomhet, som utstillingsarbeid, design, publikumsopplevelser og -arrangementer, formidling, kommunikasjon og markedsføring. Til seksjonen ligger også museets forretningsdrift, som drifter entré og butikk i henholdsvis Historisk museum i sentrum og Vikingskipsmuseet på Bygdøy.

Her får du en unik mulighet til å være med på å formidle verdens ledende vikingtidsmuseum!

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene er knyttet til å styrke museets utadrettede virksomhet om nytt Vikingtidsmuseum i digitale kanaler;

 • innholdsproduksjon til kommunikasjon av nytt Vikingtidsmuseum og kunnskapsbasert innhold om vikingtid
 • utvikle og drifte en helhetlig plan for innhold til museets informasjonskanaler (blant annet nettside, SoMe, digitale visningsflater i museet og trykte brosjyrer)
 • produsere innhold til pressemeldinger, annonser og kampanjer
 • utvikle nyskapende konsepter for formidling på museets digitale kanaler
 • bidra til å bygge opp museets kompetanse og nettverk på digital formidling
 • andre løpende oppgaver

Kvalifikasjonskrav

 • stillingen krever relevant utdanning fra universitet eller høyskole, gjerne innen journalistikk, media eller markedsføring, minimum tilsvarende bachelorgrad. Realkompetanse kan erstatte utdanningskravet
 • minimum tre års dokumentert erfaring med innholdsproduksjon, samt inngående kjennskap til kommunikasjon på sosiale medier
 • erfaring innen visuell kommunikasjon og utvikling av konsepter for digital formidlingpublikumstilbud
 • god skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk og engelsk

Personlige egenskaper

Vi søker etter en kreativ, skrivedyktig og løsningsorientert medarbeider med et godt visuelt blikk. Du har stor kapasitet for varierte oppgaver innen innholdsproduksjon av digital kommunikasjon og utvikling av effektive konsepter for digital formidling. God samfunnsforståelse og gode samarbeidsevner er viktig for å lykkes i rollen. Du er engasjert og positiv og har god gjennomføringsevne.

Vi tilbyr

 • lønn som kommunikasjonsrådgiver (SKO1434 rådgiver) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 513 600 og kr 583 900, avhengig av kompetanse og erfaring
 • en spennende stilling med varierte oppgaver i et arbeidsmiljø med høy kompetanse
 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • trening i arbeidstiden
 • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • vitnemål og attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju, de vil bli bedt om å oppi 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer).

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS