Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Instituttleder ved institutt for arktisk og marin biologi

Søknadsfrist: 14.05.2019

Vil du jobbe ved verdens nordligste universitet?

Om stillingen

Ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) er det ledig åremålsstilling som instituttleder ved institutt for arktisk og marin biologi (AMB), arbeidssted Tromsø.

UiT Norges arktiske universitet

Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen. Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag.
Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer,

klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning. Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider.

BFE-fakultet har en tverrfaglig forsknings- og undervisningsprofil. Ved fakultetet er det tre institutter med totalt 2960 studenter og 415 årsverk. Fakultetets primære oppgaver er forskning, undervisning, formidling og innovasjon.

Vi har et bredt forskningssamarbeid med en rekke forskningsmiljøer lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Se også: uit.no/bfe.

Instituttleder har den daglig ledelse av den samlede faglige og administrative virksomheten ved instituttet, og har ansvar for at denne utføres effektivt og i overensstemmelse med gjeldende lover, forskrifter og regler, samt innenfor økonomiske rammer fastsatt av overordnet myndighet, universitetsstyret og fakultetsstyret.

Institutt for arktisk og marin biologi

Institutt for arktisk og marin biologi (AMB) har om lag 100 vitenskapelige ansatte og 30 tekniske og administrative stillinger. AMB er ansvarlig for bachelorprogrammet i biologi og en engelskspråklige master i biologi, hvor det er til sammen 200 registrerte studenter. I tillegg bidrar ansatte ved instituttet inn mot andre studieprogrammer ved UiT. Vitenskapelig ansatte ved AMB er organisert i 7 forskningsgrupper innenfor temaene: Arctic Marine System Ecology, Arctic Chronobiology and Physiology, Freshwater Ecology, Microorganisms and Plants, Northern Populations and Ecosystems, Forskningsgruppe for realfagsdidaktikk (REDINOR) og Arctic Infection Biology.

Vitenskapelig ansatte ved AMB er organisert i 7 forskningsgrupper innenfor temaene: Arctic Marine System Ecology, Arctic Chronobiology and Physiology, Freshwater Ecology, Microorganisms and Plants, Northern Populations and Ecosystems, Forskningsgruppe for realfagsdidaktikk (REDINOR) og Arctic Infection Biology.

Instituttet har også en gruppe forskere innenfor marin økologi (Arctic Size) som har fått Departementets status som verdensledende forskningsmiljø, samt ansvar for en rekke store forskningsprosjekter herunder blant annet «Arven etter Nansen», og «Klimaøkologisk observatorium for arktisk tundra» KOAT. Se også: uit.no/amb.

Vi tilbyr

  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Lederopplæring og lederutviklingsmuligheter

Stilling som instituttleder lønnes etter statens regulativ kode 1475. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søkere som har fast stilling ved UiT gis rett til 12 måneder FoU-termin etter endt åremålsperiode som instituttleder. Øvrige betingelser fastsettes etter individuell avtale ved tilsetting.

Fagområde/arbeidsoppgaver

Sentrale arbeidsoppgaver:

  • Lede og utvikle faglig og administrativ virksomhet på instituttet, herunder resultatansvar.
  • Delta i institusjonens strategiske arbeid, og sørge for at enheten har oppdaterte planer som følges opp med fokus på kvalitet og god balanse mellom utdanning, forskning, formidling og nyskapning.
  • Bidra til å skape en positiv organisasjonskultur og stimulere til et produktivt arbeidsmiljø med kvalitet i undervisning og forskning.
  • Lede medvirkningsbaserte prosesser, herunder også sikre at ansatte blir hørt og at organisasjonens medbestemmelse blir fulgt opp.
  • Representere institusjonen og fremme internt og eksternt samarbeid.
  • Sikre at instituttet følger gode HMS-rutiner og personal-, og studentoppfølging, samt legge til rette for studentenes læringsmiljø.
  • Sørge for god teknisk og administrativ støtte.
  • Sørge for at internkontroll og økonomistyring skjer i henhold til regelverk og rutiner

Instituttet har en kontorsjef og instituttleder kan oppnevne en nestleder til å bistå ledelsen av instituttet. Instituttleder rapporterer til dekan og inngår i fakultetets lederteam.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker en handlekraftig instituttleder med interesse for å lede og forvalte et faglig aktivt institutt, og som gjennom sitt virke vil legge til rette for forskning, utdanning og formidling av høy kvalitet.

Kvalifikasjonskrav:

  • Dokumenterte lederegenskaper, herunder motiverende og inkluderende lederstil overfor ansatte og studenter.
  • Gode kommunikasjonsevner, flink til å bygge nettverk og skape tillit, samt forståelse for ledelse av kunnskapsarbeidere i en kontekst med akademisk frihet.
  • Evne til å sette mål og arbeide strategisk for å nå disse.
  • Gjerne ha erfaring fra ledelse ved universitet, høgskole eller forskningsinstitusjon. Kjennskap til utdanningsfeltet på universitetsnivå er en fordel.
  • Dokumentert vitenskapelig kompetanse på minimum førsteamanuensisnivå og helst innenfor et av instituttets fagfelt.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk eller annet skandinavisk språk, i tillegg til engelsk.

Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt. Instituttleder tilsettes på åremål for fire år, og kan tilsettes for nye perioder, totalt 3 (12 år).

Slik søker du på stillingen

  • CV og søknadsbrev
  • Vitnemål og karakterutskrifter
  • Attester
  • Referanser

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknaden levers elektronisk gjennom Jobbnorge.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Andre opplysninger

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS