Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Instituttleder ved Institutt for klinisk odontologi

Søknadsfrist: 09.02.2020

Om stillingen

Ved Det helsevitenskapelige fakultet (Helsefak) er det ledig stilling som instituttleder ved Institutt for klinisk odontologi (IKO). IKO er en del av Helsefak, som har totalt ca. 1380 ansatte fordelt på 1000 årsverk og 4800 studenter. Du kan lese mer om Helsefak her.

Tilsettingen vil være på åremål for 4 år, med mulighet for tilsetting i ytterligere to 4-årsperioder etter utlysninger. Instituttlederstillingen har Tromsø som arbeidssted.

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Arbeidsoppgaver

Instituttleder har det overordnede resultatansvaret for instituttets samlede virksomhet (enhetlig ledelse) innenfor de rammer som til enhver tid er satt av universitetsstyret og fakultetsstyret. Dette innebærer foruten fag-, personal- og økonomiansvar, ansvar for ressursbruk og formidlingsaktivitet, samt ansvar for undervisnings- og forskningsmessige resultater. Det foreligger en egen instruks for instituttleder, og instituttleder rapporterer til dekan. Den tilsatte instituttlederen vil sammen med dekan, prodekanene og fakultetsdirektør utgjøre lederteamet ved Det helsevitenskapelige fakultet. For tiden har IKO et instituttråd.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker etter en engasjert leder med forsknings- og ledelseserfaring, primært innen fagområdet odontologi. Det kreves professor-/dosent-/førstestillingskompetanse innen fagfelt som dekkes ved instituttet. Instituttets leder må ha klare faglige og strategiske ambisjoner på vegne av instituttet, kombinert med å ha evne og vilje til å arbeide aktivt for å innfri disse.

Det legges stor vekt på personlig egnethet, inkludert evne til god kommunikasjon, samarbeid og strategisk lederskap. Universitetet ønsker flere kvinner i ledende stillinger, og kvinner oppfordres derfor spesielt til å søke. Den som tilsettes må beherske et skandinavisk språk samt ha gode engelskkunnskaper, skriftlig som muntlig.

Det gis muligheter for å kombinere lederstillingen med egen forskningsaktivitet, og det vil kunne stilles ressurser til rådighet for dette etter nærmere avtale. Søkere som har fast stilling ved UiT, gis rett til 12 måneder FoU-termin etter en åremålsperiode som instituttleder.

Det er ønskelig at søkere kan dokumentere:

  • God kjennskap til odontologisk forskning og utdanning, nasjonalt og internasjonalt
  • Erfaring fra strategisk arbeid og ledelse
  • Erfaring fra personalledelse og administrasjon
  • Erfaring fra undervisning og studieplanarbeid på universitetsnivå
  • Erfaring fra forskningsgruppeledelse og innhenting av eksterne forskningsmidler

Institutt for klinisk odontologi

Institutt for klinisk odontologi (IKO) ble etablert i 2004. Instituttet er sammen med universitetstannklinikken (UTK) lokalisert i TANN-bygget like ved universitetets bygg for medisin og helsefag. UTK drives av Troms fylkeskommune på oppdrag fra IKO. TANN-bygget rommer i tillegg Tannhelsetjenestens kompetansesenter for Nord-Norge (TkNN).

IKO har undervisningsansvar for bachelor i tannpleie og de tre siste årene av mastergrad i odontologi. Det blir tatt opp 12 tannpleiestudenter og 40 tannlegestudenter hvert år. Det er ca. 30 vitenskapelige stillinger ved instituttet.

De to første årene av mastergradsutdanningen i odontologi har mye felles undervisning med legeutdanningen. Den kliniske delen av utdanningen for både bachelor- og masterstudenter skjer hovedsakelig på UTK, men den kliniske opplæringen skjer også gjennom praksis på eksterne tannklinikker. IKO har avtaler med eksterne klinikker lokalisert over hele landet og har et nært samarbeid med den offentlige tannhelsetjenesten.

Forskningen på IKO er organisert i tre forskningsgrupper, hver med en ansvarlig forskningsgruppeleder som rapporterer til instituttleder.

IKO har ansvar for spesialistutdanninger innen odontologi i samarbeid med TkNN, hvor den praktiske delen gjennomføres. For tiden utdannes det spesialister innen fagområdene kjeveortopedi og pedodonti, og det er under utprøving en ny spesialitet i klinisk odontologi. Det er et ønske om å etablere flere spesialistutdanninger slik at tilgangen på spesialister i Nord-Norge blir bedre.

Vi tilbyr

  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Stillingen lønnes etter statens regulativ kode 1475 instituttleder. Det trekkes 2% pliktig innskudd til Statens pensjonskasse fra bruttolønn.

Søknad

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no, og skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning og arbeidserfaring)
  • Vitnemål og karakterutskrifter
  • Attester
  • 2-3 referanser med kontaktinformasjon

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson for stillingen.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Mer informasjon om stillingen

For mer informasjon om stillingen kan du kontakte:

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS