Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Instituttleder ved Institutt for barnevern og sosial arbeid

Søknadsfrist: 16.03.2020

Om stillingen

Ved UiT Norges arktiske universitet, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL), er det ledig åremålsstilling som instituttleder ved Institutt for barnevern og sosialt arbeid (IBS). Stillingen er ledig fra 1. august 2020. Tilsettingen skjer på åremål for fire år, med mulighet for tilsetting i ytterligere to perioder.

Arbeidsoppgaver

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

UiT Norges arktiske universitet har enhetlig ledelse på fakultets- og instituttnivå. Instituttleder har den daglige ledelsen av instituttets faglige og administrative virksomhet, og har ansvar for å forberede saker til instituttrådet. Instituttleder skal foreta nødvendige prioriteringer vedrørende forsknings- og utviklingsaktiviteten (FoU) i samsvar med strategier fastsatt av instituttrådet og overordnet myndighet (universitetsstyret og fakultetsstyret). Instituttleder har også det overordnede ansvaret for utdanningsvirksomheten, samt ansvar for å sikre gode samarbeidsarenaer med praksisfeltet og andre sentrale aktører for instituttets virksomhet. Instituttleder rapporterer til dekan, og vil inngå i HSL-fakultetets lederteam sammen med dekan, prodekaner, institutt- og senterledere Det er utarbeidet egen instruks for stillingen.

Kvalifikasjonskrav

Fakultetet søker leder som har:

  • førstestillingskompetanse og/eller doktorgrad innenfor et fagområde
  • gode lederegenskaper og gode samarbeidsevner
  • erfaring med økonomi- og personalledelse
  • fleksibilitet og evne til strategisk utviklingsarbeid

Det legges avgjørende vekt på lederegenskaper som evne til god kommunikasjon og personaloppfølging, resultatorientering og strategiske evner. Det er en fordel med erfaring fra lederstillinger i offentlig og/eller privat sektor, samt erfaring fra undervisning, forskning og forskningssamarbeid. Det vil bli vektlagt kjennskap til barnevern, sosialt arbeid og/eller andre relevante profesjonsutdanninger. Søkere må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne i norsk eller et annet skandinavisk språk i tillegg til engelsk.

Det må påregnes en del reisevirksomhet selv om UiT ut fra miljøhensyn søker å gjennomføre møter gjennom bruk av moderne telekommunikasjon.

Om fakultetet og instituttet

Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning har 7 institutter og 4 sentre. Ved fakultetet er det omlag 650 årsverk og 4200 studenter. Fakultetet driver forskning, undervisning og utadrettet virksomhet i en rekke humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag/disipliner. Innenfor flere fagfelt har fakultetet de tyngste forskningsmiljøene i Norge og landsdelen, og store deler av undervisningstilbudet er også unikt i nordnorsk sammenheng. Fakultetet driver sosialfaglige profesjonsutdanninger og har hovedansvar for universitetets samlede portefølje innen lærerutdanning.

Institutt for barnevern og sosialt arbeid har omlag 50 årsverk i faste og midlertidige vitenskapelige stillinger og 6 administrative stillinger. Instituttet driver forskning, undervisning og formidling innenfor barnevern og sosialt arbeid fra bachelor og opp til ph.d.- nivå. Instituttet har faglig aktivitet på tre campus; Alta, Harstad og Tromsø. Instituttleder har arbeidssted i Alta og det vil være en assisterende instituttleder i Harstad.

Instituttets forskningsstrategi vektlegger blant annet at forskningen skal være praksisorientert og ha lokal, regional og nasjonal /internasjonal interesse og relevans. IBS har i kraft av sin geografiske tilstedeværelse forpliktelser og fortrinn i forskning på nordlige områder. Instituttet har et særlig ansvar for samiske områder og problemstillinger innenfor sosialt arbeid og barnevern.

Vi tilbyr

  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Stilling som instituttleder lønnes etter statens regulativ kode 1475. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no, og skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Vitnemål og karakterutskrifter
  • Attester
  • 2-3 referanser med kontaktinformasjon

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søkere som blir invitert til intervju må ta med originale vitnemål og attester.

Mer informasjon om stillingen

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til:

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Finnmark har for tiden en ordning der du kan få ettergitt deler av studiegjeld til Lånekassen. Det er mulig få ettergitt (slettet) ti prosent av opprinnelig lån, maksimalt 25 000 kroner per år, hvis du bor og arbeider i fylket.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson for stillingen.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS