Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Instituttleder ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge (RKBU Nord)

Søknadsfrist: 16.06.2019

Vil du jobbe ved verdens nordligste universitet?

Om stillingen

Ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge (RKBU Nord) er det ledig stilling som instituttleder. Tilsetting vil være på åremål for inntil 4 år, med mulighet for tilsetting i ytterligere to 4-årsperioder etter utlysninger.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Instituttleder har det overordnede resultatansvaret for instituttets samlede virksomhet innenfor rammene satt av Helsedirektoratet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Det er utarbeidet egen instruks for stillingen og instituttleder rapporterer til dekan. Dette innebærer foruten fag-, personal- og økonomiansvar, ansvar for ressursbruk og formidlingsaktivitet, samt ansvar for instituttets undervisning- og forskningsmessige aktivitet. Den tilsatte instituttlederen vil sammen med dekan, prodekanene og fakultetsdirektør utgjøre lederteamet ved Det helsevitenskapelige fakultet. Instituttleder representerer RKBU Nord i formelle samarbeidsfora med Helsedirektoratet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, de tre andre regionale kompetansesentrene og regionale samarbeidspartnere.

Det gis mulighet for å kombinere lederstillingen med egen forskningsaktivitet. Det vil kunne stilles ressurser til rådighet for dette.

Om RKBU Nord

RKBU Nord får sine oppgaver og er finansiert av Helsedirektoratet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Instituttet har et særlig ansvar for å bidra til å øke kvalitet og innovasjon på tjenestene innen alle sentrale områder i arbeidet med barn og unges psykiske helse, barnevern og familievern. RKBU Nord skal bidra til å utvikle, implementere og formidle vitenskapelig, praksisrelevant, tverrfaglig og evidensbasert kunnskap som er relevant for tjenestene som arbeid med barn og unge. Personalgruppen er tverrfaglig sammensatt og driver med forskning, undervisning, tjenestestøtte og formidling innenfor både helsefag og samfunnsfag.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker etter en leder med kompetanse fra barn og unges psykiske helse og/eller barnevern og familievern. Andre kompetanseprofiler kan vurderes dersom søker har særlig relevant lederkompetanse fra tilgrensende arbeidsområder.

Instituttleder må ha fokus på godt lederskap og være resultatorientert i instituttets faglige og strategiske ambisjoner om å bidra til forskningsbasert tjenestestøtte i barne-, unge og familiefeltet.

Det stilles krav om førstestillingskompetanse og lederutdanning/erfaring er ønskelig. Det legges betydelig vekt på lederegenskaper som gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, resultatorientering og strategisk planlegging.

Med bakgrunn i instituttets særlige samfunnsansvar overfor de kommunale og statlige tjenestene for barn, unge og familier, er det ønskelig med erfaring med samhandling med de aktuelle fagdirektorat og samarbeidspartene.

Lønn

Stillingen lønnes etter statens regulativ kode 1475 instituttleder. Fra bruttolønn trekkes det 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Kontaktinformasjon

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:

  • Dekan Thrina Loennechen, tlf. 90 86 85 81, e-post:thrina.loennechen@uit.no eller
  • Fungerende fakultetsdirektør Trond Nylund tlf. 93 40 42 52, e-post: trond.nylund@uit.no

Generell informasjon

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger håndteres i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS