OsloMet – storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet, med et stort mangfold blant sine nær 22 000 studenter og 2200 ansatte.
Universitetet har studiesteder i Oslo sentrum og på Kjeller ved Lillestrøm. OsloMet er tett på byen og arbeidslivet, og driver utdanning og forskning innenfor en stor bredde av fagfelt som bidrar til å løse samfunnets utfordringer.
OsloMet har lange historiske linjer med store profesjonsutdanninger som har eksistert i over 100 år. Universitetet er også en aktiv pådriver for innovasjon og ny teknologi for utvikling av velferdsstaten.
Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI), Institutt for internasjonale studier og tolkeutdanning (IST)
Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) har ca. 650 ansatte og 7400 studenter, og holder til i Oslo og Akershus. Fakultetet består av fire institutter og Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Fakultetet utdanner fremtidens lærere fra barnehage til og med videregående skole, i nært samarbeid med praksisfeltet. Fakultetet tilbyr ph.d. i utdanningsvitenskap for lærerutdanning. I tillegg tilbyr fakultetet utviklingsstudier og utdanning i tegnspråk og tolking. Mangfold er en kjerneverdi for fakultetets virksomhet. Forsknings- og utviklingsarbeidet er profesjonsrettet, praksisnært og internasjonalt orientert.
Institutt for internasjonale studier og tolkeutdanning (IST) har ledende fagmiljøer innen utviklingsstudier, tegnspråktolking og tolking i offentlig sektor, og virksomheten kjennetegnes av utstrakt internasjonalt samarbeid. Instituttet tilbyr bachelorutdanninger i utviklingsstudier, tegnspråk og tolking, samt tolking i offentlig sektor. Instituttet tilbyr masterutdanning i internasjonal utdanning og utvikling, og har ansvar for emner i tegnspråkdidaktikk i grunnskoleutdanningen. I tillegg tilbys en rekke videreutdanningsemner.
Ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier er det en ledig 100 % åremålsstilling for fire (4) år som instituttleder ved Institutt for internasjonale studier og tolkeutdanning (IST), med ansettelse fra 01.08.23.
Les mer om fakultetet og instituttet her, eller les mer om Fakultetet og Instituttet ved å gå inn på OsloMets nettsider.
Fakultetet søker en samlende og strategisk leder som ser etter spennende muligheter og utfordringer. Instituttet har en sterk posisjon nasjonalt og betydelige ambisjoner innenfor et aktuelt utdanningspolitisk område. Den som ansettes, vil lede arbeidet med å løfte forsknings- og utdanningsmiljøet ved instituttet ytterligere.
Instituttleder har det faglige og administrative ansvaret for utdanning, forskning, utviklingsarbeid, formidling og kommunikasjon ved enheten. I tillegg er instituttleder pådriver for samarbeid med praksisfeltet, for kontakt med andre kompetansemiljøer og forvaltningsorganer og for fakultetets arbeid med bærekraft og internasjonalisering. Instituttleder har personalansvar for to nestledere og ansvar for videreutvikling av egen ledergruppe. I stillingen ligger økonomi- og resultatansvar for enheten. Instituttleder inngår i fakultetets ledergruppe og rapporterer til dekan.
lede og utvikle instituttet i tråd med OsloMets verdier
lede instituttets strategiske arbeid, samt utvikle og forankre strategier og handlingsplaner
ta aktivt del i fakultetets strategiske arbeid og samarbeid på tvers av enhetene
bidra til å fremme forskning, utdanning, formidling og kommunikasjon i samarbeid med de ansatte, praksisfelt og arbeidsliv
videreutvikle en positiv og inkluderende organisasjonskultur og et godt arbeidsmiljø for medarbeidere og studenter
representere arbeidsgiver, sikre god medbestemmelse og medvirkning
videreutvikle samarbeid og nettverk med sentrale partnere i utdanningssektoren, aktuelle fagmiljøer og offentlige myndigheter
Som søker må du ha følgende kvalifikasjoner:
lederutdanning og/eller ledererfaring
minimum førstekompetanse i relevant fagområde
god kunnskap om ett eller flere fagområder ved instituttet
gode muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner på et skandinavisk språk og engelsk.
Som søker er det i tillegg ønskelig at du har:
erfaring med personalledelse
ledererfaring fra kunnskapsorganisasjon
erfaring fra en eller flere av utdanningene ved instituttet
erfaring fra UH-sektoren
erfaring fra undervisning, forskning og utviklingsarbeid knyttet til instituttets fagområder
kjennskap til økonomistyring, samt god organisasjons- og virksomhetsforståelse
gode evner til å delegere, samt til å motivere ledere og medarbeidere
digital kompetanse og erfaring
Stillingen krever høy arbeidskapasitet. Som instituttleder må du utøve god personal- og strategisk ledelse, være fremtidsrettet og se endringsmuligheter. Du har en tydelig, inkluderende og resultatorientert lederstil som fremmer godt arbeidsmiljø, samt gode samarbeidsevner og relasjonelle ferdigheter. Du er en god kommunikator i møte med medarbeidere og studenter og bidrar til å fremme instituttet i det offentlige ordskiftet.
Følgende vil også tillegges vekt
motivasjon for stillingen
gjennomføringsevne
komplementær kompetanse til instituttets ledergruppe
innsikt i internasjonale og nasjonale utviklingstrender innen høyere utdanning og FoU-arbeid
Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.
Vi kan tilby deg:
interessante og utfordrende lederoppgaver i et aktivt og mangfoldig fagmiljø
inspirerende og sterke fagmiljøer
mulighet til å prege mulighet til å prege utviklingen av fakultetets utdanninger innen internasjonale studier og tolkeutdanning
deltagelse i lederutviklingsprogram
låne- og pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse
gode velferdsordninger
Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert og originaler må fremvises ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at alle kandidater skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.
Andre opplysninger
Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:
Dekan, Roger André Federici, e-post roafe@oslomet.no , mobil: 959 36 231
Stillingen er en åremålsstilling med mulighet for å søke samme stilling ytterligere to ganger i til sammen 12 år. Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1475 instituttleder, ltr. 78-86, fra kr 790 100,- til kr 994 200,- per år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven (eller se lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.
Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk i vårt rekrutteringssystem.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).