Institutt for samfunnsforskning (ISF) har en ledig spennende stilling!

Kvantitativ samfunnsforsker - Institutt for samfunnsforskning

Søknadsfrist: 03.05.2021

Institutt for samfunnsforskning

Institutt for samfunnsforskning er en uavhengig forskningsstiftelse, opprettet i Oslo i 1950. Instituttet har i underkant av 50 forskere med hovedsakelig samfunnsvitenskapelig bakgrunn. Forskerne er organisert i tre forskergrupper og forsker innenfor temaene: arbeid, velferd, likestilling, migrasjon, sivilsamfunn, medier og offentlighet, valg og demokrati.


Vår forskning skal være faglig uavhengig, nyskapende, samfunnsrelevant og holde et høyt akademisk nivå. Forskningen skal frembringe kunnskap og forståelse for områder som er viktig i samfunnsutviklingen nasjonalt og internasjonalt.

Vi søker kvantitativ samfunnsforsker

Institutt for samfunnsforskning (ISF) er et ledende samfunnsvitenskapelig forskningsmiljø på områdene samfunnsliv, politikk og arbeidsliv. For å styrke arbeidslivsforskningen søker vi nå en samfunnsøkonom eller kvantitativ samfunnsforsker som ønsker å være med på å utvikle ny kunnskap innen forskningsområdene arbeid, utdanning og velferd.

Instituttet er organisert i forskningsgrupper, og den som tilsettes vil inngå i forskningsgruppen Arbeid og velferd. Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være kvantitativ forskning innenfor arbeidslivsområdet med bruk av registerdata. Du vil også bidra inn i arbeidet med å utvikle forskningsgruppens tema og ta initiativ til innhenting, gjennomføring og ledelse av forskningsprosjekter.

Samarbeid er viktig for instituttet og den som tilsettes må ha gode samarbeidsegenskaper og evne til å inngå i tverrfaglige fellesskap og prosjekter på tvers av ISFs grupper.

Kvalifikasjonskrav

 • Doktorgrad i samfunnsøkonomi, sosiologi, statsvitenskap, eller andre nærliggende samfunnsvitenskapelige fag.
 • Erfaring fra kvantitativ forskning på arbeidsmarked, utdanning og/eller velferdsspørsmål.
 • Kompetanse og erfaring med relevante kvantitative samfunnsvitenskapelige metoder.
 • Erfaring med vitenskapelig publisering.
 • Erfaring med prosjektledelse og prosjektakkvisisjon er en fordel.
 • God muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk/skandinavisk og engelsk.

Vi ser etter en person som har

 • Gode analytiske evner.
 • Kunnskap og erfaring fra analyser på registerdata. Det er en fordel med erfaring fra analyser for avdekke kausale sammenhenger.
 • Evne til å jobbe selvstendig, gode samarbeidsevner og god evne til gjennomføring.

Vi ønsker både erfarne og nyutdannede søkere. Kandidater som er i ferd med å levere eller nylig har levert sin doktorgradsavhandling kan også komme i betraktning. Tilsetting skjer i så fall med forbehold om at graden oppnås.

Vi tilbyr

 • Fast stilling.
 • Lønn i henhold til gjeldende lønnssystem, medlemskap i Statens pensjonskasse og gode forsikringsordninger.
 • Et svært godt arbeidsmiljø og gode muligheter for faglig og personlig utvikling.

Om søknaden

Søknad med CV, kopier av relevante vitnemål og attester, samt liste over vitenskapelige arbeider sendes elektronisk via denne siden. Søknadsfrist: 3. mai 2021.

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Powered by Labrador CMS