LEDIG STILLING VED Veterinærinstituttet

Ingeniør - virologi, immunologi og parasittologi

Søknadsfrist: 01.11.2024

Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.

Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.

Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer. 

Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referansesenter for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder. 

Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Akershus.

For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider: 

www.vetinst.no.

Vil du bli en del av vårt spennende fagmiljø ved Veterinærinstituttet på Ås? 

I vår seksjon er vi i dag 29 ansatte i et godt og inkluderende arbeidsmiljø, med dyktige og dedikerte medarbeidere. Du vil inngå i et team sammen med åtte andre ingeniører som alle rullerer på oppgavene. Det er også et tett samarbeid med veterinærer og forskere i egen seksjon og i andre seksjoner.

Seksjon for virologi, immunologi og parasittologi arbeider med diagnostikk, beredskap, metodeutvikling og kunnskapsutvikling innenfor fagfeltene virologi, immunologi og parasittologi. Stillingen er primært tilknyttet fagområdet immunologi som har ansvaret for serologisk diagnostikk.

Fagenheten utfører over 140 000 analyser i året og inkluderer flere overvåkningsprogram for meldepliktige sykdommer samt analyser for sykdomsoppklaring hos dyr og analyser relatert til eksport og flytting av dyr. Arbeidet er av svært stor betydning for norsk landbruk og bidrar aktivt til sykdomskontroll og matsikkerhet i Norge. Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium for en rekke meldepliktige agens.

Om du har spørsmål til stillingen, er du velkommen til å kontakte seksjonsleder Lene Vestby på mobil 922 62 994.

Veterinærinstituttet ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen og nytte den enkeltes kompetanse. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av for eksempel alder, kjønn, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Vi vil gjerne ha søknad fra deg som har stått utenfor arbeid eller utdanning i en periode og fyller kvalifikasjonskravene til stillingen.

Arbeidsoppgaver

Den som ansettes vil bidra til sykdomsoppklaring og beredskapsarbeid innenfor seksjonens fagområder, med fokus på serologisk laboratoriediagnostikk. Arbeidsoppgavene innebærer blant annet forberedelser og utførelse av laboratorieanalyser. Til stillingen vil det være hovedvekt på oppgaver tilknyttet prøvemottak, prøveregistrering og analysering av prøver. Det meste av analyser utføres manuelt, men stadig flere av analysene blir robotiserte.

Arbeidet som utføres ved laboratoriet inkluderer blant annet: 

  • mottak og registrering av prøver og resultater i vårt prøvejournal system
  • kommunikasjon på telefon og epost med innsendere, leverandører og andre
  • ELISA tester
  • Hemagglutinasjon Inhibisjons-test (HI)
  • Hemagglutination assay (HA)

Andre oppgaver på egen og andre seksjoner kan bli aktuelt ved behov.

Kvalifikasjoner 

Du må ha:

  • utdanning minimum på bachelornivå innen relevant naturvitenskapelig studieretning, f.eks. bioingeniørutdannelse
  • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk, og engelsk

I tillegg ønsker vi at du har:

  • noe erfaring i rutinediagnostikk
  • gode IT-kunnskaper og interesse for digitalisering da seksjonen har et fokus på å automatisere og digitalisere arbeidsprosesser

Du må kunne identifisere deg med Veterinærinstituttets verdier: fremtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende.

Personlige egenskaper - vi ønsker oss en ingeniør som:

  • samarbeider villig med andre mot felles mål, bidrar til å skape faglig og sosial samhandling - og et godt arbeidsmiljø
  • leder seg selv, ser både behov og muligheter, og tar initiativ til- og ansvar for løsninger
  • oppnår høy grad av produktivitet gjennom personlig innsats, gjennom å være nøyaktig og effektiv 
  • kommuniserer godt både internt på lab'en og med innsendere av analyser

Motivasjon for stillingen og egenskapene dine tillegges vekt, i tillegg til dine faglige kvalifikasjoner. Vi ønsker at du reflekterer kort om motivasjonen din i søknaden.

Finner du stillingen interessant gleder vi oss til å se søknaden din. Søknad og CV registreres i søkerverktøyet Webcruiter. Du må legge ved vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter

Vi tilbyr

  • Et arbeidsmiljø preget av høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold.
  • En fleksibel og inkluderende arbeidsplass. 
  • Gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse, og for dette innskuddet trekkes 2 % av lønn. 
  • Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ i stillingskode 1085 avd. ingeniør eller 1087 overingeniør avhengig av dine kvalifikasjoner.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknaden. 

Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Webcruiter-ID: 4871176035

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon

  • Lene Karine Vestby (Seksjonsleder), 92262994
Powered by Labrador CMS