LEDIG STILLING VED Veterinærinstituttet

Ingeniør - høyrisikoagens og patologi

Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.

Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.

Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer. 

Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referansesenter for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder. 

Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Akershus.

For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider: 

www.vetinst.no.

Veterinærinstituttet søker avdelings- eller overingeniør til spennende stilling i seksjon for høyrisikoagens og patologi.

Vil du jobbe i et av Norges fremste forskningsmiljøer innen veterinærmedisin og bidra til å sikre dyrehelsen nasjonalt? Vi ser etter en dyktig og motivert ingeniør som ønsker å jobbe med utfordrende og meningsfullt arbeid.

Veterinærinstituttets seksjon for høyrisikoagens og patologi, som består av et team på 25 medarbeidere, har et nasjonalt ansvar for patologisk diagnostikk på landdyr. Vi driver et toppmoderne histopatologilaboratorium, et TSE-laboratorium (diagnose av skrantesyke og skrapesyke) på BSL3-nivå (Biosafety level 3, tilsvarende P3-laboratorium), samt obduksjonssaler for dyr på BSL2- og BSL3-nivå. Seksjonen har også et viktig bidrag inn i forskningsprosjekter.

Arbeidets art tilsier at det kan være behov for vaksinasjon.

Veterinærinstituttet ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen og nytte den enkeltes kompetanse. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av for eksempel alder, kjønn, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Vi vil gjerne ha søknad fra deg som har stått utenfor arbeid eller utdanning i en periode og fyller kvalifikasjonskravene til stillingen.

Arbeidsoppgaver

Som ingeniør på seksjon for høyrisikoagens og patologi vil du hovedsakelig arbeide med TSE-undersøkelser på vårt TSE laboratorium på BSL3 nivå. Her bruker vi primært en ELISA-basert metode for påvisning av prioner men andre immunologiske metoder utføres også. Produksjon av histopatologisnitt for diagnostiske analyser vil være en viktig arbeidsoppgave. Generell drift av laboratoriene er også en del av oppgavene, samtidig som du vil få muligheten til å bidra til seksjonens øvrige oppgaver. Ved behov kan også andre arbeidsoppgaver ved Veterinærinstituttet påregnes. 

Kvalifikasjoner

Du må ha

  • bioingeniør-utdanning eller minimum 3-årig relevant bachelorutdanning innen biologi eller andre relevante fagfelt
  • erfaring med laboratoriearbeid på Biosafety level 2 nivå
  • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk

I tillegg ønsker vi at du har

  • erfaring fra arbeid med smittsomme agens
  • erfaring fra arbeid med smittelab/smitterom
  • erfaring fra histopatologi-laboratorium
  • kjennskap til laboratoriekvalitetssystem
  • erfaring fra diagnostisk laboratoriearbeid
  • erfaring innenfor immunologiske teknikker (ELISA, Western blot) – både manuelt og automasjon

Du må kunne identifisere deg med Veterinærinstituttets verdier: fremtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende.

Personlige egenskaper

Vi ser etter en person som har øye for viktige detaljer, som er ressurssterk og som skaper resultater. Du er fleksibel og god på å finne løsninger. Gode samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper er viktig. Du bør kunne trives med hektiske arbeidsdager da det i perioder er større arbeidsmengde.

Motivasjon for stillingen og egenskapene dine tillegges vekt, i tillegg til dine faglige kvalifikasjoner. Finner du stillingen interessant gleder vi oss til å se søknaden din. Søknad og CV registreres i søkerverktøyet Webcruiter.

 Du må legge ved vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter.

Om du ønsker mer informasjon om stillingen, er du velkommen til å kontakte:

  • Seksjonsleder, Kristian Hoel, på tlf 99154263

Vi tilbyr

  • et arbeidsmiljø preget av høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold
  • en fleksibel og inkluderende arbeidsplass
  • gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse, og for dette innskuddet trekkes 2 % av lønn
  • stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ som avdelingsingeniør i stillingskode 1085, eller overingeniør i stillingskode 1087

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Webcruiter-ID: 4870210265

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon

Powered by Labrador CMS