Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

To stillinger innen automatisering, drift og utvikling av kontainerplattform

Søknadsfrist: 18.08.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner.

Ønsker du å jobbe med moderne IT-infrastruktur for forskning og utdanning?

Om stillingene

Vi er et teknisk kompetent miljø med kort vei mellom utvikling og produksjon. Vi er late, kjeder oss lett, og følgelig automatiserer vi alt vi kan. Vi har stor tro på at samarbeid og diskusjoner gir bedre løsninger.

Vi har behov for å styrke satsningen på vår OpenSource-baserte plattform for moderne applikasjonsutvikling. Plattformen benytter OKD, Community-distribusjonen av RedHat OpenShift og kjører på Linux-servere. Plattformen brukes blant annet til datainnsamling for forskningsprosjekter, mikrotjenester for integrasjoner og tjenester for formidling av digitale samlinger.

Med servere i eget maskinrom og et stort fagmiljø kan vi sammen levere gode tjenester for Universitetet i Oslo og resten av sektoren, med høye krav til utviklingstakt, sikkerhet og stabilitet.

Vi har to ledige stillinger i Underavdeling for IT-infrastruktur.

Vi ser etter deg med interesse, kunnskap og evne til sammen med oss ta tak i vår infrastruktur for å gjøre den stabil, automatisert, selvbetjent og kodebasert, samtidig som vi dekker behovene til vår mangfoldige brukermasse.

Arbeidsoppgaver vil variere fra daglig oppfølging av driftshendelser til videreutvikling av plattformen samt bistand til brukermiljøer som ønsker å ta i bruk OKD til sine tjenester. Kontinuerlig forbedring, automatisering og selvbetjening er viktige faktorer for å lykkes med dette.

For senioringeniører vil arbeidsoppgavene også kunne inkludere prosjekt- og fagledelse.

Kvalifikasjonskrav

Mange av de tjenestene vi jobber med er nye, under utvikling, eller eksisterer bare som en lys idé i noens hode. Det eneste vi derfor er helt avhengige av er at du vil lære, og at du vil bruke det du lærer til å finne løsninger og videreutvikle vår infrastruktur. For at ikke starten skal bli altfor bratt, må du kunne programmere ett eller annet (Python, Go, Java, etc).

 • Relevant utdannelse på universitets- og/ eller høyskolenivå på minimum bachelor-nivå. For sjefsingeniør og senioringeniør er kravet mastergrad. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere for manglende formell utdanning
 • God generell programmeringskompetanse
 • For senioringeniør: erfaring med koordinering av større oppgaver
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
 • Kjennskap til Linux
 • Gode samarbeidsevner

Videre vil det bli vekt på:

 • Erfaring med bruk av API-grensesnitt
 • Erfaring med drift av tjenester og automatisering
 • Erfaring med metodikk og verktøy for kontinuerlig leveranse (CI/CD) og versjonskontroll
 • Erfaring med kontainerbaserte tjenester
 • Helhetsforståelse av IT-arkitektur

Vi tilbyr

 • En arbeidsplass med flere spennende brukermiljøer innen forskning og utdanning
 • Mange dyktige kolleger med lang og dyp erfaring innenfor IT-infrastruktur
 • Tekniske løsninger som både har størrelse, bredde og siste nytt innenfor teknologi
 • Mulighet for kurs og konferanser innenfor relevante fagområder
 • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • Trening i arbeidstiden
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Stillingene er faste og vil bli plassert som overingeniør eller senioringeniør, med lønnsplassering mellom 563 900 - 637 900 kroner per år for overingeniør og mellom 626 100 - 734 400 kroner per år for senioringeniør, avhengig av kompetanse og erfaring.

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

 • Seksjonssjef, datainnsamling og automasjon Elisabeth Ytterdal - telefon: 906 22 125, e-post: [email protected]
 • Seksjonssjef, applikasjon- og integrasjonsplattformer Frank Solem, telefon: 450 03 727, e-post: [email protected]

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS