Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Systemadministrator / Driftsutvikler - USIT

Søknadsfrist: 18.03.2021

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) leverer infrastruktur og IT-tjenester/-løsninger til både Universitetet i Oslo og universitets- og høyskolesektoren i Norge. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte. Vi arbeider med et bredt spekter spennende tekniske løsninger basert på fremtidsrettet teknologi. USIT legger stor vekt på å gi sine tilsatte utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling.


Seksjon for serverdrift (SSD) har driftsansvar for alle Windows- og Linux-servere ved UiO, DNS og DHCP, samt autentiseringspunkt og katalogtjenester som Active Directory (AD), LDAP og RADIUS. Seksjonen har stort fokus på bruk av standardisering, automatisering og selvtbetjening for å oppnå sikkerhet, effektiv drift og brukertilfredshet.

USIT søker nå etter en teknisk dyktig entusiast med sans for å løse praktiske problemer på en elegant måte. Du har god forståelse forviktigheten av solid infrastruktur som en viktig forutsetning for gode tjenester. Du må kunne vise til forståelse av basis IT-infrastruktur (maskinvare, nettverk, operativsystem, lagring) samt kompetanse på programmering. Arbeidsoppgavene vil i hovedsak dreie seg om stordrift på Linux-plattformen.

Stillingen vil bli plassert i underavdeling for IT-infrastruktur, seksjon for serverdrift. Seksjonen er ansvarlig for blant annet server-operativsystem (Linux og Windows), herunder konfigurasjonsstyring og provisjonering.

Universitetet i Oslo har et stort Linux- og Windows-miljø, og det brukes høy grad av standardisering, automatisering og selvbetjeningsløsninger for å oppnå en effektiv drift av maskinparken.Vi har kort vei fra utvikling til drift. Vi kjeder oss lett, og derfor forsøker vi alltid å automatisere de repetitive og enkle arbeidsoppgavene slik at vi kan konsentrere oss om de mer komplekse tingene som er virkelig interessante. Vårt mål er å bistå UiOs forskere, undervisere og studenter med tipp topp IT-infrastruktur. Våre brukere har svært ulike ønsker og krav som er i konstant endring, noe som stadig tvinger oss til å tenke nytt, ogutvikle nye løsninger eller ideer.

Arbeidsoppgaver vil bestå av

 • Oppsett og vedlikehold av Linux-servere
 • Utvikling av automatikk og konfigurasjonsstyring på Linux
 • Scripting og programmering for å løse driftsoppgaver
 • Bistå organisasjonen i spørsmål om utforming av arkitektur fordiverse tjenester, grenseflate mot andre operativsystemer(eksempelvis Windows) og lignende
 • Deltakelse i prosjekter

Seksjon for serverdrift arbeider tett sammen med andre deler av driftsorganisasjonen, samt utviklere. Det vil bli gitt opplæring i bruk av eksisterende driftsverktøy og samarbeidsplattformer.

Kvalifikasjonskrav

 • Høyere utdannelse innen IT fra universitet eller høyskole, minimum bachelornivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan erstatte utdanningskravet
 • God kjennskap til Linux
 • Kjennskap til Windows
 • Programmeringskompetanse
 • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

For senioringeniør er kvalifikasjonskravet utdanning på universitets- eller høyskolenivå innen IT, minimum tilsvarende masternivå.Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere for utdanningskravet. For senioringeniører vil arbeidsoppgavene også kunne inkludere prosjekt- og fagledelse.

Hvem søker vi etter?

Vi søker etter en person med genuin interesse og entusiasme for IT som fagområde. Du er lærevillig og har et ønske om å jobbe sammen med andre dyktige medarbeidere for å løse fremtidens problemer. Du har interesse og evne til å henge med i et fagområde som stadig endrer seg, med nye ideer, løsninger, produkter og konsepter. Vi bruker mange opensource-produkter, så det er et stort pluss om du kjenner til opensource eller til og med har deltatt i opensource-prosjekter. Det er også en fordel om du kjenner til eller har erfaring med automatisering, virtualisering eller skyløsninger.

Du trives godt i et team, men kan også arbeide selvstendig. Hos oss vil jobbe du etter mål, med stor frihet til å forme din egen arbeidshverdag, og til å finne tiltak for å nå målene. For å lykkes er det spesielt viktig at vi samarbeider godt internt og med andreavdelinger på universitetet.

Vi tilbyr

 • En arbeidsplass med flere spennende brukermiljøer innen forskning og utdanning
 • Mange dyktige kolleger med lang og dyp erfaring innenforIT-infrastruktur
 • Tekniske løsninger som både har størrelse, bredde og siste nytt innenfor teknologi
 • Mulighet for kurs og konferanser innenfor relevante fagområder
 • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • Trening i arbeidstiden
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Stillingen vil bli innplassert som overingeniør (kode 1087) eller senioringeniør (kode 1181)Stillingen vil bli avlønnet innenfor følgende lønnsspenn

 • Overingeniør: kr 490 600 til kr 643 000 avhengig av kompetanse og erfaring
 • Senioringeniør: kr 618 600 til kr 744 600 avhengig av kompetanse og erfaring

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS