LEDIG STILLING VEd Forskningsrådet

Nye kollegaer innenfor lavkode-utvikling

Søknadsfrist: 31.05.2023

Forskningsrådet

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskingspolitiske spørsmål.

Vil du, som lavkode-utvikler, være med å utvikle Forskningsrådets tilskuddssystem for framtida?

Vi er i gang med en omfattende digital omstilling og nå jakter vi på de beste hodene som kan være med å virkeliggjøre våre ambisjoner!

Vi skal styrke utviklingskapasiteten vår og er ute etter nye kollegaer innenfor lavkode-utvikling.

Forskningsrådet har store ambisjoner for utvikling og digitalisering av virksomheten vår. Vi vil få til det beste for både brukerne, oppdragsgiverne og medarbeiderne våre. Det blir stadig mer viktig at vi dokumenterer og viser fram hvilke resultater, virkninger og effekter som kommer ut av investeringer i forskning og innovasjon. Vi skal bruke og berike data fra våre egne systemer og fra eksterne kilder på nye måter for å få bedre og mer presis kunnskap bak beslutningene og rådene våre.

Vi har valgt å bygge våre nye løsninger på Outsystems lavkode-plattformen. Vi videreutvikler også det påbegynte AI-initiativet vårt og tar statistikk- og analysearbeidet til neste nivå. Nye teknologier gir mulighet for å jobbe på nye måter, og vi ønsker å etablere tverrfaglig produktteam som kan jobbe smidig og brukernært– og det er her vi trenger nettopp deg på laget!

Ta gjerne kontakt for en prat på Teams eller telefon hvis du synes dette høres interessant ut – så kan vi fortelle deg enda mer om satsingen vår.

Hva innebærer stillingen som lavkode-utvikler hos oss?Tilnærmingen vår er brukerorientert og tjenestebasert utvikling, basert på applikasjonsutvikling på lavkode-plattformen.

Vi søker derfor deg som vil bli med på digitaliseringsendringen vår. Du får individuell innføring og opplæring i lavkode-utvikling på vår valgte plattform. Vi er nemlig opptatt av at du selv skal påvirke i hvilken retning du ønsker å utvikle deg faglig i denne rollen.

Hva blir hovedarbeidsoppgavene dine?

 • Du deltar i et stort applikasjonsutviklingsprosjekt og bidrar med å løse komplekse, tekniske og forretningsmessige utfordringer i Forskningsrådet.
 • Du vil være med å bygge opp applikasjoner fra en forholdsvis tidlig fase. Etter hvert vil du være med å bygge opp og ta ansvar for feilretting, forvaltning og videreutvikling av en av våre mest virksomhetskritiske applikasjoner.
 • I utviklingen av de nye applikasjonene, vil du jobbe tett med brukerne, produkteierne og virksomhetsutviklerne våre.

Hvem ser vi etter?

Du liker å skape og utvikle nye ting og å være med hele veien fra idé til ferdig produkt/applikasjon og du liker å se effektene i ettertid. Du har god forretnings- og teknologiforståelse, er løsningsorientert og analytisk, og du har vilje til å lære og utvikle deg. Du er omgjengelig, liker å samarbeide, å dele kunnskapen du har og du har evne til å inspirere og motivere andre.

I tillegg har du følgende kompetanse:

 • høyere utdannelse innenfor informasjonsteknologi. Lang og relevant arbeidserfaring kan kompensere for manglende formell utdanning. Nyutdannede oppfordres også til å søke.
 • erfaring som systemutvikler, prosessmodellering gjerne innenfor én eller flere av følgende teknologier: lavkode-utvikling, MS .Net, C#, SQL, JavaScript, CSS, HTML, Webtjenester (REST), eller andre programmeringsspråk
 • opptatt av god prosessforståelse og virksomhetsforståelse
 • erfaring med applikasjons- og plattformutvikling og design av effektive løsninger på moderne skyplattformer
 • god innsikt i, og interesse for, dagens og morgendagens teknologilandskap med hovedvekt på lavkode-plattformer, skyplattformer (Azure, AWS), DevOps, business analytics og intelligent automasjon
 • kjennskap og/eller erfaring med smidige utviklingsmetoder og DevOps, CI/CD
 • selvstendig, strukturert og initiativrik
 • tilfredsstiller kravene til å kunne bli sikkerhetsklarert "Hemmelig"
 • gode kommunikasjonsferdigheter på norsk og engelsk

Hva tilbyr vi deg?

Foruten alt det faglige du får drive med hos oss, har vi også noen flere goder.

 • Du får gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse.
 • Forskningsrådet har også gode forsikringsordninger som du vil nyte godt av.
 • Lønn etter avtale som rådgiver/seniorrådgiver.
 • Vi har ulike idrettslag der du kan delta på Holmenkollstafetten, ski- og aktivitetsdager, fotballtreninger og andre treningsaktiviteter i bygget vårt på Lysaker.
 • Vi har også en kunstforening og en egen firmahytte på Ål i Hallingdal.

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!

Avdeling for IKT og består av om lag 20 medarbeidere. Vi skal sikre sikker og stabil drift av virksomhetskritiske systemer og bidra til en teknologisk utvikling av virksomheten slik at den til enhver tid er profesjonell og leveransedyktig. I avdelingen vår blir du en del av et faglig kompetent, hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø med mange svært spennende utviklingsoppgaver foran oss.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrkeForskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn.

Annen praktisk informasjon før du søkerHvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Har du spørsmål til stillingen eller har lyst til å høre mer om vår satsning kontakter du avdelingsdirektør Thomas Grønsten, mobil 911 05 110 eller spesialrådgiver Bjørn Andre Knive på mobil 90 11 22 11.

Søk på stillingen

Kontakt:

 • Thomas Grønsten (Avdelingsdirektør), E-mail, +47 911 05 110
 • Bjørn Andre Knive (Spesialrådgiver), E-mail, +47 901 12 211

Hjemmeside: forskningsradet.no

Powered by Labrador CMS