LEDIG STILLING VED NIVA

Laboratorieingeniør

Søknadsfrist: 05.01.2022

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål. Med et helhetsperspektiv på klima og miljø arbeider NIVA med å finne løsninger for en bærekraftig utvikling av sivilsamfunn, forvaltning og næringsliv. NIVA er eksperter på akvatiske økosystemer, både ferskvann og marint, og på hvordan de er koblet sammen og påvirker hverandre. NIVA arbeider tverrfaglig med samspillet mellom vann, miljø og samfunn, ut fra naturfaglig og samfunnsfaglig ekspertise. NIVA har hovedkontor i Oslo og regionavdelinger i Bergen, Grimstad, Hamar og København, samt en forskningsstasjon ved Drøbak. NIVA har datterselskaper i Tromsø, Chile og Kina. Totalt har NIVA-gruppen nesten 500 medarbeidere.

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål, og vi arbeider innenfor et bredt spekter av miljø, klima, naturmangfold og ressursspørsmål. Vi er en ikke-profittbasert kunnskapsorganisasjon med over 300 medarbeidere. Vår visjon er «forskning for en bærekraftig framtid» – med verdiene relevans, integritet, kvalitet og samspill. Vi bidrar til å løse lokale, regionale og globale miljøspørsmål basert på forskning, overvåkning og rådgivning av høy kvalitet. Våre medarbeidere opplever NIVA som en attraktiv arbeidsplass fordi vårt bidrag og samfunnsoppdrag gir mening og motivasjon.

NIVA ønsker å styrke kapasitet innen anvendt miljøkjemi og søker en laboratorieingeniør til seksjon Miljøkjemi og Teknologi. Seksjonen består i dag av en gruppe på 20 forskere og ingeniører. Vår nye medarbeider vil bli en del av et meget kompetent team som jobber med ulike analysemetoder i tråd med NIVAs forskningsprosjekter.

Arbeidsoppgaver

 • Praktisk laboratoriearbeid, inkludert prøveopparbeiding
 • Registrering av prøver og analyser i LIMS
 • Tett kontakt med interne forskere, prosjektledere og underleverandører
 • Bistå med labratoriets forespørsler innen organiske analyser

Kvalifikasjoner

Vi søker etter deg med fortrinnsvis mastergrad / bachelorgrad eller ingeniørutdanning innen analytisk kjemi. I tillegg er det et krav at du behersker norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig.

Det er ønskelig at du har noe erfaring fra:

 • Analyse av ulike matrikser og bestemmelse av ulike stoffer.
 • Akkreditert laboratoriearbeid og brukererfaring med LIMS.
 • Analyse av miljøgifter i ferskvann, sjøvann, avløpsvann, sediment og biota
 • Kromatografiske metoder og massespektroskopi, særlig GC-MS.
 • Kunnskap til organiske miljøgifter

Personlige egenskaper

Vi søker en systematisk og selvstendig person som liker å jobbe i et hektisk laboratoriemiljø. Arbeidsmiljøet i NIVA består av medarbeidere fra ulike kulturer, det er derfor viktig at du er god til å kommunisere, har gode samarbeidsevner og trives med å delta i faglige diskusjoner med andre. Vi ønsker også at du er fleksibel i forhold til arbeidsoppgaver og at du har en “stå på holdning” som bidrar positivt til både prosjekter og i laboratoriemiljø.

Inkludering og mangfoldNIVA har et viktig samfunnsoppdrag som kunnskapsleverandør nasjonalt og internasjonalt. Vi rekrutterer internasjonalt og har behov for mangfold fordi ulike perspektiver fremmer nytenkning, innsikt og gir bedre beslutninger, og ikke minst mobiliserer potensialet til medarbeiderne våre.NIVA har et arbeidsmiljø som er preget av respekt og likeverd. Vi likebehandler med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, religion og etnisk og kulturell bakgrunn, og andre vesentlige forhold ved en person.

Vi tilbyr

 • Spennende oppgaver og godt samarbeid i et internasjonalt miljø under stadig utvikling.
 • Muligheter for faglig og personlig utvikling i en organisasjon hvor ansvar og initiativ blir høyt verdsatt.
 • Fleksibel arbeidstid, konkurransedyktig lønn, gode pensjons- og forsikringsordninger og firmahytte.

Webcruiter-ID: 4457423963

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

 • Malcolm Reid (Forskningsleder), 948 89 545
 • Kine Bæk (Gruppeleder, Miljøkjemi), 982 15 409
Powered by Labrador CMS