LEDIG STILLING VED NILU

Senioringeniør

Deadline: 19.05.2022

Norsk institutt for luftforskning

NILU – Norsk institutt for luftforsknings største styrke ligger i våre fremragende ansatte. De bidrar til at NILU har en ledende posisjon både nasjonalt og internasjonalt – og et trivelig arbeidsmiljø.


Vi forsker fra pol til pol – fra Zeppelin på Svalbard til Trollhaugen i Antarktis. Forskningen vår bidrar til økt kunnskap om klimaendringer, atmosfærens sammensetning, luftkvalitet, miljøgifter og det grønne skiftet – samt om hvordan alt dette påvirker helse og miljø. Hvert år utfører NILU hundrevis av små og store forskningsoppdrag for både offentlige og private kunder, i Norge og internasjonalt.


NILU er en uavhengig forskningsstiftelse uten eiere som skal ta ut utbytte. I stedet går alt overskudd tilbake til drift og utvikling av samfunnsnyttige forskningstjenester. Vi legger dessuten stor vekt på åpen forskning, åpen publisering og åpen kildekode – fordi kunnskap er til for å deles.

Er du interessert i kjemisk analyse og avanserte tekniske instrumenter? Senioringeniør

About the position

NILU er på jakt etter en senioringeniør til vårt organisk kjemiske laboratorium. Ved seksjonen for instrumenter ønsker vi oss en ny kollega for å øke vår kapasitet innen avanserte kjemiske analyser.

Den vi ser etter er nysgjerrig, løsningsorientert og med teknisk innsikt. I laboratoriet vårt har vi en avansert instrumentpark med både gamle og nye GC- og LC-MS instrumenter, og vår nye kollega vil kontinuerlig utvikle nye metoder og metoder på for oss nye forbindelser. Dette innebærer også tett kontakt og samarbeid med den våtkjemiske delen av laboratoriet.

Vi ønsker oss en lærevillig person med gode kunnskaper innen MS for å øke vår kapasitet innen non-target screening – et felt i sterk utvikling. Denne personen skal også jobbe med de mer rutinepregede analysene og problemløsning knyttet til instrumentene. I tillegg til de tekniske oppgavene vil vår nye kollega bistå prosjektlederne våre i arbeid knyttet til større og mindre prosjekter.

Dette er en 100% stilling tilknyttet seksjon for instrumenter. Seksjonen består av 7 personer, og er del av NILUs avdeling for miljøkjemi (MILK). Vi jobber tett med seksjon for organisk prøveopparbeiding innenfor de samme problemstillingene.

MILK arbeider med forskning og sporanalyser av organiske og uorganiske miljøgifter. Laboratoriet er akkreditert iht NS-EN ISO/IEC 17025 for deler av aktiviteten.

NILU holder til i lyse og trivelige lokaler på Kjeller utenfor Oslo og har omfattende samarbeid med nasjonale og internasjonale FoU-miljøer.

Duties of the position

 • Analyse med og drift av våre LC-MS og GC-MS instrumenter
 • Metodeutvikling på LC-MS og GC-MS, som også innebærer god dialog med våtkjemisk lab
 • Styrke vår kapasitet innenfor non-target screening og multikomponentanalyse
 • Bidra innen feltet VOC-analyser
 • Bidra i prosjektarbeid, først og fremst med tanke på rapportering

Qualifications

Kvalifikasjoner

 • Det er ønskelig med PhD innen kjemisk analyse, men mastergrad vil også bli vurdert
 • Erfaring i praktisk bruk av MS, gjerne også med kromatografi, GC-MS og/eller LC-MS

Personlige egenskaper

 • God forståelse innen tolkning av massespektre
 • God kompetanse innen tekniske problemstillinger knyttet til analyseinstrumenter
 • Ansvarsfølelse
 • Selvstendighet
 • Gode samarbeidsevner

We offer

På NILU jobber vi for vår felles framtid. Vår forskning skal bidra til kampen mot klimaendringer og sikre et sunt miljø og bærekraftige samfunnsløsninger. Det betyr at jobb ikke bare er jobb: Det vi gjør i løpet av en dag gjør en forskjell.

Samtidig tror vi på en sunn balanse mellom arbeid og fritid. Vi tilbyr fleksitid, hjemmekontoravtaler, sponset trening og svært gode pensjons- og forsikringsordninger. Lønn etter avtale.

I din arbeidshverdag på NILU møter du:

 • Et internasjonalt og tverrfaglig miljø med hyggelige kollegaer fra hele verden
 • Stor kreativitet og raus kunnskapsdeling
 • Bred erfaring og gode faglige utviklingsmuligheter
 • Et globalt nettverk av samarbeidspartnere

De fleste av våre ca. 170 ansatte jobber ved hovedkontoret på Kjeller, en kort togtur fra Oslo. Vi har også et kontor i Tromsø, få minutters gange fra sentrum.

Application prosess

Har du spørsmål til stillingen er du hjertelig velkommen til å kontakte:

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS