LEDIG STILLING VED Universitetet i Innlandet

Instituttleder ved Institutt for rettsvitenskap, filosofi og internasjonale studier

Søknadsfrist: 03.08.2025

Universitetet i Innlandet har omlag 15 000 studenter og 1 450 ansatte. Vi har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad, og tilbyr også noen utdanninger på Kongsvinger, Tynset og i Oslo. 

NOKUTs styre godkjente Høgskolen i Innlandets søknad om universitetsakkreditering den 12. septembr 2024. 8. november besluttet kongen i statsråd at høgskolen ble Norges 11. universitet. 

Universitetet i Innlandet er kjent for sterke og solide utdannings- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Visjonen vår er «Sterkere sammen - vi bygger universitetet i tverrfaglig fellesskap, sammen med samfunns- og arbeidsliv.»

Handelshøgskolen Innlandet - fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap søker Instituttleder ved Institutt for rettsvitenskap, filosofi og internasjonale studier

Om stillingen 

Har du erfaring fra strategisk og operativ ledelse i kunnskapsorganisasjoner? Er du engasjert i utdanning, forskning og utvikling, og ønsker å bidra til å videreutvikle Institutt for rettsvitenskap, filosofi og internasjonale studier? Da kan dette være stillingen for deg. Handelshøgskolen Innlandet – fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap søker en ambisiøs og inspirerende instituttleder. Fakultetet har over 7 000 studenter og rundt 300 ansatte, med studiesteder på Lillehammer og Rena, i tillegg til utdanningstilbud ved Høgskolesenteret i Kongsvinger. Vi har ambisjoner om å være en drivkraft i kunnskaps- og samfunnsutviklingen – lokalt, nasjonalt og internasjonalt – gjennom utdanning, forskning, formidling og innovasjon av høy faglig kvalitet. Institutt for rettsvitenskap, filosofi og internasjonale studier består i dag av en faglig stab på ca. 35 medarbeidere. Instituttet tilbyr bachelorprogrammer i rettsvitenskap, internasjonale studier og filosofi, politikk og økonomi, samt et årsstudium i internasjonale studier og filosofi. Instituttet tilbyr også etter- og videreutdanning i helserett og arbeidsrett. Instituttet har hatt en sterk forskningsutvikling de senere årene.Instituttet er representert ved studiestedene Rena og Lillehammer og noe reisevirksomhet mellom studiestedene må påregnes.Instituttleder har det helhetlige ansvaret for instituttet og rapporterer til dekan. Som instituttleder inngår du i fakultetets ledergruppe og har som del av fakultetets ledelse ansvar for fakultetets virksomhet og utvikling.Instituttlederstillingen er en fireårig åremålsstilling med mulighet for re-ansettelse inntil to ganger (totalt inntil 12 år). Stillingen er 100%. Tiltredelse etter avtale.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Som instituttleder vil du ha det overordnede ansvaret for instituttets strategiske og operative virksomhet. 

Blant dine viktigste ansvarsområder er:

  • Ansvar for instituttets faglige virksomhet innen utdanning, forskning og utvikling (FoU), samt eksternfinansiert aktivitet.
  • Effektiv økonomi- og ressursforvaltning i samsvar med fastsatte rammer, målsetninger og strategiske føringer.
  • Personalansvar, inkludert utvikling av medarbeidere og organisering av instituttet.
  • Bidra til å styrke studiekvalitet og sikre studentenes medvirkning på instituttnivå.
  • Bidra til INNs arbeid med likestilling, mangfold og et godt lærings- og arbeidsmiljø.
  • Styrke fakultetets strategiske satsninger innen utdanning, forskning, kompetanseutvikling og bærekraftig vekst i tett samarbeid med fakultetets ledergruppe.

Stillingen innebærer tett samarbeid med dekanatet, ledergruppen og administrasjonen. Andre oppgaver kan tillegges ved behov.

Kvalifikasjoner 

Du må ha: 

  • Faglige kvalifikasjoner på førstestillingsnivå, primært innenfor ett av instituttets fagområder, i henhold til kompetansekravene i forskrift til universitets- og høyskoleloven. Kravet om førstekompetanse kan fravikes for kandidater med særlig relevant ledererfaring. Minimumskrav er mastergrad eller tilsvarende.
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk, og engelsk.

Det er ønskelig med:

  • Ledererfaring fra kunnskapsorganisasjoner, og fra ledelse av utdannings- og/eller forskningsvirksomhet 
  • Erfaring med personalledelse, endringsledelse og økonomistyring.
  • Innsikt i nasjonale og internasjonale utviklingstrender innen høyere utdanning og FoU-arbeid.
  • Kjennskap til digitale verktøy og deres betydning for utdanning og forskning.

Personlige egenskaper:

  • Evne til å utøve både strategisk og operativ ledelse.
  • Motiverende, inkluderende og resultatorientert lederstil.
  • Gode relasjonelle ferdigheter og evne til å bygge nettverk og samarbeidsrelasjoner.
  • Initiativrik med sterk gjennomføringsevne og evne til å prioritere.
  • Engasjement for å skape et godt lærings- og arbeidsmiljø.

Stillingen krever stor arbeidskapasitet, gode samarbeidsevner og evnen til å drive utviklingsprosesser og endringsarbeid.

Vurderingen av hvilken kandidat som er best kvalifisert vil være en helhetlig vurdering av utdanning, erfaring og personlig egnethet, i tillegg til motivasjon og øvrige kvalifikasjonskrav slik de er formulert i annonseteksten.

Stillingen med tilhørende arbeidsoppgaver skal ivaretas i samsvar med gjeldende lov- og regelverk for statsansatte, herunder også Lov om kontroll med eksport av strategiske varer, tjenester og teknologi m.v. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg kommer i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil ikke kunne tiltre stillingen ved Universitetet i Innlandet. Nødvendige godkjenninger må opprettholdes gjennom hele ansettelsesforholdet.

Vi tilbyr

  • en spennende lederstilling i en dynamisk og utviklingsorientert organisasjon.
  • mulighet til å påvirke og videreutvikle et institutt med stor faglig bredde og strategisk betydning.
  • lønn i stilling som 1475 instituttleder etter kompetanse og erfaring.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger. 
  • gode arbeidsbetingelser.

For mer informasjon om INN som arbeidsgiver, se her

Søke stillingen 

Søknad og vedlegg leveres elektronisk via "Søk stillingen". 

Søknaden skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • CV med oversikt over utdanning, erfaring og annen kompetanse
  • kopi av vitnemål og attester
  • andre vedlegg som vurderes som relevante for søknaden

Jobbnorge kundeservice hjelper deg om du har spørsmål om opplastning av vedlegg eller andre tekniske forhold rundt søknaden. 

Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.

Mangfold og positiv særbehandling

INN mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen

Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbsøkerportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. 

Søk stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Ingvild Jøranli (Dekan), +47 95796290, ingvild.joranli@inn.no
Powered by Labrador CMS