LEDIG STILLING VED HØGSKULEN PÅ VESTLANDET

Stipendiat innen diabetesprosjekt

Søknadsfrist: 15.05.2025

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.

Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.

HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.

Fakultet for helse- og sosialvitskap har omkring 370 ansatte og omkring 4500 studenter. Vi har et bredt utdanningstilbud innen helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, etter- og videreutdanninger og flere masterprogram. Fakultetet tilbyr ph.d.-utdanningen "Helse, funksjon og deltakelse". I tillegg har Fakultet for helse- og sosialvitskap delansvar for forskningsområdet: «Innovasjon i offentlig sektor» i den tverrfakultære ph.d.-utdanningen Responsible Innovation and Regional Development (RESINNREG).

Studentene våre får omfattende ferdighetstrening i tillegg til praksis, blant annet gjennom øvelser i kommunikasjon og utprøving ved et avansert simuleringssenter, SimArena. Vi praktiserer fleksible læringsformer der studenten selv blir utfordret til å delta i forskning og utviklingsarbeid.

Ved Institutt for helse- og omsorgsvitskap er vi om lag 220 tilsette og om lag 2400 studentar fordelte på studiestadane Førde, Bergen, Haugesund og Stord. Vi tilbyr bachelorutdanningar i sjukepleie og masterstudium i klinisk sjukepleie med sju ulike fordjupingsområde. I tillegg har vi masterstudium i jordmorfag, masterstudium i samhandling og folkehelse, masterstudium i avansert klinisk allmennsjukepleie og master i sjukepleie - kliniske spesialitetar, samt ei rekkje vidareutdanningar. Forskinga vår er retta mot å styrke kunnskapsgrunnlaget innan klinisk sjukepleie, kvalitet og innovasjon i helse- og omsorgstenester, folkehelse og livsstil samt utdanningskvalitet.

Stipendiat

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), Fakultet for helse- og sosialvitskap, er det ledig stilling som stipendiat knyttet til DiaPROM-prosjektet 

Stipendiatstillingen er lagt til Institutt for helse- og omsorgsvitskap med arbeidssted ved campus Førde, campus Bergen, campus Stord eller campus Haugesund. Stipendiatstillingen er knyttet til DiaPROM-prosjektet, spesifikt delprosjektet «Diabetes-relatert stress og bekymring, teknologibruk og glykemisk kontroll hos personer med diabetes type 1 som debuterte i voksen alder - en multimetode studie».

Stilling som stipendiat har fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Stipendiatstillingen er en rekrutteringsstilling som skal bidra til et aktivt forskningsmiljø ved Høgskolen på Vestlandet.

Varigheten på stipendiatstillingen er 4 år. Det er satt av 3 år til doktorgradsarbeid og resten til annet karrierefremmende arbeid som skal utføres ved HVL.

Endelig plan for gjennomføring av forskerutdanningen skal være godkjent av fakultetet innen tre måneder etter start i stillingen. Opptak i fakultetet sitt ph.d.-utdanning Helse, funksjon og deltaking er en forutsetning for tilsetting i stillingen og en må søke opptak til utdanningen innen tre måneder etter tiltredelse.

Det kan bli gjort fradrag i tilsettingsperioden for eventuell tidligere rekrutteringsperiode.

Det er ønskelig med tiltredelse innen 01.10.2025. 

Ansvars- og arbeidsområde:

Ph. d.-prosjektet er del av DiaPROM-prosjektet. Ved å bruke populasjonsbaserte data fra Norsk diabeteregister for voksne, søkes det å fremskaffe ny forskningskunnskap om diabetes-relatert stress og bekymring (diabetes distress), hvordan det kan variere over tid og dets assosiasjoner med bruk av diabetesteknologi og glykemisk kontroll blant personer som har fått diabetes type 1 i voksen alder. I tillegg planlegges en kvalitativ studie blant personer som har fått diabetes i voksen alder vedrørende deres erfaringer med diabetes distress og håndteringen av diabetesbehandlingen i hverdagen. Samlet sett vil doktorgradsprosjektet bidra med kunnskap som vil kunne informere utviklingen og implementeringen av personsentrerte helsetjenester, hvor personer med diabetes type 1 kan oppnå bedre helse og velvære, noe som kan bidra til å forhindre alvorlige diabetesrelaterte komplikasjoner som koster samfunnet og individet dyrt.

Førsteamanuensis Ingvild Hernar vil være prosjektleder og hovedveileder for stipendiaten. Professor Anne Haugstvedt er prosjektleder for det overordnete DiaPROM-prosjektet. Stipendiatstillingen er tilknyttet forskningsgruppen DiaBEST, hvor forskningens hovedfokus er på de psykososiale sidene ved å leve med diabetes eller annen kronisk sykdom, ofte ved å kombinere pasientrapporterte data og intervjudata. 

Karriereplan

Den som blir tilsatt skal i fellesskap med instituttet utarbeide en karriereplan som spesifiserer den kompetansen stipendiaten skal opparbeide seg. Det skal settes kompetansemål både for doktorgradsarbeidet og ev. annet karrierefremende arbeid som legges til stillingen. Stipendiaten vil ha tilgang til karriereveiledning. Annet karrierefremmende arbeid kan for eksempel omfatte undervisning og undervisningsrelatert arbeid, bidrag i forskningsfellesskap, samarbeid med offentlige eller private aktører, mm.

Kvalifikasjonskrav:

Kriterier for ansettelse i stilling som stipendiat fremgår av Forskrift til universitets- og høgskoleloven (Universitets- og høyskoleforskriften)

  • Søker må ha relevant mastergrad med faglige kvalifikasjoner innenfor det utlyste området, med hovedvekt på kvalitet i masteroppgaven og kompetanse i forskningsmetodikk og analysemetoder.
  • Søker med helsefaglig bakgrunn
  • Mastergradsoppgaven må være levert til vurdering innen søknadsfristen, og mastergraden (120 studiepoeng eller tilsvarende) må være godkjent senest fire uker etter søknadsfristen. Mastergraden må inneholde en masteroppgave med et omfang på minst 40 studiepoeng. Karakteren på masteroppgaven (eller tilsvarende) og gjennomsnittskarakter for masterstudiet skal normalt være B eller bedre.
  • Gode ferdigheter i norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig 

 Følgende kvalifikasjoner vil bli særlig vektlagt:

  • Faglige kvalifikasjoner, interesse og motivasjon innenfor det utlyste området.
  • Erfaring med forskningsprosjekter og vitenskapelig fagfellevurdert publisering, fortrinnsvis innen diabetesfaglig forskningstematikk.
  • Kompetanse i forskningsmetode
  • Erfaring med prosjektarbeid
  • Vitenskapelig publikasjon 

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Diabetesrelatert arbeidserfaring
  • Erfaring med formidling
  • God IKT kompetanse

Personlige egenskaper

  • Selvstendig og strukturert
  • Fleksibel og løsningsorientert
  • Evne til analytisk tenkning og gjennomføring
  • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
  • Evne til å bidra til fellesskapet i fagmiljøet generelt og i forskningsgruppen spesielt
  • Høy etisk bevissthet i forskningsarbeidet

Tilleggskrav:

Søknaden må inneholde:

  • Motivasjonsbrev på inntil tre sider relatert til: motivasjon for å gjennomføre en ph.d.-utdanning og refleksjoner om utlysningens tematikk og metodiske tilnærminger
  • CV med informasjon om utdanning, arbeidserfaring, publikasjoner og formidling
  • Vitnemål for avlagt mastergrad eller tilsvarende og eventuelle attester
  • Masteroppgave
  • Vitenskapelige arbeider søker vil ha vurdert
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker

Det er en forutsetning at stipendiaten kan bli tatt opp på ph.d.- programmet Helse, funksjon og deltaking ved HVL. Nærmere informasjon om doktorgradsprogrammet her – Høgskulen på Vestlandet.

Søknad om opptak til ph.d.- utdanningen skal først sendes etter ansettelse og kandidaten vil sammen med hovedveileder utarbeide en detaljert plan for forskerutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet. Søknad om opptak til ph.d.- utdanningen skal sendes senest 3 måneder etter ansettelse.

Søkere kan ta kontakt med hovedveileder Ingvild Hernar for informasjon om prosjektskissen. 

Hvordan søke på stillingen 

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Søknaden kan leveres på norske eller engelsk.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og inntil fem vitenskapelige arbeider de ønsker å ha med i vurderingen, fullstendig publikasjonsliste, eventuell prosjektbeskrivelse, attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 50 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søkere med utenlandsk utdanning må i tillegg dokumentere at utdanningen samsvarer med norsk bachelor-, master- eller ph.d.-grad. Se www.hkdir.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning. 

HK-dir tilbyr automatisk godkjenning for enkelte grader fra utvalgte land. Dersom utdanningen til søkeren er dekket av ordningen med automatisk godkjenning, vil det være tilstrekkelig å legge ved dokumentasjon på dette. Du kan lese mer om ordningen med automatisk godkjenning her.

Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering gjennom den ordinære godkjenningsordningen til HK-dir kan ta tid. Du bør derfor sende søknad om godkjenning så raskt som mulig når du vet at du vil søke på stillingen. Dersom du ikke har fått svar fra HK-dir innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra HK-dir om at de har mottatt søknaden din. 

Søkere til vitenskapelige stillinger blir vurdert av en bedømmelseskomité. Bedømmelsen skjer på bakgrunn av dokumentert kompetanse, inntil 5 vitenskapelige arbeider. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju. Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget ved Høgskulen på Vestlandet.

Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Vi tilbyr:

  • Et dynamisk og tverrfaglig forskningsmiljø i forskningsgruppen Idrett, helse og funksjon, med tilgang til state-of-the-art fasiliteter
  • Et stipendiatløp som kombinerer akademisk utvikling og praksisnær forskning.
  • Stillingen gir spennende faglige muligheter for kompetanseheving og utvikling
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving – og utvikling
  • Muligheter for trening i arbeidstiden

Stillingen som stipendiat lønnes i stillingskode 1017 Stipendiat, startlønn 536 200,-- . Det gis automatisk lønnsutvikling i inntil 4 år med 3 % årlig stigning.

Fra lønnen blir det trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. Den som blir tilsatt, må rette seg etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, personer med nedsatt funksjonsevne og hull i CV.

Høgskolen på Vestlandet er underlagt forskrift for eksportkontrollsystem. Forskriften kan komme til anvendelse i behandlingen av søknadene.

Kontaktpersoner ved Høgskulen på Vestlandet er:

1) Prosjektleder og hovedveileder Ingvild Hernar tlf +47 55 58 59 46

2) Instituttleder Georg Førland +47 52 70 26 36 

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS