Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.
Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.
HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.
Avdeling for utvikling av læring og undervisning (ALU) har ansvar for høgskolens UH-pedagogiske arbeid. Ansvarsfeltet favner utdanningsfaglig kompetanse der fagdidaktikk og digitale arbeids- og læringsformerformer er viktige komponenter. ALU har ansvar for at høgskolen har et solid tilbud til ansatte innenfor UH-pedagogikk, gir støtte til digitale arbeids- og læringsformer og tilrettelegger for sterke fagdidaktiske miljø i høgskolens utdanningstilbud. ALU deltar også aktivt i HVL’s forskning på egne utdanninger
Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig en stilling som stipediat innen universitetspedagogikk ved Avdeling for utvikling av læring og undervisning.
Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig en stilling som stipendiat i universitetspedagogikk ved Avdeling for utvikling av læring og undervisning (ALU).
Stipendiatstillingen er plassert i faggruppa for universitetspedagogikk ved ALU og vil knyttes til doktorgradsprogrammet «Studier av danning og didaktiske praksiser» ved Fakultetet for lærerutdanning, kultur og idrett. Stipendiaten vil strekke seg over 4 år der 25% av tiden skal brukes på arbeidsoppgaver som blant annet undervisning og administrasjon. Arbeidsplassen vil i utgangspunktet være campus Bergen.
Det er ønskelig med tiltredelse våren 2024.
Ansvars- og arbeidsområde:
Stipendiatprosjektet skal ha en Mixed Methods tilnærming og baseres på tre fagfellevurderte internasjonale publikasjoner. Videre skal prosjektet være tematisk eller teoretisk knyttet til Kunstig intelligens (KI) og implikasjoner som bruken av KI kan få/har fått i arbeid med utvikling av læring, undervisning og vurderingsformer i høyere utdanning.
Det er forventet at stipendiaten fullfører sin ph.d.-avhandling på normert tid og deltar aktivt i intellektuelt og sosialt forskargruppearbeid. Dette innebærer å være medforfatter, å dele arbeid underveis i seminarer, workshops, konferanser og å delta aktivt i miljøet.
Ph.d.-stipendiaten må utvikle og levere en endelig prosjektbeskrivelse innen 3 måneder etter tilsetting, som utgangspunkt for opptak på ph.d.-programmet «Studiar av danning og didaktiske praksisar». Ph.d.-programmet "Studiar av danning og didaktiske praksisar" består av ca. 75 stipendiater som alle er i gang med sitt ph.d.-prosjekt. Se omtale, studieplan og opptakskrav for programmet her.
Stipendiatprosjektet skal passe inn tematisk/teoretisk og logisk med arbeidet som foregår i faggruppa for universitetspedagogikk og i fagmiljøer innen KI ved HVL. I tillegg kan det være aktuelt å kople på eksterne veiledere i utviklingen av den endelige prosjektbeskrivelsen. Førsteamanuensis Anja Møgelvang (ALU, HVL) vil være hovedveileder.
Mer informasjon om ph.d.-utdanningen finnes her og mer informasjon om tilsetting i stipendiatstillingen finnes her.
Stipendiaten skal inngå i et godkjent opplegg for ph.d.-grad innenfor en tidsramme på 4 år. 25% av tiden vil utgjøre pliktarbeid i form av undervisning, utviklingsarbeid eller administrasjon. Det kan bli gjort fradrag i tilsettingsperioden for eventuell tidligere rekrutteringsperiode.
Kvalifikasjonskrav:
Ved tilsetting vil bli lagt vekt på en samlet vurdering av følgende kriterier:
Fullført relevant mastergrad, hovedfag eller tilsvarande (pedagogikk, utdanningsvitenskap, læringspsykologi, eller lignende), med gode studieresultat, det vil seie normalt karakteren B eller betre på masteroppgåva, og eit gjennomsnitt på B for studiedelen.
Høy kompetanse i engelsk og norsk, skriftlig og muntlig.
Den foreløpige prosjektbeskrivelsen* (inntil 5 sider) og den vitenskapelige kvaliteten på denne. Vi ønsker prosjekter som er originale og gjennomførbare innen tidsrammen med gode problemstillinger som bidrar med ny og bærekraftig kunnskap innen et fagfelt i rivende utvikling.
Forskningsrelevant erfaring, slik som publisering og deltakelse i forskningsprosjekter.
*Søkeren skal levere en foreløpig prosjektbeskrivelse (inntil 5 sider) basert på utlysningen, sammen med søknaden. I prosjektbeskrivelsen skal søkeren gi en nærmere beskrivelse av hvordan vedkommende planlegger prosjektet. Det vil si en bearbeidet og tentativ beskrivelse av problemstilling, metode, teoretiske perspektiver, fremdriftsplan og referanseliste. Den foreløpige prosjektbeskrivelsen vil brukes i vurdering av kandidatens kvalifikasjoner og fungere som utgangspunkt for utviklingen av den endelige prosjektbeskrivelsen.
Ønskede kvalifikasjoner:
Vitenskapelige publikasjoner
Interesse for og ønske om å utforske både kvantitative og kvalitative metoder
Metodologisk åpenhet
Evne til tverrfaglig samarbeid
Gode IKT kunnskaper
Personlige egenskaper
Evne til nytenkning
Analytisk, fleksibel og initiativrik
Jobber effektivt og systematisk og har høy gjennomføringsevne
Erfaring med og evne til selvstendig arbeid
Vilje til å bidra i fellesskap og fagmiljø på HVL
Hvordan søke på stillingen?
Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.
Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og inntil fem vitenskapelige arbeider de ønsker å ha med i vurderingen, fullstendig publikasjonsliste, prosjektbeskrivelse, attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 50 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.
Søker med utenlandsk utdanning må i tillegg legge ved NOKUT sin generelle vurdering om utdanningen (bachelor- og mastergrad) samsvarer med norsk mastergrad. Se www.nokut.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning. Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering fra NOKUT kan ta tid og søknaden bør sendes så tidlig som mulig når du vet at du vil søke stipendiatstilling. Dersom du ikke har fått svar fra NOKUT innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra NOKUT om at de har mottatt søknaden din.
Søkere til vitenskapelige stillinger blir vurdert av en sakkyndig komité. Bedømmelsen skjer på bakgrunn av en samlet vurdering av dokumentert kompetanse og kvalfikasjonskravene fastsatt i utlysingen. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju. Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget/råd ved Høgskulen på Vestlandet.
Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.
Vi tilbyr:
Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving – og utvikling
Muligheter for trening i arbeidstiden
Stillingen som stipendiat lønnes i stillingskode 1017/ 1378 Stipendiat, lønnstrinn 54. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen.
Fra lønnen blir det trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. Den som blir tilsatt, må rette seg etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen.
Generell informasjon:
Vi gjør oppmerksom på at unntak fra den offentlige søkerlisten blir behandlet etter reglene i Offentlighetsloven. Søkere som har anmodet om å ikke bli ført opp på den offentlige søkerlisten, vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, personer med nedsatt funksjonsevne og hull i CV.
Tilsatt under forutsetning av at du får innvilget arbeids- og oppholdstillatelse.
Høgskulen på Vestlandet er underlagt forskrift for eksportkontrollsystem. Forskriften kan komme til anvendelse i behandlingen av søknadene.