LEDIG STILLING VED HØGSKULEN PÅ VESTLANDET

Stipediat innen fagområde HMS i vedlikeholdsoperasjoner

Søknadsfrist: 30.09.2024

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 900 tilsette og 17 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.

Hvert år uteksaminerer vi 3000 kandidater som er med på å løse viktige samfunnsoppgaver. HVL har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og maritime utdanningar, lærer-, kultur- og idrettsfag, natur- og samfunnsvitskap, og økonomi og ledelse. HVL skal være tett på arbeidslivet, regionen og studentene. Den overordnet ambisjonen vår er å bli et universitet med en tydelig profesjons- og arbeidslivsrettet profil.

HVL sin visjon er "Kunnskap som bygger menneske og samfunn". Strategiske ambisjoner og mål har særlig oppmerksom på berekraftig samfunnsutvikling, velferd og innovasjon, forankret i våre verdier - inkludere, utfordre og samhandle - som kjennetegner identiteten og kulturen hos oss.

Fakultetet for teknologi, miljø- og samfunnsvitskap har et bredt utdanningstilbud både på bachelor og masternivå innenfor ingeniør- og naturfag, økonomiske og administrative fag, maritime fag, samfunnsvitskap og humaniora, i tillegg til phd-utdanninger i datateknologi, ansvarlig innovasjon og regional utvikling og i nautiske operasjoner.

Fakultet har fem institutt med om lag 500 tilsette og 5700 studenter. Fakultetet blir ledet av dekan som har det overordnet ansvaret for den faglige og administrative virksomheten ved fakultetet og som rapporterer til rektor. Hoveddelen av fakultetet sin virksomhet er i Haugesund, Bergen, Sogndal og Førde, men fakultetet har også aktivitet ved campus Stord.

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig 100 % midlertidig stilling som stipediat innen fagområde HMS i vedlikeholdsoperasjoner knyttet til flytende havvind, ved Fakultet for teknologi, miljø og samfunnsvitskap, campus Haugesund

Om stillingen:

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), Fakultet for teknologi, miljø og samfunnsvitskap, campus Haugesund, er det ledig en stilling som stipendiat i HMS i vedlikeholdsoperasjoner knyttet til flytende havvind.

Stipendiaten må søke opptak til ph.d-programmet Nautiske operasjoner Veileder vil sammen med kandidaten utarbeide en detaljert plan for forskerutdanningen som skal knyttes til opptak ved ph.d.- utdanningen. Endelig plan for doktorgradsutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse. Stipendiaten skal inngå i et godkjent ph.d.-program innenfor en tidsramme på 3 år.

Det er en forutsetning at den som tilsettes har arbeidsplass ved Handelshøgskulen HVL, campus Haugesund i tilsettingsperioden. 

Stipendiatstillingen er en rekrutteringsstilling som skal bidra til et aktivt forskningsmiljø ved HVL. 

Ansvars- og arbeidsområde:

Stipendiatstillingen er knyttet til prosjektet Safe operations and work environment in offshore wind (SafeMotion). Som stipendiat blir du en del av et spennende forskningsmiljø knyttet til sikkerhetskultur i grønne maritime næringer ved HVL og våre samarbeidspartnere i akademia og i havvindsnæringen. Prosjektet skal bidra med økt kunnskap for å fremme effektivitet, forutsigbarhet og sikkerhet. Målet er også å bidra til forskning om arbeidsmiljø for teknikere som skal installere og vedlikeholde flytende havvindturbiner, og vurdere forbedringsmuligheter. HMS-regelverket for havvind er under utvikling og det forventes å komme strengere krav til sikkerhet og arbeidsmiljø. Norge har store ambisjoner knyttet til utvikling av flytende havvind og påvirkningen flytende havvind spiller i en framtidig grønn enegimix. Det er avgjørende at installasjon og vedlikehold av vindturbiner utføres trygt og effektivt med lavest mulig nedetid.

Dette prosjektet skal kartlegge arbeidsforholdene til operatører som gjennomfører vedlikeholdsoperasjoner ute på felt. Målet er å identifisere- og analysere faktorer, i tillegg til å kartlegge forhold som hemmer og fremmer god helse, miljø og sikkerhet. 

SafeMotion består av erfarne forskere med spisskompetanse innenfor HMS fra organisasjons- og ledelsesperspektiv, i tillegg til helse- og miljøperspektiv. Et videre nettverk av akademikere og aktører i næringen vil bidra i prosjektet. 

Prosjektleder og hovedveileder er Førsteamanuensis Lene Jørgensen. Stillingen er finansiert av Kunnskapsdepartementet.

Kvalifikasjonskrav:

  • Relevant mastergrad innenfor relevant fagområde, slik som HMS, helse, arbeidslivspsykologi, arbeidslivssosiologi, organisasjonssosiologi eller organisasjonspsykologi.
  • Mastergradsoppgaven må være levert til vurdering innen søknadsfristen, og mastergraden (180 studiepoeng eller tilsvarende) må være godkjent innen søknadsfristen/senest fire uker etter søknadsfristen.
  • Karakteren på masteroppgaven skal være B eller bedre der gjennomsnittskarakteren for studiedelen skal være B eller bedre 
  • Personen som ansettes må dekke kravene til opptak til Ph.d.programmet Nautiske operasjoner. For mer informasjon, se opptakskrav 
  • Søkere må ha gode ferdigheter i norsk og engelsk, skriftlig og muntlig
  • God IKT-kompetanse

Personlige egenskaper: 

  • Ha gode samarbeids- og formidlingsevner
  • Ha evne til å arbeide selvstendig, ta initiativ og være fleksibel
  • Evne til å arbeide effektivt og systematisk
  • Evne til nytekning og gjennomføring.

Søkere må levere en foreløpig prosjektbeskrivelse på maks fem sider sammen med søknaden som beskriver tema for studien, forskningsspørsmålet og hvordan søker ser for seg gjennomføringen av stipendiatprosjektet. Prosjektbeskrivelsen skal inneholde valg av problemstillinger, metoder og plan for gjennomføring av prosjektet. Den foreløpige prosjektbeskrivelsen vil brukes i vurdering av kandidatens kvalifikasjoner, men vil ikke være den endelige prosjektbeskrivelsen. Denne vil bli utformet sammen med hovedveileder.

Søknad om opptak til ph.d.-utdanningen skal først sendes etter en eventuell tilsetting. Senest 3 måneder etter tilsetting må stipendiaten vært tatt opp på ph.d.programmet. 

Mer informasjon om tilsetting i stipendiatstilling kan du finne på HVL sin nettside: Tilsetting i stipendiatstilling - Høgskulen på Vestlandet (hvl.no).

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og inntil fem vitenskapelige arbeider de ønsker å ha med i vurderingen, fullstendig publikasjonsliste, prosjektbeskrivelse, attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 50 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søkere med utenlandsk utdanning må i tillegg dokumentere at utdanningen samsvarer med norsk bachelor-, master- eller ph.d.-grad. Se www.hkdir.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning. 

HK-dir tilbyr automatisk godkjenning for enkelte grader fra utvalgte land. Dersom utdanningen til søkeren er dekket av ordningen med automatisk godkjenning, vil det være tilstrekkelig å legge ved dokumentasjon på dette. Du kan lese mer om ordningen med automatisk godkjenning her.

Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering gjennom den ordinære godkjenningsordningen til HK-dir kan ta tid. Du bør derfor sende søknad om godkjenning så raskt som mulig når du vet at du vil søke på stillingen. Dersom du ikke har fått svar fra HK-dir innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra HK-dir om at de har mottatt søknaden din. 

Søkere til vitenskapelige stillinger blir vurdert av en sakkyndig komité. Bedømmelsen skjer på bakgrunn av dokumentert kompetanse, inntil 5 vitenskapelige arbeider. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju. Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget/råd ved Høgskulen på Vestlandet.

Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Vi tilbyr:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving – og utvikling
  • Muligheter for trening i arbeidstiden

Stillingen som stipendiat lønnes i stillingskode 1017 Stipendiat, lønnstrinn 54. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen.

Fra lønnen blir det trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. Den som blir tilsatt, må rette seg etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at unntak fra den offentlige søkerlisten blir behandlet etter reglene i Offentlighetsloven. Søkere som har anmodet om å ikke bli ført opp på den offentlige søkerlisten, vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, personer med nedsatt funksjonsevne og hull i CV.

Tilsatt under forutsetning av at du får innvilget arbeids- og oppholdstillatelse (må vurderes individuelt).

Høgskulen på Vestlandet er underlagt forskrift for eksportkontrollsystem. Forskriften kan komme til anvendelse i behandlingen av søknadene. 

Kontaktperson(er) ved Høgskulen på Vestlandet er:

1) Lene Jørgensen, Prosjektleder og hovedveileder, lj@hvl.no

2) Kristin Lofthus Hope, Assisterende instituttleder, klho@hvl.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS