LEDIG STILLING VED HØGSKULEN PÅ VESTLANDET

Vitenskaplig assistent - Fakultet for lærerutdanning, kultur og idrett

Søknadsfrist: 03.08.2025

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 900 ansatte og 17 500 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.

Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.

HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.

Fakultet for lærerutdanning, kultur og idrett har fire institutt med ansatte i Bergen, Sogndal og på Stord. Fakultetet er en av de største lærerutdanningsinstitusjonene i landet med rundt 6 600 studenter og 550 ansatte, og tilbyr barnehagelærerutdanning, grunnskulelærerutdanning for 1.-7. og 5.-10. trinn, praktisk-pedagogisk utdanning, bachelorutdanninger, masterutdanninger og Ph.d.-program. Fakultetet har et omfattende etter- og videreutdanningstilbud. Forskingsaktiviteten ved fakultetet blir organisert i forskingsprogram og forskergrupper.

Institutt for idrett, kosthald og naturfag har ca. 120 ansatte i Sogndal, Bergen og på Stord. Fagområdene i instituttet omfatter idrett, kroppsøving, fysisk aktivitet, folkehelse, friluftsliv, naturfag og mat og helse.

Instituttet er og ansvarlig for oppfølging av Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet. Instituttet har ansvar for flere utdanninger på bachelornivå innen idrett, friluftsliv og folkehelse. I tillegg kjem masterutdanninger i idrettsvitenskap, lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1-13 kroppsøving og idrettsfag og master i didaktiske praksiser. Instituttet gir også undervisning i fysisk forstring, naturfag og mat og måltid i barnehagelærerutdanningen, i mat og helse, naturfag og kroppsøving i de femårige grunnskolelærerutdanningene, og kroppsøving og naturfag i praktisk-pedagogisk utdanning. Instituttet bidrar også i fakultetet sitt Ph.d.-program: Danning og didaktiske praksiser. Instituttet har studietilbud for utenlandske studenter på alle tre campus, samt etter- og videreutdanningstilbud.

Ansatte på instituttet er involvert i forskning og utviklingsarbeid som er relevant for aktiviteten ved fakultetet og deltar i faglige nettverk både nasjonalt og internasjonalt. Instituttet er og en viktig aktør regionalt og nasjonalt for å bidra til videreutdanning og kompetanseutvikling i skole, barnehage, idrett, friluftsliv, helse- og treningssenterbransje m.m.

Ved Høgskulen på Vestlandet er det ledig en åremålsstilling som vitenskaplig assistent innen helseforskning ved Fakultet for lærerutdanning, kultur og idrett.

Interesserer du deg for forskning innenfor ulikhet og helse, og har du erfaring med kvalitativ metode, så er det kanskje deg vi leter etter.

Om stillingen:

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), Fakultet for lærerutdanning, kultur og idrett, Institutt for idrett, kosthold og naturfag, campus Bergen, er det ledig en åremålsstilling som vitenskaplig assistent innen sosiologi og helseforskning.

Vi søker en kandidat med bakgrunn i sosiologi, antropologi, etnografi eller folkehelsevitenskap. 

Kandidaten må også kunne gjennomføre intervju på dansk og gjøre datainnsamling i Danmark.

Det vil dreie seg om kvalitative livshistorieintervjuer med eldre over 65 år. Det er derfor en forutsetning for stillingen at man kan gjennomføre intervjuer på dansk. I prosjektet skal kandidaten samarbeide med prosjektleder Sidse Schoubye Andersen om å samle inn og analysere data.

Ansettelsesperioden er for 1 år fra oppstart.

Det er ønskelig med tiltredelse 01.10.2025.

Om prosjektet:

Prosjektet handler om hvilken betydning ulike typer overganger (f.eks. pensjonering, tap av partner) i livet har for helsen vår og hvilken betydning ulike typer ressurser har for hvordan man håndterer disse overgangene.

Kort om prosjektet Disruptions and social inequality in health-related behavior in old age

Forskningsprosjektet er et samarbeid mellom Københavns Universitet og HVL.

Ansvars- og arbeidsområde:

Som vitenskaplig assistent i prosjektet vil du være ansvarlig for:

  • Datainnsamling
  • Analyse av data

Kvalifikasjonskrav:

Kvalifikasjonskrav:

  • Mastergrad innen sosiologi, antropologi, etnografi eller folkehelsevitenskap
  • Erfaring med kvalitative metoder, og særlig kvalitative intervju
  • Analyse av kvalitative data
  • God IT-kompetanse
  • Flytende muntlig og skriftlig dansk (intervjuspråk vil være på dansk)

Personlige egenskaper:

  • Gode samarbeids- og formidlingsevner
  • Evne til å arbeide selvstendig, ta inititiativ, være fleksibel og sløsningsorientering
  • Høyt etisk bevissthet i forskningsarbeidet er påkrevd

Stillingskategorien vitenskapelig assistent er regulert av Forskrift til universitets- og høyskoleloven § 3-21

I forskrifta står det mellom blant annet at "Personer som har vært ansatt som stipendiat eller har oppnådd doktorgrad kan ikke ansettes som vitenskapelig assistent".

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder;

  • vitnemål
  • attester

Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 25 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke, total maksgrense for opplasting av vedlegg er 50 MB.

Søkere med utenlandsk utdanning må i tillegg dokumentere at utdanningen samsvarer med norsk bachelor- eller mastergrad. Se www.hkdir.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning. 

HK-dir tilbyr automatisk godkjenning for enkelte grader fra utvalgte land. Dersom utdanningen til søkeren er dekket av ordningen med automatisk godkjenning, vil det være tilstrekkelig å legge ved dokumentasjon på dette. Du kan lese mer om ordningen med automatisk godkjenning her.

Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering gjennom den ordinære godkjenningsordningen til HK-dir kan ta tid. Du bør derfor sende søknad om godkjenning så raskt som mulig når du vet at du vil søke på stillingen. Dersom du ikke har fått svar fra HK-dir innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra HK-dir om at de har mottatt søknaden din. 

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget/råd ved Høgskulen på Vestlandet.

Søknadene blir sendt elektronisk til bedømmelseskomitéen.

Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Vi tilbyr:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving – og utvikling
  • Muligheter for trening i arbeidstiden

Stillingen som vitenskaplig assistent lønnes i stillingskode 1020. 

Fra lønnen blir det trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse. Den som blir tilsatt, må rette seg etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at unntak fra den offentlige søkerlisten blir behandlet etter reglene i Offentlighetsloven. Søkere som har anmodet om å ikke bli ført opp på den offentlige søkerlisten, vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, personer med nedsatt funksjonsevne og hull i CV.

Høgskulen på Vestlandet er underlagt eksportkontrollforskriften. Forskriften kan komme til anvendelse i behandlingen av søknadene.

Kontaktpersoner ved Høgskulen på Vestlandet:

  • Prosjektleder Sidse Schoubye Andersen, E-post: ssca@hvl.no, Tlf.: +45 29 61 73 53
  • Instituttleder Frode Fretland, E-post: frode.fretland@hvl.no , Tlf.: +47 57 67 63 78

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS