Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) har en ledig spennende stilling!

Ny kollega med fysikk og/eller matematikk-bakgrunn

Søknadsfrist: 17.12.2020

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Hos oss må du gjerne være nyutdannet!

På FFI driver vi et ballistisk laboratorium hvor vi evaluerer ytelsen til håndvåpen, ammunisjon og beskyttelse. Vi jobber hovedsakelig på oppdrag fra Forsvaret, men vi involveres også når industrisektoren eller andre sivile aktører ønsker vår kompetanse.

Nå ser vi etter deg som har lyst til å bli en del av teamet vårt. Du trenger ikke kunne så mye om ballistikk – vi skal gi deg den opplæringen du trenger.

Laboratoriet er utrustet med avanserte instrumenter, eksempelvis high-speed video og röntgenblitz. Vi disponerer spesialvåpen for standardisert sertifisering, i tillegg til militære og sivile våpen av ulik opprinnelse. Den siste tiden har vi bygget et splitter nytt laboratorium som snart er klar for å brukes, det gleder vi oss til!

Vi ønsker at du har relevant mastergrad som inkluderer fag innen fysikk og/eller matematikk, med gode resultater. Denne kunnskapen kommer du til å få bruk for innen fagområdene indreballistikk, ytreballistikk og terminalballistikk. Det er en fordel, men ikke et krav, med kjennskap til statistiske metoder og analyse.

Arbeidsoppgavene dine vil for eksempel være:

  • Gjennomføre ballistiske analyser for FFIs prosjekter og oppdrag
  • Benytte fysiske lover, slik som Newtons lover, lover om bevaring av masse og energi, og fluidmekanikk, til å beregne hvordan prosjektiler oppfører seg
  • Gjennomføre målinger for å evaluere ytelsen til våpen- og beskyttelsessystemer
  • Benytte beregningsprogrammer til å studere ytelsen til våpen- og beskyttelsessystemer
  • Rapportere resultatene til Forsvaret, både skriftlig og muntlig
  • Planlegge målekampanjer og analyser sammen med prosjektansvarlig

På FFI jobber vi prosjektbasert, og det vil derfor kunne bli aktuelt for deg å bidra inn i andre prosjekter og fagområder. Stillingstittelen din vil være forsker.

Det er viktig for oss at du er faglig nysgjerrig og har både evne og interesse for å bruke teori i praksis. Du liker å holde deg oppdatert på faget ditt, slik at du kan bidra til at vi alltid ligger et steg foran. Vi jobber stort sett i prosjekter, og derfor ser vi etter deg som trives med samarbeid, men som også er selvdreven og initiativrik.

Du må ha god skriftlig og muntlig formuleringsevne, både på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke. Nyutdannede oppfordres spesielt til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

  • Forskningsleder Morten Huseby tlf. 934 13 337

Send elektronisk søknad med ref.nr. 2020/02878, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, innen 13. desember.

Referansenr: 2020/02878

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS