Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutt

Kvalitetskontrollør

Søknadsfrist: 20.09.2020

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vil du jobbe med kvalitetssikring i vårt laboratorium?

Vi er nå på jakt etter en ny kollega til vårt team!

Produktutvikling, test og verifikasjon (PTV) er en enhet hos Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) som utvikler nye produkter fra idé til ferdig testet produkt. Enheten består av engasjerte forskere, ingeniører og fagarbeidere som sammen bidrar til utvikling av nyskapende produkter til bruk i hele spekteret fra sjøbunnen til verdensrommet.

Hovedoppgavene våre er å utvikle og produsere prototyper samt å utføre andre verkstedtjenester. Vi leverer både til instituttets forskningsprosjekter og direkte til Forsvaret.

Som kvalitetskontrollør vil du ha ansvar for å betjene vårt målelaboratorium. Dette innebærer kontroll av at produkter er i henhold til tegning og spesifikasjon ved å bruke nødvendige målemetoder. Du vil også bli en viktig brikke i utvikling og etablering av kvalitetssystem på PTV.

Arbeidsoppgaver:

 • Bruke og programmere målemaskin, betjene Handyscan (håndholdt laser), utføre hardhetstesting, registrere, rapportere og lagre måleresultater
 • Følge opp avvik i vårt avvikssystem dersom deler ikke er i henhold til kvalitetskrav
 • Mottakskontroll av deler som kommer fra eksterne leverandører
 • Godkjenning av tegninger før de blir satt i produksjon
 • Skrive rapporter på utført oppdrag
 • Ved behov må det også påregnes andre relaterte arbeidsoppgaver

Kvalifikasjoner:

 • Fagbrev som dimensjonskontrollør, CNC-operatør, finmekaniker, verktøymaker eller tilsvarende
 • Relevant erfaring innenfor kvalitetskontroll
 • Erfaring med tolking av tekniske tegninger med dimensjoner, toleranser, geometriske toleranser og standarder
 • Erfaring med bruk av målemaskin
 • Gode datakunnskaper
 • Det er en fordel at du har erfaring med bruk av verktøymaskin
 • Det er ønskelig med kompetanse innen Solidworks
 • Gode kunnskaper i norsk og engelsk, skriftlig og muntlig

Vi søker deg som jobber selvstendig, tar tak i ting og finner gode og smarte løsninger på problemer. Du er god på kommunikasjon, formulerer deg godt og presist skriftlig og trives i samarbeid med andre. Det er viktig for deg å være nøyaktig og levere arbeid av høy kvalitet.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CVen eller behov for fysisk tilrettelegging. Nyutdannede oppfordres til å søke. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Stillingen lønnes som fagarbeider i samsvar med Verkstedoverenskomsten i Forsvaret.

Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen ved henvendelse til:

 • Verkstedleder Geir Skjolden, tlf. 400 28 456, eller
 • Sjef PtV Ole Fretheim tlf. 901 84 945

Elektronisk søknad merket 2020/02169, vedlagt attesterte kopier av vitnemål fra videregående og annen relevant utdanning og arbeidserfaring, sendes innen 20. september 2020.

Referansenr: 2020/02169

Søk på stillingen


Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no