Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutt

IT Brukerstøtte

Søknadsfrist: 28.01.2020

Spennende stilling ledig i vår IT-enhet!

Er du et ja-menneske med en genuin interesse for å finne løsninger på tekniske utfordringer? Kan du by på suveren kundeservice på en serviceinnstilt og strukturert måte? Er du en dyktig og engasjert 1. og 2. linje brukerstøttekonsulent som brenner for faget? Har du lyst til å bli med på en endringsreise, og levere moderne IT-løsninger med høye krav til sikkerhet?

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Da er kanskje Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) noe for deg! Vi kan by på en spennende og utviklende stilling innen IT-brukerstøtte.

Vi er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi, og er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Vi har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet vårt er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Vi holder til på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten. Denne stillingen vil være lokalisert på Kjeller.

Stillingen er en del av IT Brukerstøttegruppen i IT-enheten, og rapporterer til leder for IT drift og –Brukerstøtte.

Du bør ha god breddekompetanse og minimum 3 års erfaring fra liknende stilling. Det kan bli aktuelt å delta i beredskapsordning i turnus.

Vi har nå behov for å øke vår IT-kapasitet, vi leter etter deg som kan styrke vår kompetanse og kapasitet i gruppen for IT brukerstøtte.

Arbeidsoppgaver

 • 1. og 2. linje brukerstøtteoppgaver
 • Registrering, kategorisering og oppfølgning av saker
 • Inneha ansvaret for en ITIL rolle
 • Forbedringsarbeid, funksjonelt og teknisk
 • Andre oppgaver kan pålegges etter behov

Kvalifikasjoner

 • Bachelor i IT eller IKT-servicefag m/ fagbrev. Det formelle utdanningskravet kan fravikes med dokumentert relevant arbeidserfaring
 • Minimum tre års erfaring fra 1. og 2. linje brukerstøtte
 • God kjennskap til MS Windows operativsystem
 • Ønskelig med erfaring innen Linux
 • Meget god skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk samt beherske engelsk

Erfaring fra prosjektarbeid og sertifiseringer innenfor ITIL vil være en fordel.

Personlige egenskaper

 • Initiativrik, selvdreven og strukturert
 • Er til å stole på, har god prioriteringsevne og trives i et hektisk miljø
 • Har en løsningsorientert holdning og motiverende fremtoning
 • Evne til å jobbe selvstendig og i team
 • Høy serviceinnstilling og gjennomføringsevne

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CVen eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav.

Det kreves norsk statsborgerskap.

Hva som skal til for å bli sikkerhetsklarert kan du lese mer om på ffi.no.

Vi kan tilby

 • Et høyt kvalifisert og kompetent tverrfaglig miljø
 • Mulighet til å påvirke egen arbeidshverdag og få gjennomslag for egne ideer
 • Gode muligheter for kompetanseutvikling gjennom kurs og sertifiseringer

Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ, og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

 • Leder for IT-drift og Brukerstøtte Terje Våde, mobiltlf. 916 56 177

Søknad merket ref. nr. 2020/00113, vedlagt bekreftede kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante til stillingen, sendes elektronisk innen 28. januar 2020.

Referansenr: 2020/00113

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no