LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTTS

Stipendiat - avdeling Totalforsvar

Søknadsfrist: 26.04.2021

Vil du forske på antimikrobielle midler til militære og humanitære formål?

Ved vår avdeling Totalforsvar søker vi etter en kandidat som er motivert for å ta doktorgrad (PhD) i samarbeid med industrien. Stipendiat stillingen er en del av et prosjekt som skal utvikle desinfiserende produkter fra bedriften SoftOx mot mikrober til militære formål. Stillingen har en varighet på tre år. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med SoftOx, Forsvaret, Universitetet i Oslo og andre akademiske miljøer nasjonalt og internasjonalt. Gradsgivende universitet er Universitetet i Oslo.

SoftOx Solutions AS med datterselskaper er et børsnotert norsk medisinskteknologisk selskap på Euronext Growth-listen på Oslo Børs. Selskapet har utviklet et hånd- og overflatedesinfeksjons produkt som har andre og unike egenskaper enn dagens produkter på markedet. Parallelt med distribusjon av hånd-/overflatedesinfeksjon arbeider SoftOx tungt med utvikling (FoU) av et sårskyllprodukt, et produkt som fjerner infeksjoner i sår, og et produkt for behandling av virusinfeksjoner i luftveiene.

På FFI jobber vi med anvendt forskning som skal komme til anvendelse i et bredt faglig spekter, og hvert prosjekt har klare praktiske formål. Arbeidet vårt omfatter alt fra analyse av Forsvarets oppgaver, den sikkerhetspolitiske situasjonen og sivilsamfunnets sikkerhetsutfordringer, til rådgivning rundt anskaffelse og bruk av militært materiell.

Doktorgradsarbeidet skal lede frem til produkter som kommer Forsvaret til gode og bedrer Forsvarets operative evne. Aktuelle produkter fra SoftOx Solutions AS som skal videreutvikles er: SoftOx hånddesinfeksjon og sårskyll (SWIS), SoftOx infeksjonsfjerner for kroniske sår (SBE) og SoftOx inhalasjonsløsning for luftveiene (SIS) for militær anvendelse. Som en del av prosjektet testes effekten av de ulike produktløsningene på virus, sopp og bakterier, inkludert biofilm ved bruk av blant annet cellekulturer og dyremodeller. Produktløsninger skal også testes under ulike klimatiske forhold. Stillingen vil innebære samarbeid med Forsvaret og andre akademiske miljøer, nasjonalt og internasjonalt.

Arbeidsoppgavene vil være sentrert rundt forskning på produkter fra SoftOx, med fokus på å forebygge og behandle mikrobielle infeksjoner. Du skal gjennomføre et utdanningsløp som leder frem til en doktorgrad, og vil bli del av en gruppe med bred faglig kompetanse.

Nødvendige kvalifikasjoner er fullført mastergrad innenfor fagfelt som infeksjonsmedisin/ mikrobiologi/ bioteknologi/ farmasi/ toksikologi, eller tilsvarende. Det vil være en fordel med erfaring fra cellebiologiske og/eller mikrobiologiske metoder.

Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta initiativ. Du må være grundig og strukturert, og ha gode evner til å dokumentere eget arbeid. Vi krever god skriftlig og muntlig formuleringsevne, både på norsk og engelsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke. Nyutdannede oppfordres til å søke.

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Lønnen på FFI følger statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til forskningsleder Øyvind Voie, tlf. 63 80 78 28 eller 920 56 629.

Send elektronisk søknad merket ref. 2021/ 00795, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, innen 26. april 2021.

Referansenr: 2021/00795

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS