Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutts

Senior økonom

Søknadsfrist: 28.10.2020

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vi søker senior økonom

Har du lang erfaring med økonomiske analyser og store anskaffelser?

Er du interessert i forsvars- og sikkerhetspolitikk?

Da bør du lese videre!

FFI er i en særstilling ved at vi har samlet teknologer, offiserer, forskere innen sikkerhetspolitikk og økonomer på samme sted. Det gjør at vi er godt egnet til å analysere hvilke fremtidige konseptuelle valg Forsvaret kan benytte når de skal løse fremtidens utfordringer. Vi søker nå etter deg som har lang og bred erfaring med økonomiske analyser for store prosjekter til å heve vårt kompetansemiljø. Oppstart er snarlig.

FFI har utstrakt og god kontakt med andre fagmiljøer på instituttet, andre forskningsmiljøer nasjonalt og internasjonalt, Forsvarsdepartementet og Forsvaret.

Arbeidsoppgavene vil avhenge av det konkrete forskningsprosjektet du blir tilknyttet, men du vil blant annet jobbe med følgende:

 • Metodeutvikling for kostnadsberegninger og analyser i tidligfase for anskaffelsesprosjekter
 • Gjennomføre studier av ressursutnyttelsen i Forsvaret
 • Forstå Forsvarets kostnadsutvikling og identifisere viktige kostnadsdrivere

Nødvendige kvalifikasjoner:

 • Har master- eller doktorgrad innen samfunnsøkonomi eller siviløkonomi, med karakter B eller bedre i snitt. Vi ønsker at du legger ved vitnemål når du søker
 • Har evne til å forstå Forsvarets problemstillinger og erfaring med forsvarsøkonomi
 • Kan vise til lederegenskaper eller vitenskapelige resultater på høyt nivå
 • Har lang erfaring med ledelse og gjennomføring av komplekse oppgaver

Vi ser etter deg som:

 • Er selvstendig, analytisk, nytenkende og har gode samarbeidsevner
 • Har ambisjon om faglig utvikling og er motivert for anvendt forskning
 • Kommuniserer flytende på norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi kan tilby

 • Samfunnsnyttige oppgaver
 • Gode muligheter for faglig fordypning og kompetanseutvikling gjennom videreutdanning, kurs og sertifiseringer
 • Ambisiøst og spennende fagmiljø

Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, mulighet for trening i arbeidstiden, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ, og beregnes ut fra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

 • Forskningsleder Cecilie Sendstad, tlf. 99638108, eller
 • Sjefsforsker Steinar Gulichsen, tlf. 91100064

Søknad merket ref. nr. 2020/02502, vedlagt bekreftede kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante til stillingen, sendes elektronisk fra www.ffi.no innen 28. oktober 2020.

Referansenr: 2020/02502

Søk på stillingen


Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS