LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTTS

Rådgiver - informasjonssystemsikkerhet

Søknadsfrist: 01.03.2021

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vi ser etter deg som vil være vår nye datasikkerhetsleder!

Vi søker rådgiver innen informasjonssystemsikkerhet

2021 er startskuddet for en spennende fremtid for FFI, og vi søker nå etter flere kolleger som har lyst til å være med på reisen.

Vi ser nå etter deg som har god kjennskap til sikkerhetsloven, og som kjenner til sikkerhetsmessige problemstillinger knyttet til informasjonssystemsikkerhet og prosesser rundt sikkerhetsgodkjenning av informasjonssystemer.

Ditt primære arbeids- og ansvarsområde vil være å sørge for at FFI ivaretar relevante lov- og regelverk, med hovedfokus på informasjonssystemsikkerhet i rollen som vår datasikkerhetsleder.

Du skal blant annet:

  • Vedlikeholde og forvalte oversikt over FFIs graderte informasjonssystemer.
  • Være ansvarlig for sikkerhetsgodkjenning av informasjonssystemer, og forberede og utarbeide nødvendig sikkerhetsdokumentasjon for disse. Klargjøre og behandle saker til sikkerhetsmyndighetene.
  • Behandle sikkerhetsrelaterte hendelser innen eget fagområde
  • Bidra i arbeidet med utarbeidelse av instruksverk, veiledninger og rutinebeskrivelser for fagområdet
  • Bidra med opplæring og rådgiving innen eget fagområde.
  • Bidra i konfigurasjonskontroll, sikkerhetsrevisjoner og risiko- og sårbarhetsanalyser.
  • Bidra til forberedelse av gjennomgang av det forebyggende sikkerhetsarbeidet av virksomhetens leder.

Nødvendige kvalifikasjoner er relevant utdanning fra universitet/høgskole. Lang relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning. Relevante sertifiseringer innen informasjonssikkerhet er en fordel, men ikke et krav.

Erfaring fra forsvarssektoren og med regelverk som gjelder spesielt for sektoren vil være en fordel.

Du har god teknisk innsikt og forståelse. Du trives i samarbeid med andre, har sterk integritet, og er strukturert, selvstendig og proaktiv i arbeidet ditt.

Det er nødvendig med gode fremstillingsevner på norsk og engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

Lønnsinnplasseringen på FFI følger Statens lønnsregulativ, og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å kontakte:

  • Leder for IT-enheten, Thor-Inge Vaaga, tlf. 916 46 000

Send elektronisk søknad vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning samt attester fra arbeidserfaring, innen 1. mars 2021. Ref.nr. 2021/00104.

Referansenr: 2021/00104

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS