LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTTS

HR-rådgiver innen kompetanse- og organisasjonsutvikling

Søknadsfrist: 09.02.2021

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Har du erfaring fra strategisk HR?

Vi søker HR-rådgiver innen kompetanse- og organisasjonsutvikling

2021 er startskuddet for en spennende fremtid for FFI, og vi søker nå etter flere kolleger som har lyst til å være med på reisen.

Vi leter nå etter deg som har erfaring fra strategisk HR, især kompetanseutvikling, og som motiveres av tanken på å gå inn i en nyopprettet stilling i en ny avdeling. Ditt primære arbeids- og ansvarsområde vil være prosesser knyttet til kompetansestrategi- og utvikling, rekruttering og organisasjonsutvikling, i tillegg til generell understøttelse av strategisk HR.

Eksempel på arbeidsoppgaver er:

  • Videreutvikle og forenkle prosesser knyttet til kompetansestrategi, kompetanseutvikling og rekruttering.
  • Forvalte relasjoner med sentrale interessenter på tvers av instituttet for å sikre implementering av kompetansestrategi og for å understøtte andre behov innenfor fagområdet.
  • Tilknytte seg nødvendige ressurser og fagpersoner og administrere kontakt med ev. eksterne leverandører.
  • Implementere nye prosesser.
  • Gi rådgivning og støtte til ledere innenfor kompetanseutvikling/ medarbeiderutvikling.

Nødvendige kvalifikasjoner er relevant utdanning fra universitet/høgskole på masternivå. Lang relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.

Du må ha minst 5 års relevant erfaring fra HR. Du må også ha erfaring med kompetansestrategi og kompetanseutvikling, samt god kjennskap til teknologi innen HR-området. Erfaring fra arbeid med organisasjonsutvikling, Employer Branding og rekruttering er en fordel, men ikke et krav.

Som person har du gode analytiske ferdigheter, evne til å tenke strategisk og til å se instituttet som helhet. Du trives i samarbeid med andre, har sterk integritet, og er strukturert, selvstendig og proaktiv i arbeidet ditt.

Det er nødvendig med gode fremstillingsevner på norsk og engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

Lønnsinnplasseringen på FFI følger Statens lønnsregulativ, og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å kontakte:

  • Leder for strategisk HR, Hilde Dam-Nielsen, tlf. 917 16 670

Send elektronisk søknad vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning samt attester fra arbeidserfaring, innen 9. februar 2021. Ref.nr. 2021/00099.

Referansenr: 2021/00099

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS