LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT

Rådgiver - informasjonsteknologi

Søknadsfrist: 10.10.2022

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har over 770 ansatte, hvor rundt 600 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Hva om din kunnskap om informasjonsteknologi kan bidra til et bedre forsvar av Norge?

Hos oss kan du med mastergrad eller PhD jobbe med forskning på anvendelse av teknologi, digitalisering, digital samhandling, teknologiutvikling og informasjonsdeling og -analyse for Forsvaret.

Vi gjør både teoretiske studier og eksperimenter innenfor teknologiområder som automatisk informasjonsanalyse, kunstig intelligens, skyteknologi og edge computing, og vi finner ut hvordan Forsvaret kan bruke teknologiene til å få mest mulig ut av informasjon, sensorer og våpensystemer.

Vi trenger både deg som er teknologiekspert og deg som kan få teknologien til å virke gjennom digitalisering og virksomhetstransformasjon!

Du kommer til å jobbe med å:

  • studere hvordan Forsvaret bruker informasjonsteknologi, og påvirke fremtidig bruk ved å bidra til digitaliserings- og transformasjonsprosesser
  • følge utviklingen innen informasjonsteknologi, og foreslå hvordan Forsvaret bør bruke både ny og eksisterende teknologi
  • studere teknologier for informasjonsdeling og –analyse, og gjennomføre eksperimenter med disse i samarbeid med Forsvaret
  • delta i internasjonale eksperimenter og studier sammen med Nato og andre allierte
  • rådgi Forsvaret og øvrige deler av forsvarssektoren om teknologiutvikling og bruk av teknologi

Vi skal sørge for å lære deg det du ikke kan fra før, så det viktigste for oss er at du er interessert i ett eller flere av temaene teknologiledelse, digital samhandling, informasjonsanalyse eller distribuerte systemer og at du er motivert for å jobbe med anvendt forskning.

Les mer på vår temaside www.ffi.no/operativ-ikt.

Vi tror du:

  • er allsidig, løsningsorientert og nysgjerrig
  • har glede av å samarbeide med andre og blir inspirert av å jobbe tverrfaglig
  • har et ønske om å videreutvikle deg faglig
  • kommuniserer godt på både norsk og engelsk

Du må ha master eller PhD innen informatikk eller andre relevante fagområder, som for eksempel matematikk, fysikk eller kybernetikk, med gode resultater. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, og kvinner oppfordres derfor til å søke. Nyutdannede oppfordres også til å søke.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres på nivå Hemmelig/ Nato Secret. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til Trude Bloebaum, tlf. 63 80 74 31/ 93 88 17 54.

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante for stillingen, innen 10. oktober. Ref.nr. er 2022/01795.

Referansenr: 2022/01795

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS