LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTTS

Sikkerhetskonsulent med utdannelse / fagbrev innen sikkerhet

Søknadsfrist: 09.02.2021

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Har du erfaring fra personellsikkerhet?

2021 er startskuddet for en spennende fremtid for FFI, og vi søker nå etter flere kolleger som har lyst til å være med på reisen.

Vi leter nå etter deg som er utdannet og/eller har fagbrev innenfor sikkerhet, og som har god kjennskap til sikkerhetsmessige problemstillinger knyttet til personkontroll.

Dette er en nyopprettet stilling, og ditt primære ansvarsområde vil være saksbehandling av personellsikkerhet i tillegg til ivaretagelse av rollen som stedfortreder til personellsikkerhetsansvarlig i FFIs sikkerhetsorganisasjon.

Eksempel på arbeidsoppgaver er:

Bidra i det forebyggende sikkerhetsarbeidet innenfor personellsikkerhet gjennom:

  • Saksbehandling, journalføring, fremsendelse, arkivering og ajourhold i forbindelse med anmodning om sikkerhetsklareringer.
  • Veilede og kontrollere klarerings- og autorisasjonsprosessene.
  • Forvalte og ivareta arkiv for personellsikkerhet.
  • Ansvarlig for ajourhold av autorisasjonslister.
  • Ta nødvendig initiativ for å sikre mest mulig effektiv, fremtidsrettet og forsvarlig saksbehandling, journalføring og arkivering ved FFI.
  • Bidra i kompetansebyggende tiltak (kurs, samlinger, foredrag).
  • Gjennomføre reisesamtaler- og rådgivning.

Du skal også bidra i utformingen av interne instrukser, retningslinjer og andre styrende dokumenter innen fagområdet.

Nødvendige kvalifikasjoner er relevant utdanning fra universitet/høgskole, og/eller fagbrev. Lang relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.

Du må ha relevant arbeidserfaring, og kjennskap til Sikkerhetsloven med forskrifter og annet relevant lov og regelverk. Det er også nødvendig at du har kjennskap til sikkerhetsmessige problemstillinger knyttet til personkontroll.

Som person er du løsningsorientert, har gjennomføringskraft og evner å ta eierskap til oppgaver og leveranser med minimal veiledning. Du er strukturert, pålitelig og ansvarsbevisst, og har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner.

Det er nødvendig med gode fremstillingsevner på norsk og engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

Lønnsinnplasseringen på FFI følger Statens lønnsregulativ, og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å kontakte:

  • Konstituert leder HR-enheten, Trine Jørgensen, tlf. 988 99 400

Send elektronisk søknad vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning samt attester fra arbeidserfaring, innen 9. februar 2021. Ref.nr. 2021/00103.

Referansenr: 2021/00103

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS