Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutt

Forskningsjournalist vikariat

Søknadsfrist: 24.01.2020

Vi er på jakt etter en dyktig forskningsjournalist med redaktørerfaring som kan bidra til å styrke formidlingsarbeidet vårt til et 1-årig vikariat.

Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være:

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

 • Formidle FFIs forskningsresultater gjennom ffi.no og instituttets øvrige kommunikasjonskanaler
 • Bistå utvalgte forskningsprosjekter med skriving
 • Undervise i forskningsformidling
 • Være redaktør for enkelte VITEN-tidsskrifter

Nødvendige kvalifikasjoner:

 • Utdanning på universitets-/høyskolenivå innen journalistikk eller tilstøtende fagområder
 • Solid erfaring fra journalistikk og skribentvirksomhet
 • Dokumentert erfaring med å formidle forskning
 • Redaktørerfaring
 • Svært god språkføring både skriftlig og muntlig på norsk og engelsk. Kandidater som blir innkalt til intervju, må regne med å levere skriveprøver i bokmål, nynorsk og engelsk.
 • Kjennskap til Forsvaret er ingen betingelse, men interesse og forståelse for forsvarsfaglige problemstillinger og et generelt samfunnsengasjement er viktig

Personlige egenskaper:

Forskningsjournalisten ved FFI vil få en nøkkelrolle i Kommunikasjonsenheten og må være praktisk anlagt, løsningsorientert og leveringsdyktig. Videre er det viktig at du er initiativrik og selvstendig.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Det vil være en fordel om søkeren allerede har sikkerhetsklarering.

Hva som skal til for å bli sikkerhetsklarert kan du lese mer om på ffi.no.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent av lønnen til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til:

 • Anne-Lise Hammer, tlf. 63 80 71 03 eller mobil tlf. 414 09 212

Søknad merket ref. nr. 2020/00203, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante til stillingen, sendes innen 24. januar 2020.

Referansenr: 2020/00203

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no