LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Ingeniør innen kjemi eller nanoteknologi

Søknadsfrist: 30.09.2024

Er du ingeniør og vil jobbe innenfor kjemi/nanoteknologi? 

Ved Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) utvikler vi mikro- og nanoelektronikk for bruk i elektrooptiske systemer for Forsvaret. Vi utvikler teknologi for moderne infrarøde detektorer, helt fra å gro halvledermaterialet til ferdig komponent. Vi har en stor laboratoriefasilitet med renrom og utstyr for avansert fremstilling og karakterisering av materialer og komponenter.

Vi søker nå en ny medarbeider til teamet vårt for utvikling av infrarøde detektorer. Du vil få en viktig rolle i en forskningsgruppe som samarbeider med et større elektrooptikkmiljø på FFI, og vil utvikle komponenter i nært samarbeid med forskere og ingeniører. 

Arbeidsoppgaver

Hos oss vil du få oppgaver innen mikro- og nanofabrikasjon av infrarøde detektorer. I denne sammenheng utvikler vi egne prosesser som passer til materialene våre. Du vil jobbe med fotolitografi, metallisering, etsing, liming og lodding, og du vil videreutvikle disse teknikkene. Du vil få opplæringen du trenger.

Du vil også få oppgaver innen drift av renrommet, som innkjøp av forbruksmateriell til prosjektets laboratorier. Andre oppgaver inkluderer målinger av komponenter og å bidra ved prøvebehandling.

Kvalifikasjoner

Bachelor eller tilsvarende innen kjemi, nanoteknologi eller andre laboratoriefag. Relevant erfaring og andre kvalifikasjoner innenfor stillingens ansvarsområde kan veie opp for formell utdannelse. Det kreves god skriftlig og muntlig framstillingsevne både på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Det er ønskelig med interesse, erfaring eller kompetanse innen laboratoriearbeid/kjemikaliehåndtering og et godt håndlag med pinsett og små prøver.

Stillingen krever at du kan sikkerhetsklareres og autoriseres for Hemmelig / NATO Secret. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. 

Personlige egenskaper

Vi søker en medarbeider som trives med å arbeide i et laboratorium og spesielt i renrom. Du må være fingernem, ryddig, tålmodig og nøyaktig, ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper og kunne arbeide selvstendig og ta egne initiativ. Du er grundig, gjør prosesser på en repeterbar måte og dokumenterer arbeidet godt.

Vi tilbyr

FFI skal arbeide for et bredt mangfold som representerer befolkningen gjennom målrettet rekruttering og tilrettelegging for at medarbeidere trives og blir værende. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne. 

Vi kan tilby spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse, som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. 

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til forskningsleder Gunnar Rustad (93 42 36 79) eller sjefsforsker Espen Selvig (97 57 38 22). Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante for stillingen, innen søknadsfristen.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Gunnar Rustad (forskningsleder), +47 93 42 36 79
  • Espen Selvig (sjefsforsker), +47 45 62 38 15
Powered by Labrador CMS