LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Skyplattform utvikler

Søknadsfrist: 30.09.2024

Vil du utvikle FFIs nye skyplattform?

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) arbeider for tiden med å etablere en ny IKT-styringsmodell. Modellen legger opp til å etablere ulike behovsområder med tilhørende tverrfaglige produkt- og plattformteam som skal understøtte de mest sentrale behovene ved FFI, slik at instituttet skal kunne levere fremragende forskning i verdensklasse som skal gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar.

Som skyplattform-utvikler vil du bistå i å drifte, vedlikeholde og utvikle en dynamisk skybasert tjenestekatalog for FFIs brukere, og jobbe med spennende teknologi som skyteknologi, Infrastructure as Code, automatisering, og mye mer.

Synes du dette høres spennende ut? 

Arbeidsoppgaver

Etablere og drifte FFIs ugraderte skyplattform:

  • bistå i etablering, daglig drift, vedlikehold, og utvikling av et ugradert skymiljø (hyperscaler)
  • drifte skymiljøet, primært Azure-landingssoner (etablere, rulle ut, konfigurere, i tillegg til å kode IaC, terraform og Azure-pipelines)
  • overvåke (Log Analytics Workspace), håndtering, eskalering og rapportering
  • utføre nødgjenoppretting (Disaster Recovery), sørge for sikkerhetskopier, teste og stressteste
  • ha ansvar for sikkerhet – inkludert koordinering med Sikkerhetssenter
  • vurdere kompatibilitet mellom løsninger og komponenter
  • drift av nettverksarkitektur
  • kartlegge behov og vurdere nye fellestjenester i skymiljø
  • administrere brukerstyring – koordinere IAM med brukerstøtte (policy, RBAC og konfigurasjon)

Andre oppgaver som kan komme i tillegg eller i fremtiden 

  • brannmur – konfigurasjon
  • kryptering
  • noe ansvar ift. legacy-systemer i transisjon

Kvalifikasjoner

Som søker må du ha minimum 3 års arbeidserfaring innenfor fagfeltet.

Det er ønskelig at du har en Azure Solutions Architect Expert-sertifisering fra Microsoft.

Det er også en fordel om du har utdanning innenfor relevante felt og sertifiseringer i relevant teknologi. Andre relevante Azure-sertifiseringer, eksempelvis innenfor DevOps og sikkerhet er også en fordel. Har du Jobbet i Forsvaret eller en tilsvarende sikkerhetssensitiv organisasjon, vil dette også telle positivt.

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som er lærevillig, fremoverlent, strukturert og sosial. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Stillingen krever at du kan sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå Hemmelig / NATO Secret. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi tilbyr

Vi kan tilby et dynamisk fagmiljø med stor og variert kontaktflate, utfordrende oppgaver og gode utviklingsmuligheter. Vi har et godt arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse, som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. 

Stillingen følger Statens lønnsregulativ etter stillingskode 1181 Senioringeniør, der vi tar hensyn til relevansen av utdanningen og erfaringen din. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. 

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til teamleder for Plattform, Erlend Jacobsen, på tlf. 48 11 96 80.Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt eventuelle attester fra arbeidserfaring som er relevante for stillingen, innen 30.09.2024.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Erlend Jacobsen (Teamleder Plattform), +47 48 11 96 80
Powered by Labrador CMS