LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Linux Systemadministrator

Søknadsfrist: 03.04.2024

NORGES RÅESTE FORSKERE TRENGER NORGES RÅESTE LINUX-TJENESTER!

Ønsker du å utvikle deg innen Linux og samtidig bidra til det viktige samfunnsoppdraget til Forsvarets Forskningsinstitutt (FFI)?

Vi i IT-avdelingen ved FFI jobber hver dag for at Norges råeste forskere skal få gjort jobben sin på en best mulig måte – vi gjør kunnskap og ideer til et effektivt forsvar. Forskerne våre er helt avhengige av gode IT-løsninger for å kunne utføre banebrytende forskning og eksperimenter. Du vil få over 800 kollegaer som jobber innenfor et titalls ulike fagområder, dette gir oss en unik mulighet til å bruke kompetansen vår på mange forskjellige måter.

FFI er en åpen akademisk institusjon og er samtidig en del av Forsvarssektoren, noe som gjenspeiles i våre IT-systemer. Her vil du få mulighet til å jobbe både med både moderne skyløsninger og on-premise systemer med svært høye sikkerhetskrav.

IT ved FFI moderniseres, og vi trenger nye kollegaer som ønsker å ta våre Linux-tjenester til nye høyder! Vi ser etter de som ønsker å bidra til at våre Linux-arbeidsflater og systemer er i kontinuerlig utvikling i tett samspill med våre forskere.

Arbeidsoppgaver

Du er enten nyutdannet eller har flere års erfaring. Det viktigste er at du har et serviceorientert mindset. Du brenner etter å finne gode løsninger. Du har en iver og en nysgjerrighet etter å løse rare og komplekse problemer. Din evne til å samarbeide på tvers av kompetanseområder er god, og du har samtidig et ønske om å dele din kunnskap for å spille dine kolleger gode.

 Hvis du i tillegg har følgende kvalifikasjoner så håper vi å møte nettopp deg: 

 • Fullført utdanning fra høyskole- eller universitetsnivå innen IT.
  • Relevant arbeidserfaring og/eller særlig personlig egnethet kan kompensere for utdanningskravet 
 • Erfaring med oppsett og feilsøking av Linux arbeidsstasjoner 
 • Erfaring med scripting i språk tilsvarende bash, Python eller Powershell 
 • Erfaring med og forståelse av nettverk og nettverksprotokoller 
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk 

Kvalifikasjoner

 • Erfaring med drift av Linux fra sammensatte IT-miljøer 
 • Erfaring med konfigurasjonsstyringsverktøy som Ansible, Saltstack eller tilsvarende 
 • Kompetanse innen systemer for installasjon av arbeidsstasjoner som automatic installation mode, PXE, kickstart eller lignende 
 • Kompetanse på Git eller andre tilsvarende systemer for versjonskontroll

Ved vurdering av den best kvalifiserte kandidaten, vil vi vektlegge erfaring, utdanning og særlig personlig egnethet.

Personlige egenskaper

IT-enheten ved FFI er under utvikling, og at vi stadig er på jakt etter måter å forbedre løsningene våre på. Vårt mål er å levere løsninger og tjenester som gir størst mulig nytte for våre sluttbrukere. Du vil bli del av et team på 6 stykker som trives med å utforske og løse komplekse problemstillinger sammen.

Rent overordnet, vil du bidra til videreutvikling av systemarkitektur og tekniske løsninger for Linux ved FFI. I denne rollen vil du spille en viktig rolle og få innvirke på hvordan dette løses fremover ved instituttet.

 Du vil i tillegg: 

 • Få ansvar for flåtestyring, posisjonering, drift, feilsøking, samt utvikling av både fysiske og virtuelle Linux arbeidsstasjoner 
 • Integrere tjenester mot eksisterende infrastruktur 
 • Jobbe med både on-prem systemer og moderne skyløsninger 
 • Håndtering av andrelinjes supporthenvendelser 

Vi tilbyr

Vi tilbyr et dynamisk fagmiljø med spennende oppgaver, gode utviklingsmuligheter, samt en stor og variert kontaktflate. Vi har et godt arbeidsmiljø med en oppløftende og hyggelig atmosfære. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftshytter, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr gunstige låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. Stillingsspennet er fra seniorkonsulent til seniorrådgiver, der stillingen lønnes fra kr. 600 000 til 847 000 per år avhengig av relevant utdanning, erfaring og personlig egnethet. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. Stillingen krever at du kan sikkerhetsklareres og autoriseres på Hemmelig/NATO secret. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. 

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til:

 • Leder for team Arbeidsflate, Kristoffer Fure, tlf. 41 07 10 70

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS