Førsteamanuensis i bibliotek- og informasjonsvitenskap
Søknadsfrist: 04.02.2024
Publisert
OsloMet
OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.
Førsteamanuensis i bibliotek- og informasjonsvitenskap med vekt på digitale medier, plattformer og kulturuttrykk
Fakultet for samfunnsvitenskap tilbyr utdanninger på alle gradsnivåer, samt årsstudier, videreutdanninger og oppdragsundervisning. Fakultetet har et aktivt forskningsmiljø. Det er om lag 280 tilsatte og rundt 4400 studenter knyttet til fakultetet, som holder til i Pilestredet i Oslo sentrum.
Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag er Norges ledende fagmiljø innen bibliotek og arkiv, og er lokalisert i Oslo, med ca 42 medarbeidere og ca 700 studenter. Instituttet er en del av iSchools og tilbyr utdanning og forskning innen sine fagfelt. Fakultetet har en Ph.d.-program i samfunnsvitenskap med spesialisering innen informasjons-, bibliotek- og arkivstudier.
Vi søker en person som kan styrke instituttets undervisning og forskning på digitale medier, plattformer og kulturuttrykk. Vedkommende bør ha en interesse for digitaliseringen av kulturfeltet, publikums medievaner og betydningen av kulturpolitiske virkemidler i et globalisert mediemarked. Det er en fordel med særlig interesse for bokmarkedet og biblioteksektoren.Vi legger få føringer på utdanningsbakgrunn, så alle søkere innen samfunnsvitenskap og humaniora er interessante.
Stillingen vil i hovedsak være knyttet til bachelor- og masterprogrammet i bibliotek- og informasjonsvitenskap.
Arbeidsoppgaver og ansvar
undervisning og veiledning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå
utvikling av emner og undervisningsopplegg i samarbeid med kolleger
forskning og utviklingsarbeid
utvikling av større forskningsprosjekter og søknader om ekstern finansiering sammen med kolleger
Kvalifikasjonskrav
Du må ha:
relevant faglig utdanning på doktorgradsnivå, for eksempel innen bibliotek- og informasjonsvitenskap, medievitenskap, kultur- og formidlingsfag, sosiologi eller andre samfunnsvitenskapelige eller humanistiske disiplinfag
god skriftlig og muntlig framstillingsevne på engelsk
Det er en fordel om du har:
flytende skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk
undervisnings- og veiledererfaring på alle nivå
erfaring med å innhente ekstern forskningsfinansiering
OsloMet gjennomfører prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju.
Personer som på ansettelsestidspunktet ikke har tilstrekkelige ferdigheter i norsk eller annet skandinavisk språk, skal gis tilbud om opplæring i norsk, og skal innen tre år fra ansettelsestidspunktet kunne vise til norskferdigheter minimum tilsvarende nivå B2.
Ønskede egenskaper
God evne til å motivere og inspirere studenter
Faglig selvstendighet, i kombinasjon med tverrfaglig forståelse og gode samarbeidsevner
Vi tilbyr
interessante oppgaver ved Norges tredje største universitet
deltakelse i forskningsgruppe og muligheter til faglig utvikling
tid til profesjonsnært forsknings- og utviklingsarbeid
et godt arbeidsmiljø
gode velferdsordninger og et omfattende tilbud av aktiviteter innen kultur og sport
låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i førsteamanuensis i kode 1011, tilsvarende kroner kr 615 700-745 000 per år. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse (SPK). For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Søknadsprosess
Vil du søke på stillingen må du søke via vårt rekrutteringssystem.
Din søknad bli vurdert av en sakkyndig komité. Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:
søknadsbrev
CV, attester og alle sider av vitnemål
fullstendig publikasjonsliste
inntil 10 vitenskapelige arbeider, og en oversikt over disse, inkl. ph.d.-avhandling hvis relevant
dokumentasjon av utdanningsfaglig kompetanse inkludert profileringsdokument
Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert og du må påregne å fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.
Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.
Søkere som ikke kan dokumentere universitetspedagogisk basiskompetanse må opparbeide dette innen to år fra tiltredelse. OsloMet tilbyr emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet.
Før oversendelse av dokumenter til sakkyndig komité, vil alle søknadene bli gjennomgått ved fakultetet og søknader fra ikke-kvalifiserte søkere vil ikke bli oversendt til vurdering.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i Statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene i DORA-erklæringen og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i denne.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.