Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Professor / førsteamanuensis 50 % stilling - leder av Ferdighetssenteret

Søknadsfrist: 24.04.2023

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet.

Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser to Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Om stillingen

Ved Institutt for klinisk medisin, Universitetet i Oslo er det ledig stilling som professor/førsteamanuensis i medisin. Stillingen er knyttet til Ferdighetssenteret for medisinstudenter ved det medisinske fakultet, og den som ansettes vil være faglig/administrativ leder av Ferdighetssenteret.

Ferdighetssenteret er et av flere læringsarenaer der medisinstudentene tilegner seg praktiske ferdigheter. Senteret tilbyr egentrening for studentene, og bemannes av en stor stab med ansatte medisinstudenter i deltidsstilling (p.t. 21%). Senteret mottar støtte fra Klinmed’s administrative personale.

Undervisningsdelen av stillingen dekkes av lederfunksjonen og inkluderer en koordinerende og en ledende rolle overfor den delen av ferdighetstreningen som foregår på Ferdighetssenteret som ledd i de UiO ansatte læreres opplæring. Leder av Ferdighetssenteret vil videre interagere med instituttets ledelse i utvikling av simuleringstrening i samarbeid med våre universitetssykehus OUS og Ahus, samt andre deler av sykehusvesenet. Leder vil også være en ressursperson i utvikling av den nasjonale ferdighetslisten, som er utviklet av de ulike norske medisinutdanningene i fellesskap. Leder vil til slutt ha en koordinerende rolle overfor studentorganisasjonene, som også tilbyr ferdighetstrening innen akuttmedisin, småkirurgi og ultralyd.

Komplett stillingsbeskrivelse finner du på denne nettsiden

Det er samtidig lyst ut en 50 % stilling som faglig leder av Fagprøven, se lenke. Det er mulig å inneha begge stillingene samtidig slik at det utgjør en 100 % stilling til sammen. Merk at man da må søke begge stillinger, og videre oppgis det i søknaden at man ønsker å søke begge stillingene samlet.

Kvalifikasjonskrav

For førsteamanuensis:

  • Doktorgrad eller tilsvarende kvalifikasjoner innen medisin.
  • Utdanningsfaglig kompetanse vil telle postitivt. Søkere som ikke har dokumentert universitetspedagogisk basiskompetanse må opparbeide dette innen to år fra ansettelse.
  • Dokumenterte kvalifikasjoner innenfor formidling, administrasjon og ledelse vil telle positivt.
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk og norsk er en forutsetning for å kunne utføre alle stillingens oppgaver.

Professor:

  • Betydelig vitenskapelig produksjon utover det som kreves til doktorgrad innen medisin.
  • Vedvarende forskningsaktivitet med en selvstendig forskningsprofil
  • Dokumentert universitetspedagogisk basiskompetanse. Dette kravet kan i særlige tilfeller fravikes, men må da oppfylles innen to år fra ansettelse.
  • Bred erfaring innen utvikling og gjennomføring av undervisning, veiledning og arbeid med utdanningskvalitet
  • Gode kvalifikasjoner innen formidling og/eller administrasjon og ledelse
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk og norsk er en forutsetning for å kunne utføre alle stillingens oppgaver.

For både stilling som førsteamanuensis og professor gjelder:

  • Den som ansettes må ha medisinsk embetseksamen.
  • Den som ansettes må ha bred bakgrunn i et av fagområdene i fagkretsen under Institutt for klinisk medisin, fortrinnsvis innen anestesi, indremedisinske eller kirurgiske fag.
  • Den som ansettes bør ha bred undervisningserfaring innen ett eller flere fag i fagkretsen under Institutt for klinisk medisin og må ha generell interesse for medisinsk utdanning.
  • Tilhørighet til forskningsgruppe ved Oslo universitetssykehus eller Akershus universitetssykehus vil tillegges vekt.
  • Administrativ erfaring og ledererfaring fra sykehus og akademisk virksomhet vektlegges.

Personlige egenskaper

Den som ansettes må være fleksibel, ha evne til å være en pådriver i prosesser og ha gode samarbeidsevner. Samarbeidsegenskaper og miljøskapende evner vil bli vektlagt.

Personlig egnethet vil bli tillagt vesentlig vekt.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 689 100 til kr 814 900 avhengig av kompetanse, i stilling som førsteamanuensis (stillingskode 1011)
  • Lønn fra kr 839 900 til kr 994 200 avhengig av kompetanse, i stilling som professor (stillingskode 1013)
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger
  • Førsteamanuensis vil ha mulighet til å søke opprykk til professor på et senere tidspunkt

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Fullstendig publikasjonsliste
  • Pedagogisk mappe på 3-6 sider som dokumenter utdanningsfaglig kompetanse og erfaring, inkludert et refleksjonsnotat der egen praksis og læringssyn forankres i SoTL-kriteriene (fokus på studentenes læring, utvikling over tid, en forskende tilnærming og en kollegial holdning og praksis)
  • Beskrivelse av kvalifikasjoner innen formidling, administrasjon og ledelse
  • Vitnemål og attester
  • Akademiske arbeider (inntil 10 publikasjoner) og en kort redegjørelse for disse
  • Referanser (liste med 2-3 personer med navn, tittel, e-post og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal benyttes intervju i tilsettingsprosessen. Prøveforelesning vil normalt bli avholdt. I rangeringen av kompetente søkere vurderes hele bredden av kvalifikasjoner.

Andre opplysninger

Vennligst se Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger ved UiO og Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

    Kontaktinformasjon

  • Instituttleder: Dag Kvale, tlf: 952 00 709, e-post: dag.kvale@medisin.uio.no
  • Seniorrådgiver HR: Thoril Kristiansen, tlf: 22 84 46 99, e-post: thoril.kristiansen@medisin.uio.no

Søk på srillingen

Powered by Labrador CMS