LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET
Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor i studier av praktisk kunnskap
Søknadsfrist: 16.04.2023
Publisert
Nord universitet
Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering.
I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.
Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.
Fakultet for lærerutdanning, og kunst- og kulturfag utdanner fremtidens lærere fra barnehage til videregående skole og innen idrett og estetiske fag. Våre kandidater spiller en sentral rolle i den kunnskapsbaserte utviklingen av samfunnet, både regionalt og nasjonalt.
Vi skal bidra til å utvikle praksisfeltet vi utdanner for, så forskningstilnærmingen vår er profesjonsrettet og praksisnær. Fakultetet tilbyr doktorgrad (ph.d.) i profesjonsvitenskap. Fakultet for lærerutdanning, og kunst- og kulturfag har 3500 studenter, og 350 ansatte i Levanger, Bodø og Nesna.Les mer: www.nord.no/flu.
Faggruppe for samfunnsfag og RLE arbeider med fagutvikling og forskning innen lærerutdanning, praktisk kunnskap med tverrfaglig tilnærming til studier av profesjonspraksis, i et bredt utvalg av emner og studieprogram.
Ved Nord universitet, Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag, faggruppe for samfunnsfag og RLE, studiested Bodø er det ledig en fast 100 % stilling som førsteamanuensis/førstelektor i studier av praktisk kunnskap med vekt på profesjonspraksis. Stillingen er innrettet mot undervisning i master i praktisk kunnskap og doktorgradsprogrammet ved FSH og FLU, samt ved andre profesjonsstudier med innslag av praksislæring.
Dersom det på grunn av manglende søkertilfang, eller av andre grunner ikke lar seg gjøre å ansette i stilling som førsteamanuensis/førstelektor, kan det bli aktuelt å ansette i stilling som universitetslektor; da med arbeidsoppgaver til og med masternivå.
Den som ansettes må kunne dokumentere gode kvalifikasjoner og relevant profesjonsfaglig forskning innenfor refleksiv praksisforsking. Det er også viktig at man kan bidra til den tverrfaglige forskningsprofilen som kjennetegner fagområdet praktisk kunnskap. Helsefaglig forsknings- og yrkeskompetanse vil være en fordel, og det vil videre bli lagt vekt på kjennskap til praksisnær/erfaringsbasert forskning og hva som kjennetegner profesjonsutøvelse i dagens samfunn.
Ved ansettelse som universitetslektor forventes det at den som ansettes kvalifiserer seg til førstestilling etter avtale med dekanen.
Stillingene har primært kontorsted i Bodø. Fagmiljøet ved Nord universitet er fordelt på flere studiesteder, så samarbeid mellom vitenskapelig ansatte ved fakultetet uansett geografisk plassering er viktig. Stillingen kan også innebære arbeidsoppgaver ved Nord universitets øvrige studiesteder.
Arbeidsoppgaver
Stillingen er tillagt undervisning og veiledning av studenter i master i praktisk kunnskap og doktorgradsprogrammet i studier av profesjonsvitenskap, ved FSH og FLU, samt ved andre profesjonsstudier på masternivå. Det er ønskelig at den som ansettes kan undervise om den praktiske kunnskapens teori, profesjonsteori og om metodologi i refleksiv praksisforsking
Stillingen er tillagt forsknings- og utviklingsarbeid, samt formidling
Det forutsettes at den som ansettes i førstestilling, bidrar i utviklingen av større forskningsprosjekter og søknader om ekstern finansiering, samt bidrar til å videreutvikle forskningssamarbeid med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere
Det forutsettes at den som ansettes, bidrar i utviklingen av fagmiljøet ved fakultetet, sammen med kollegaer
Kvalifikasjonskrav
Ansettelse som førsteamanuensis/førstelektor
For ansettelse som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad innenfor relevant fagområde, primært i praksisteori, eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad som er godkjent som likeverdig med den norske, eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig produksjon av samme omfang og kvalitet.
For ansettelse som førstelektor kreves det dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde for doktorgradsarbeid.
Søkere må dokumentere at de har grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Som følge av forskriftsendring fra 01.09.19, har Nord universitet vedtatt egne bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse, se mer informasjon på Nords nettsider. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere tilstrekkelig utdanningsfaglig kompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. Nord universitet tilbyr et emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet.
Ansettelse som universitetslektor
For ansettelse i stilling som universitetslektor kreves relevant utdanning fra universitet eller høgskole, mastergrad eller tilsvarende innenfor relevant fagområde, primært i praksisteori.
Søkere må dokumentere at de har grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Som følge av forskriftsendring fra 01.09.19, har Nord universitet vedtatt egne bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse, se mer informasjon på Nords nettsider. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere relevant praktisk-pedagogisk kompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. Nord universitet tilbyr et emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet.
Felles for alle
God muntlig og skriftlig framstillingsevne i engelsk og norsk (ev. skandinavisk språk).
For søkere som ikke har et av de skandinaviske språkene som morsmål, må både muntlig og skriftlig språkferdigheter kunne dokumenteres.
Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:
Forsknings- og utviklingsarbeid innenfor fagfeltet
Publikasjoner de siste fem årene vil bli vektlagt
Erfaring med internasjonale forskingsnettverk og prosjekter med ekstern finansiering
Erfaring fra undervisning og veiledning på bachelor- og masternivå fra universitets og høgskolesektoren
Pedagogiske kvalifikasjoner fra høyskole, universitet eller tilsvarende
Relevant yrkespraksis
God evne til å kommunisere og samarbeide med studenter og kolleger
Personlige egenskaper som kan bidra positivt til arbeidsmiljøet
Vi tilbyr
Stillingen lønnes etter Statens regulativ, kode 1011 for førsteamanuensis, kode 1198 for førstelektor og kode 1009 for universitetslektor. Lønn etter avtale. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.
Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV`en, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale for Hovedavtalen i Staten.
Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.
Kontakt
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:
Søkere vil bli vurdert av en sakkyndig bedømmelseskomité.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning.
Søknad
Søknad sendes elektronisk innen 16. april 2023.
Den elektroniske søknaden skal inneholde:
Søknadsbrev
Fullstendig curriculum vitae
Kopi av vitnemål og attester
Fullstendig kopier av et utvalg på inntil 15 av søkerens mest relevante publikasjoner, og en liste over disse. Søkerne bes prioritere de viktigste 5 arbeidene og kommentere prioriteringen. Doktorgradsavhandling må vedlegges som ett av disse arbeidene.
Utdanningsfaglig CV og refleksjonsnotat ihht utfyllende bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse
Dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og som ønskes tatt i betraktning ved vurderingen
Kontaktinformasjon til 2-3 referansepersoner
All dokumentasjon som det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden.
Fullstendig elektronisk dokumentasjon må sendes inn innen søknadsfristen.
Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.