LEDIG STILLING VED FORSKNINGSRÅDET

Fagrådgiver - mat og bioressurser

Søknadsfrist: 22.03.2024

Forskningsrådet

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskningspolitiske spørsmål.

Er du Forskningsrådets nye fagrådgiver innenfor områdene mat og bioressurser

Har du erfaring og interesse for landbasert mat og bioressurser? Og ønsker du å bidra til forskning og innovasjon som fremmer utviklingene av en bærekraftig bioøkonomi i Norge? Da er denne stillingen midt i blinken for deg.

Avdeling Mat og bioøkonomi ser etter en ny rådgiver i fast stilling til spennende og utfordrende oppgaver innenfor dette feltet.

Stillingen vil i hovedsak være knyttet til forskningsfinansiering, prosjektoppfølging, rådgivning og dialog knyttet til landbruk, mat, bioteknologi og bioressurser. Du vil jobbe på tvers av fag og satsinger, også ut mot andre avdelinger i Forskningsrådet og eksterne samarbeidspartnere.

Hva blir hovedoppgavene dine?

  • Du bidrar til å finansiere spennende prosjekter innenfor avdelingens ansvarsområder, herunder forme og planlegge utlysninger og delta i søknadsbehandling.
  • Du følger opp disse prosjektene med et faglig blikk.
  • Du bidrar til rådgivning og dialog mot akademia og næringsliv, og opp mot forvaltning på avdelingens ansvarsområder.
  • Du bruker digitale verktøy til å lage gode analyser og beslutningsgrunnlag.

Hvem ser vi etter?

  • Du har mastergrad eller tilsvarende innenfor relevante fag, gjerne landbruksfag. Har du husdyr/produksjonsdyr i fagkretsen din vil dette være en fordel, men ingen forutsetning.
  • Du har et brennende engasjement for bærekraft og ansvarlig forvaltning av bioressurser og ser verdien av det tverrfaglige
  • Du har interesse for skjæringsfeltet mellom forskning, næringsliv og forvaltning.
  • Du har gjerne 2-3 års relevant arbeidserfaring
  • Du har svært gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper
  • Du behersker norsk og engelsk svært godt

I avdelingen vår er det viktig at du er en god og støttende kollega. Vi ser etter deg som har en positiv innstilling og som er nysgjerrig på nye oppgaver. Vi legger vekt på personlig egnethet.

Hva tilbyr vi deg?

  • god pensjonsordning og mulighet for å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens Pensjonskasse
  • gode forsikringsordninger
  • lønn etter avtale som rådgiver
  • fleksitidsordning
  • hybrid arbeidshverdag med mulighet for å jobbe hjemmefra
  • sosiale tilbud som idrettslag, kunstforening og bedriftshytte

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!

Vi er elleve personer med engasjement for forskning og innovasjon til fremme for bærekraftig produksjon og forvaltning av bioressurser.

Vi jobber bredt innenfor fagfelt som livsvitenskap, landbruksfag og bioteknolog. Vi har en åpen dialog med stor takhøyde, hvor alle bidrar med innspill og kunnskap.

Avdelingen vår samarbeider tett med mange andre avdelinger og fagfelt i Forskningsrådet og med aktører utenfor Forskningsrådet.

Her blir du en del av et hyggelig og inkluderende miljø, med sterk faglig orientering.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrke

Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Annen praktisk informasjon

Hvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på den offentlige søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Vi er underlagt sikkerhetsloven og det kan derfor være at vi krever en sikkerhetsklarering av deg.

Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Bli bedre kjent med oss på vår nettside www.forskningsradet.no.

Søk på stillingen

Kontakt:

  • Vidar Skagestad (Avdelingsdirektør), E-mail, +47 918 41 054
Powered by Labrador CMS