LEDIG STILLING VED UIT VETERINÆRINSTITUTTET

Forsker innen akvatisk epidemiologi

Deadline: 06.06.2021

Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet søker gode hoder med engasjement, vilje og godt humør som vil finne løsninger på store samfunnsutfordringer i Norge og i verden. Som nasjonalt beredskaps- og forskningsinstitutt avdekker og avverger Veterinærinstituttet smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsa til dyr, fisk, mennesker og miljø.

Videre jobber instituttet på lag med myndigheter og næringsliv for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer. Veterinærinstituttet har rundt 300 ansatte på seks steder i landet. Fra våren 2021 er hovedkontoret med unike, moderne forsknings- og laboratoriefasiliteter på Ås sør for Oslo.

Se www.vetinst.no

Er du veterinær eller fiskehelsebiolog med sans for epidemiologi?

Veterinær epidemiologi blir stadig viktigere for å sikre bærekraft innen produksjonsdyr og akvakultur, med tanke på økonomi, miljø og helse til dyr og mennesker i fremtiden. Veterinærinstituttet har høy kompetanse innen veterinær epidemiologi, og søker nå en dyktig og fremtidsrettet forsker som skal jobbe inn mot dette fagmiljøet. Du vil jobbe med kollegaer som brenner for Veterinærinstituttets viktige samfunnsoppdrag.

Seksjon for epidemiologi har for tiden rundt 20 forskere innen feltene epidemiologi, sykdomsmodellering, risikovurdering, dyrehelseøkonomi, biostatistikk og bioinformatikk, og seksjonen har en variert og spennende portefølje. Seksjonen har en internasjonal profil med stort mangfold, og tilbyr et miljø med fokus på forskning og gode muligheter for faglig utvikling og nettverksbygging.

Stillingens arbeidssted er Veterinærinstituttets nye og moderne lokaler på Ås.

Veterinærinstituttet er opptatt av mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Arbeidsoppgaver

Vi ser etter en veterinær eller fiskehelsebiolog med interesse for epidemiologi og bruk av data for å finne løsninger på utfordringer innen fiskehelse og -velferd. Den ideelle kandidaten har erfaring med oppdrettsnæringen, og kjenner til dens helseproblemer og utfordringer.

Vi søker en som kan delta i arbeid med overvåking av sykdommer og forutseende sykdomsberedskap og bidra inn i epidemiologisk arbeid ved oppklaring av sykdomsutbrudd hos fisk. Stillingen innebærer tett kontakt med myndigheter og akvakulturnæring, samt ulike forskningsinstitusjoner. Du vil jobbe med rådgiving til myndigheter og næring, herunder planlegging av sykdomsovervåking og risikovurderinger.

Du vil bli inkludert i ulike forskningsprosjekter, og du vil ha gode muligheter for å utvikle deg som forsker, og etter hvert søke om forskningsmidler og lede forskningsprosjekter selv.

Du vil få mulighet for å jobbe med interessante og aktuelle problemstillinger, drevet av behov fra myndigheter og næring. En viktig oppgave er også å videreformidle kunnskap og forskningsresultater.

Sammensetningen av arbeidsoppgaver kan tilpasses kvalifikasjoner.

Kvalifikasjoner

  • Utdanning som veterinær eller fiskehelsebiolog er et krav for stillingen
  • Erfaring innen og god kjennskap til norsk akvakultur vil bli vektlagt
  • Doktorgrad innen relevant fagområde er ønskelig
  • Erfaring fra sykdomsovervåking, databehandling og dataanalyse, offentlig forvaltning, samt risikovurdering og prosjektledelse vil telle positivt
  • Flytende skriftlig og muntlig fremstillingsevne i norsk eller annet skandinavisk språk er et krav for stillingen

Personlige egenskaper

  • Du samarbeider godt og bidrar til å finne løsninger i samarbeid med kollegaer
  • Du er kreativ og har lyst å utforske og ta i bruk ny teknologi og digitale løsninger
  • Du er god på problemløsning, kan jobbe selvstendig og kan organisere et prosjekt

Du må kunne identifisere deg med Veterinærinstituttets verdier: Fremtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • En interessant stilling med spennende og varierte arbeidsoppgaver, der du blir med å påvirke fremtidens akvakulturforvaltning
  • Et arbeidsmiljø preget av et høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold
  • En fleksibel og inkluderende arbeidsplass
  • Gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse, og for dette innskuddet trekkes 2 % av lønn

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ. Stillingen innplasseres som forsker i stillingskode 1108, 1109 eller 1110 avhengig av kvalifikasjoner.

Hvis du finner ovennevnte av interesse, gleder vi oss til å se din søknad. CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter skal lastes opp elektronisk via søknad i WebCruiter. Ønskes ytterligere opplysninger om stillingen er du velkommen til å kontakte seniorforsker Britt Bang Jensen eller seksjonsleder Malin Jonsson.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Webcruiter-ID: 4377542350

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Britt Bang Jensen (Seniorforsker), 46543817
  • Malin Jonsson (Seksjonsleder), 93086902
Powered by Labrador CMS