LEDIG STILLING VED SINTEF

Forsker - Kommunikasjonssystemer og Navigasjon

Søknadsfrist: 01.02.2021

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innenfor digitale teknologier, teknologiorienterte samfunnsfag og helse. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

Vil du jobbe med kommunikasjonssystemer og navigasjon i et av Europas mest spennende forskningsinstitutt?

SINTEF er en av Norges mest anerkjente merkevarer, og har i dag vokst til et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. Dette omdømmet og vår vekst er et resultat av de innovasjoner og løsninger vi har utviklet for våre kunder og for samfunnet. Mange av disse løsningene benytter vi alle hver eneste dag, og mange av disse løsningene kommer fra instituttet SINTEF Digital.

Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn, og dette har vært fundamentet for all vår virksomhet i over 70 år. FNs bærekraftsmål er også en viktig og naturlig del av hverdagen i SINTEF og vi rapporterer dette årlig i vår egen bærekraftsrapport.

SINTEF Digital er et ledende forskningsinstitutt som utvikler fremtidens IKT-løsninger på sentrale samfunnsområder. Instituttet arbeider tett mot industrien og leverer forskningsbasert kompetanse og teknologi for utvikling av systemer, produkter og tjenester innenfor alle sider av IKT.

Connectivity Technologies and Platforms er en av syv forskningsavdelinger i SINTEF Digital. Vi utvikler løsninger for våre kunder innenfor områdene kommunikasjonsteknologi, akustikk, og navigasjon. Vårt forretningsgrunnlag er å bidra til kundenes teknologiutvikling gjennom oppdragsforskning som også flytter forskningsfronten.

Avdelingen består av to faggrupper; Kommunikasjonssystemer og Akustikk. Faggruppen Kommunikasjonssystemer består av 16 forskere som jobber med forskning og utvikling innenfor fagområdene signalbehandling, maskinlæring, elektromagnetisk og akustisk bølgepropagasjon, kommunikasjonsnettverk, sikker kommunikasjon og navigasjon. Dette innebærer tett samarbeid med industri innenfor kontrollsystemer for autonome kjøretøy, sensornettverk for ulike industrielle anvendelser, antenneteknologi, ikke-destruktiv testing, modemteknologi for satellittkommunikasjon, og høy-integritets navigasjonssystemer. Avdelingen søker nå etter en kandidat til en forskerstilling innenfor kommunikasjons- og navigasjonsteknologi.

Som vår nye forsker vil du bli en del av et team som leverer forskning nær forskningsfronten innenfor navigasjons- og kommunikasjonsteknologi i samarbeid med både nasjonale og internasjonale partnere. I tillegg til å jobbe som forsker forventer vi at du bidrar og tar aktivt del i utvikling og salg av nye prosjekter.

Vi søker etter en kandidat med høyere utdanning (M.Sc eller tilsvarende) innenfor signalbehandling, elektronikk, kommunikasjonsteknologi, eller kybernetikk med spesialisering i navigasjonssystemer, fortrinnsvis med kompetanse innenfor følgende emner:

 • Kommunikasjonsprotokoller og -standarder.
 • Embedded-utvikling og programmering av mikrokontrollere i C/C++.
 • Navigasjon og trådløse lokaliseringsteknologier.
 • GNSS og multi-sensor integrasjon.

I tillegg ønsker vi at du har ferdigheter innen følgende områder:

 • Sette seg inn i kunders behov og problemstillinger
 • Markedsforståelse og evner til å bygge opp og vedlikeholde et forsknings- og kundenettverk.
 • Evne til å kommunisere på norsk og engelsk både skriftlig og muntlig er et krav.
 • Evne til å arbeide godt i team og levere innenfor tidsfrister.

SINTEF gir sine medarbeidere

 • God ledelse og systematisk utvikling av ledertalenter.
 • Et dokumentert godt og inkluderende arbeidsmiljø som verdsetter mangfold.
 • En variert og fleksibel arbeidshverdag i det som er kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver i en årrekke.
 • Unike muligheter til faglig og personlig vekst i et kompetansebasert miljø hvor nesten 60% av våre forskere har doktorgrad.
 • Helt spesielt gode pensjons- og forsikringsordninger, velferdsordninger og konkurransedyktige betingelser.

Velkommen til SINTEF som den du er, og den du ønsker å bli!

Arbeidssted er Trondheim.

Søknadsfrist: 1. februar 2021.

For mer informasjon, kontak:

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS