Ledig stilling ved SINTEF

Forsker (MSc/PhD): Big Data og KI – Digitale Tvillinger

Søknadsfrist: 12.10.2020

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innenfor digitale teknologier, teknologiorienterte samfunnsfag og helse. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

Avdeling "Software and Service Innovation"

er et ledende europeisk fagmiljø for forskning innenfor dataintensive løsninger, cybersikkerhet og tingenes internett, samt HCI. Faggruppen "Smarte Data" bistår industrien med forskning og innovasjon som legger grunnlag for neste generasjons systemer for deling og analyse av industridata samt digitale tvillinger. Gruppen er i en vekstfase med en stor portefølje av nasjonale og internasjonale prosjekter med samarbeidspartnere innen energi, maritim & offshore, bygg & anlegg m.fl. Vi ønsker derfor å utvide gruppen med en engasjert forsker som kan bidra til nye løsninger for interoperabilitet, data governance, og analyse av data.

Din Profil

Du har en sterk faglig bakgrunn innen informatikk på MSc eller PhD-nivå, gjerne med erfaring fra næringslivet eller forskningsmiljø. Du er kunde- og løsningsorientert og liker å arbeide i team. Du har nysgjerrighet og evne til å se muligheter samt stå-på vilje til å drive fram prosjekter. Du har stor entusiasme for systemutvikling og kan produsere programkode av høy kvalitet. Du har erfaring med (eller en glødende interesse for) stordata- og sky-teknologier så vel som rammeverk for data science.

Dine Arbeidsoppgaver

Prosjektene våre er primært rettet mot industrien og dens utfordringer knyttet til den pågående digitale transformasjonen. Medarbeiderne våre både initierer og gjennomfører prosjekter i tett samarbeid med våre kunder og samarbeidspartnere. I samarbeid med dyktige kollegaer i Norge og internasjonalt vil du bidra til utvikling av neste generasjons digitale plattformer for Industri 4.0.

Vi tlbyr:

  • Et internasjonalt anerkjent, dynamisk og motiverende arbeidsmiljø, hvor ingen eksterne eiere som tar utbytte av verdiene du skaper.
  • Helt unike muligheter for faglig og personlig utvikling i en organisasjon som verdsetter ansvar og initiativ
  • Gode muligheter for å påvirke egne aktiviteter og egen prosjektportefølje
  • Deltakelse i faglig utviklende og innovative nasjonale og internasjonale prosjekter i nært samarbeid med industri
  • Et prisvinnende samarbeid med ansatte og studenter ved universiteter og høyskoler
  • En dynamisk og fleksibel arbeidsdag
  • Konkurransedyktig lønn basert på kvalifikasjoner, samt gode pensjons- og forsikringsordninger

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.com