OsloMet – storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet, med et stort mangfold blant sine nær 22 000 studenter og 2200 ansatte. Universitetet har studiesteder i Oslo sentrum og på Kjeller ved Lillestrøm. OsloMet er tett på byen og arbeidslivet, og driver utdanning og forskning innenfor en stor bredde av fagfelt som bidrar til å løse samfunnets utfordringer. OsloMet har lange historiske linjer med store profesjonsutdanninger som har eksistert i over 100 år. Universitetet er også en aktiv pådriver for innovasjon og ny teknologi for utvikling av velferdsstaten.
Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) har ca. 650 ansatte og 7400 studenter, og holder til i Oslo og Akershus. Fakultetet består av fire institutter og Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Fakultetet utdanner fremtidens lærere fra barnehage til og med videregående skole, i nært samarbeid med praksisfeltet. Fakultetet tilbyr ph.d. i utdanningsvitenskap for lærerutdanning. I tillegg tilbyr fakultetet utviklingsstudier og utdanning i tegnspråk og tolking. Mangfold er en kjerneverdi for fakultetets virksomhet. Forsknings- og utviklingsarbeidet er profesjonsrettet, praksisnært og internasjonalt orientert.
Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning (GFU) har sterke fagmiljøer innen skolefag, pedagogikk og digital kompetanse og utdanner lærere til norsk skole i nært samarbeid med praksisfeltet. Instituttet tilbyr bachelor- og masterstudier og bidrar til kompetanseheving av ansatte i skolen gjennom etter- og videreutdanning.
Ved Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier er det ledig en 100 % fast stilling som førsteamanuensis/førstelektor fra 01.08.23, og en 100 % midlertidig stilling som førsteamanuensis/førstelektor/ universitetslektor fra 01.08.23 til 31.07.24, begge i naturfagdidaktikk. Det er ønskelig med undervisningskompetanse i biologi for den faste stillingen og en kombinasjon av biologi og kjemi eller kjemi og fysikk for den midlertidige stillingen.
Du trenger kompetanse i undervisningsfaget, og hvordan undervise naturfag. Du må ha kjennskap til norsk skole og ha kunnskap om og interesse for å gå i dialog med skoleledere og praksislærere i sektoren, samt gjennomføre etterutdanning av lærere. Du må også kunne undervise i form av forelesninger og seminarer, feltarbeid, og lab-øvelser.
De utlyste stillingene er ved seksjon for naturfag, som da vil ha 13 ansatte, hvorav 4 ph.d.-stipendiater. Seksjonen har et etablert fagmiljø innen læring og undervisning i naturfag, med utforskende arbeidsmåter, programmering, begynneropplæring og kritisk tenkning som noen av sine satsningsområder. Seksjonen underviser i hele instituttets pågående utdanningsportefølje.
undervise og veilede på bachelor-, master- og ev. ph.d.-nivå, samt etter- og videreutdanninger
følge opp studenter i praksis
ha kontakt med yrkesfeltet
gjennomføre eget forsknings- og utviklingsarbeid (midlertidig ansatte har vanligvis ikke FoU-tid det første året)
utføre faglig-administrative oppgaver
aktivt bidra til utvikling av instituttet og OsloMet som helhet
formidle forskningsresultater både til fagmiljøer og samfunnet forøvrig
delta i utviklingen av større forskningsprosjekter og søknader om ekstern finansiering sammen med kolleger i fagmiljøet
delta i forskningssamarbeid med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere
Kvalifikasjonskrav
For førsteamanuensis kreves doktorgrad i et naturfag eller naturfagdidaktikk, eller tilsvarende. Søker må dokumentere relevant utdanningsfaglig kompetanse i henhold til OsloMets Retningslinjer for vurdering av utdanningsfaglig kompetanse.
For førstelektor kreves embetseksamen, hovedfag eller mastergrad i et naturfag eller naturfagdidaktikk og dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling. Søkere må dokumentere relevant praktisk-pedagogisk kompetanse innen fagområdet eller ha denne type erfaring fra arbeidslivet. Søkere må dokumentere grunnleggende kompetanse i undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere slik universitetspedagogisk basiskompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. OsloMet tilbyr et emne i universitetspedagogikk (UHPED) som dekker dette kravet.
For universitetslektor kreves det mastergrad, hovedfag eller embetseksamen i naturfag/naturfagdidaktikk eller tilsvarende fag på universitets- og/eller høgskolenivå.
Søkeren må dokumentere relevant praktisk-pedagogisk kompetanse.
Det kreves god muntlig og skriftlig framstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk.
Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på
forsknings- og utviklingsarbeid som er relevant for stillingen og seksjonen, spesielt utforskende arbeidsmåter, uteundervisning og/eller utdanning for bærekraftig utvikling.
erfaring med forskningsnettverk og prosjekter med ekstern finansiering
undervisnings- og veiledererfaring på bachelor- og masternivå
bredde i undervisningsporteføljen
pedagogiske evner
kjennskap til og /eller erfaring fra skole- og/eller lærerutdanning
god digital kompetanse
god evne til å kommunisere og samarbeide med studenter og kolleger
personlige egenskaper som kan bidra positivt til arbeidsmiljøet
god muntlig og skriftlig framstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk
Personlige egenskaper som er nødvendige for stillingene
Du må være:
samarbeids- og løsningsorientert
bidragsyter til et inkluderende arbeids- og læringsmiljø for både ansatte og studenter
bidragsyter for faglig utvikling både i utdanning og forskning
OsloMet gjennomfører prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju.
Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region, og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.
Søknadsprosess
Din søknad bli vurdert av en sakkyndig komitè.
Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:
søknadsbrev
CV, attester og alle sider av vitnemål
fullstendig publikasjonsliste
inntil 10 vitenskapelige arbeider med oversikt over disse
2 referanser med kontaktinformasjon
Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert og du må påregne å fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.
Før oversendelse av søknadspapirene til sakkyndig komitè, vil alle søknadene bli gjennomgått ved fakultetet og søknader fra ikke-kvalifiserte søkere vil ikke bli oversendt til vurdering.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene i DORA-erklæringen og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i denne.
Vi tilbyr
interessante oppgaver ved Norges tredje største og mest urbane universitet
deltakelse i forskningsgruppe og et kreativt og inspirerende fagmiljø
tid til profesjonsnært forsknings- og utviklingsarbeid
gode velferdsordninger og et omfattende tilbud av aktiviteter innen kultur og sport
Stillingene lønnes etter Statens lønnsregulativ og OsloMets lønnspolitikk, som førsteamanuensis i kode 1011 og førstelektor i kode 1198, lønnstrinn 60-74 (fra kr. 543 500,- til kr 702 100,- per år). Lønn som universitetslektor i kode 1009, lønnstrinn 51-66 (fra kr. 468 300,- til kr. 604 700,- per år). Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til SPK. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i Statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.
Andre opplysninger
Ønsker du nærmere informasjon om stillingene kan du kontakte:
Seksjonsleder Kirsti Marie Jegstad, kimaje@oslomet.no
Vil du søke på stillingene må du søke elektronisk ved å benytte knappen nederst på siden ”Logg inn og søk stillingen”.
OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment). Besøk OsloMet på LinkedIn.