LEDIG STILLING VED NORSK REGNESENTRAL

Forskere innen statistikk og matematisk modellering

Søknadsfrist: 15.05.2022

Norsk Regnesentral

Norsk Regnesentral (NR) er en uavhengig, ideell og allmennyttig privat stiftelse som utfører oppdragsforskning.


Forskningsområdene er statistisk modellering, geomodellering, maskinlæring, kunstig intelligens, språkteknologi, digital sikkerhet, digital inkludering og digital transformasjon. NR er et av Europas største miljøer innen anvendt statistisk modellering. Instituttet har 95 ansatte.


I 70 år har instituttet levert samfunnsnyttige tjenester og skapt nye verdier for kunder og partnere innen et vidt spekter av bransjer; Teknologi og industri, Finans og forsikring, Klima og miljø, Naturressurser, Hav, Helse og Samfunn. Våre oppdragsgivere er næringsliv og offentlige virksomheter både i Norge og internasjonalt, EU og Norges forskningsråd. Vår oppgave er å skape forskningsresultater som brukes og synes.

Forskningsinstituttet Norsk Regnesentral søker Forskere innen statistikk og matematisk modellering

Hva jobber vi med ved SAND?

Forskningsavdelingen SAND ved Norsk Regnesentral jobber med numerisk modellering av geologi. Dette gjøres i form av modellering av geologisk struktur som flater og forkastninger, og modellering av bergarter og deres egenskaper. Vi har en stor innsats på estimering av geologiske parametre fra geofysiske data. Anvendelsesområdene er blant annet innen leting og produksjon av hydrokarboner, lagring av CO2 og beskrivelse av grunnvann og løsmasser.

Oppdragsmengden vår har økt betydelig, så vi trenger flere flinke medarbeidere. Vi ønsker både erfarne og nyutdannede søkere.

Figuren til høyre viser estimert tykkelse av reservoar til CO2-lagring.

Vi søker forskere

  • med kunnskaper innen statistikk, stokastisk/matematisk modellering og/eller maskinlæring på master- eller PhD-nivå
  • som har lyst til å jobbe med anvendte problemstillinger i nær dialog med oppdragsgivere
  • som har gode samarbeidsevner
  • som vil bidra til å skrive eksperimentell og kommersiell programvare i Python og C++

Vi tilbyr

Spennende og varierte prosjekter i et unikt kompetansemiljø. Mange av våre oppdragsgivere er ledende innen sine felt. Dette gir oss muligheter til å samarbeide med svært dyktige personer og miljøer. Vi har både mindre prosjekter og langsiktige innovasjonsutfordringer med høy grad av metodeutvikling.

Vi tilbyr 100 % fast stilling, gode lønnsbetingelser, pensjons- og forsikringsordninger, fleksibel arbeidstid, 5 ukers ferie, i tillegg til betalt fri i romjul og påske, og egen personalkantine. Gode opplærings- og utviklingsmuligheter i et inspirerende arbeidsmiljø sammen med høykompetente kolleger innen statistikk, matematikk, maskinlæring og informatikk.

Norsk Regnesentral holder til i Kristen Nygaards hus ved Forskningsparken på Blindern i Oslo. Vi er fleksible på tiltredelsestidspunkt. Både erfarne og kandidater som er i ferd med å bli ferdig med sin utdanning oppfordres til å søke.

Om søknaden og kontaktpersoner

Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, vitnemål og karakterutskrifter fra din høyere utdanning og attester.

Kontaktpersoner:

Vi ser frem til å høre fra deg.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS